Így manipulálnak az Insta-sztárok az előtte-utána fotókkal!

Nem titok, hogy az Instagramra feltöltött képek legtöbbje szerkesztve van, így nem teljesen a valóságot mutatja. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a #nofilter hashtag, ha egyáltalán el lehet hinni, hogy az így jelölt fotók valóban szűrő nélküliek.

Így manipulálnak az Insta-sztárok az előtte-utána fotókkal!
Fotó: Instagram

A testpozitív bloggerlány most elhatározta, hogy lerántja a leplet a hihetetlenül népszerű előtte-utána fotókról, hiszen azok irreális hasonlítási alapot nyújtanak a nők számára.

Ezt olvastad már? Csípő bemélyedés az új Insta-trend!

Milly Smith két fotót posztolt magáról. Az egyiken fekete melltartót visel, fekete harisnyával, ami kiemeli a csípőjét. Itt befeszítette az izmait, a fejét pedig oldalra fordított, hogy a kiemelt arccsontját is látni lehessen. A másik fotón szintén fekete melltartót visel, hozzá illő bugyival. Látni lehet, hogy kinyomja a hasát és egyenesen a kamerába mosolyog.

data-instgrm-version="7" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> Same girl, same day, same time. #12336; With a camera angle and clothing I can change my body into something that society would deem more acceptable than the photo on the right. #12336; Recently insta was voted as the most damaging app to body image/self esteem. That's not ok. #12336; The media constantly wants us to be more filtered, more posed, more flexed. Making us ashamed, afraid and resentful of our bodies, our natural vessel. #12336; We compare ourselves to these images of posed, strategically taken photos. Comparing yourself is a thief of your joy/self love and even more so when you're comparing aesthetics to images that aren't reality. #12336; Both these photos are beautiful . Both these photos are worthy. However only one of these photos is truly me, comfortable and naturally loving myself... #12336; Get rid of accounts that make you feel negative, get rid of people in your life that don't make you feel happy, loved and beautiful. Don't let an all ruin your life. #128156;#128155;#128156; Milly Smith #128155;#127803;#9728;#65039;#128081; (@selfloveclubb) által megosztott bejegyzés, 2017. Jún 25., 11:14 PDT

Ugyanaz a lány, ugyanazon a napon, mégis teljesen más hatást kelt a két fotó csupán a beállításnak köszönhetően. A lány véleménye szerint a média azt akarja tőlünk, hogy még több szűrőn keresztül, még feszesebbnek mutassuk meg magunkat. Ezzel pedig csak azt érjük el, hogy szégyelleni kezdjük a testünket, ha olyannak mutatjuk, amilyen. A lány elmondja mindkét kép szép, de csak az egyik természetes, azon látja önmagát és így érzi magát kényelmesen.

A mondanivalója lényege, hogy zárjuk ki a negatív dolgokat az életünkből, szeressük magunkat, legyünk boldogok és ne akarjuk magunkat idealizált képekhez hasonlítani.

Ez is érdekelhet

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!