Lehet, hogy a munkahelyed miatt hízol?

2018.április.7.

A stresszes munka pluszkilókat eredményezhet a csípődön - és még csak többet sem kell enned hozzá. De ne aggódj: tudjuk a megoldást!

Lehet, hogy a munkahelyed miatt hízol?
Fotó: Shutterstock

Néha ijesztő, hogy egy stresszes munkanap mennyi energiádat fölemészti, és hatása még akár este is veled marad. Akárcsak a pluszkilók. Egy új tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik folyamatosan stresszelnek, 73%-ban hajlamosabbak az elhízásra, mint nyugodtabb körülmények között dolgozó társaik. És sajnos ezt az arányt nem különösebben befolyásolja az edzések száma, de még az elfogyasztott étel mennyisége sem. Sőt, ezek a pluszkilók 60%-ban inkább a csípőre rakódnak le, növelve ezzel a diabétesz és a szívbetegségek kockázatát.

Fotó: giphy

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a folyamatos stressz növeli a szervezetben a kortizol hormon szintjét, ami növeli a hasi zsírok elraktározódásának esélyét. De ne aggódj - sőt, inkább hessegesd el az aggodalmaidat! A GLAMOUR most ad néhány tippet, hogyan szüntetheted meg ezt azt ördögi kört, és előzheted meg, hogy évről évre nagyobb méretű nadrágot kelljen venned. A lényeg, hogy csökkentsd végre a stresszt.

Láttad? Figyeld a tested jelzéseit, mutatja azt is, hogy mikor kell fogyókúráznod

1. Barátkozz a kollégáiddal! Ha van kivel megosztanod ügyes-bajos dolgaidat közvetlenül a munkahelyen, kevésbé emészted magad a problémák miatt. Alkalmanként menjetek el egyet sétálni ebédidőben egy kollégáddal, és beszéljétek át a munkával kapcsolatos gondokat.

2. Ellenőriztesd magad gyakrabban! Általában a felsővezetők dolgoznak a legnagyobb stresszben. Tanulmányok kimutatták, hogy azok aggodalmaskodnak a legtöbbet, akikre túl sok felelősség hárul, és nincs fölöttük egy ellenőrző erő.

Fotó: giphy

3. Végezz légzőgyakorlatokat! Több kutatás is kimutatta, hogy akár egy 1 percig végzett légzéssorozat is rengeteg pluszenergiával ajándékoz meg. Próbáld ki, és érezni fogod a különbséget! Már 10 másodperc elteltével érzed, hogy belégzésnél gyorsabban, kilégzésnél lassabban ver a szíved. Ez nyugtatólag hat rád. 20 másodperc elteltével csökken az adrenalinszinted, amely csökkenti a stresszt is. Egy perc elteltével érezhetően melegebbek lesznek a kezeid, ami azt mutatja, hogy sikeresen felpezsdítetted a vérkeringésedet.

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy sikerüljön időben elaludnod

5 tipp, hogy sikerüljön időben elaludnod

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?