A varázsszó: ciklustudatosság - Ismerd meg a ciklusodat!

Szőllősi Nóra táncol, ruhaboltot igazgat, és gondozza szerelemprojektjét, a Ciklusmeséket az Instagramon, ahol egyre bővülő rajongótáborával a női ciklusról és a testtudatosságról osztja meg gondolatait.

A varázsszó: ciklustudatosság - Ismerd meg a ciklusodat!
Fotó: Getty Images

Te magad hogyan és miben változtál, amióta tudatosabban figyeled a ciklusodat, a tested jellegzetességeit és változásait?

Erről oldalakat tudnék írni, annyira sok mindenben, de talán az egyik legfontosabb, amit a mai napig gyakorlok, az a határaim tudatos és hangsúlyos meghúzása. Hallgatok az ösztöneimre, mit súgnak azzal kapcsolatban, hogy a mindennapokban milyen döntéseket hozzak. A XXI. századi nőnek meg kell tanulnia nemet mondani az igenek mellett, és figyelni a zsigeri reakcióira! A ciklus ismétlődő hullámzásai, a kitárulkozás és a visszahúzódás ritmikus változásai teret adnak a gyakorlásra.

Fotó: Bodnár Zsófia
Fotó: Bodnár Zsófia

Mi a fő célod az Instagram oldaladdal? Változott ez a cél azóta, hogy elindítottad a Ciklusmeséket?

Eleinte fogalmam sem volt, mi lesz ebből, csak arra gondoltam, hogy ha nekem ekkora fordulatot hozott a ciklustudatosság, akkor másnak is segíthet. A saját példámon vezettem le folyamatokat, és így mások számára is érthető volt. Mára eljutottam oda, hogy ezzel akarok főállásban foglalkozni. Oktatni minden életkorban lévő nőt a ciklusáról, hogy az ő életük is jó irányba változhasson, hogy érezzék a kontrollt és erőt, amivel születtek, csak eddig senki nem segített nekik felszínre hozni. Éppen ezért épp egy specifikus, ciklustudatosság coachképzésen veszek részt, aminek hamarosan vége, és onnantól kezdve nincs megállás.

Ha egy nő megkérdezné tőled, mi az, amivel önmagát ajándékozhatná meg ünnepekkor úgy, hogy azzal a testének és a lelkének is jót tegyen, mit ajánlanál?

Ha egy tárgyat kellene mondanom, akkor az egy This is Redy menstruációs bugyi lenne. Mind megérdemeljük, hogy a legnagyobb kényelemben menstruáljunk, és ebben a Redy bugyik sokat segítenek. Ha pedig ajánlhatok valamit, ami a léleknek és a testnek is kincs, az a Kriston Andrea-féle Intimtorna! Amellett, hogy megtanultam általa az altesti izmaim karbantartásának fontosságát, ami kihat például a gyerekszülésre, a szexuális életünkre, még jobban megerősített abban, milyen fontos, hogy egészséges kapcsolatunk legyen a nemi szerveinkkel. Szerintem bármelyik nő boldogságához és komfortérzetéhez hozzájárulhat ez a két ajándék.

Olvasd el az interjú folytatását a GLAMOUR Karácsonyi mellékletében!

Stylist: Csillag Szilvia

Smink: Kiss Csilla

Haj: Végh Virág

Ez is érdekelhet

Dizájner darabokkal a fenntartható magyar textiliparért

Dizájner darabokkal a fenntartható magyar textiliparért

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

Szépséghírek

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan