18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A meztelenségnek nagyobb hatása van az önszeretetre, mint gondolnád

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az önszeretet egyik fontos alapeleme az, hogy teljesen elfogadod magad. Akkor is, ha nincs modell alkatod, vagy ha már megint előbújtak azok a fránya szőrszálak, és nem volt időd megválni tőlük. Hogyan kerülhetsz közelebb ahhoz, hogy egyenesen szeresd is a tested? Tölts több időt meztelenül!

Fotó: Getty Images/Westend61
Getty Images /Westend61
Fotó: Gettyimages.com

Persze nem arra gondoltam, hogy meztelenül szaladj el vásárolni! Fontos, hogy az önmagaddal való barátkozást biztonságos keretek között végezd! Elképesztően felszabadító élmény lehet ellátogatni egy nudista strandra vagy meztelen szauna eseményre, ahol végre VALÓDI testekkel találkozhatsz és rájöhetsz, nem te vagy végérvényesen elszúrva, hanem egyszerűen az a normális, hogy nem vagyunk olyanok, mint a szupermodellek. A többség azonban nincs felkészülve arra, hogy egy egész strandnyi társaság előtt ledobja a ruháit (és felvállalja a meztelen lényét), és nem is cél, hogy eljuss idáig. Bár nem tagadom, fantasztikus önismereti eszköznek tartom a naturizmust.

Próbálkozz otthon, egyedül

Akár csak néhány percre is. Megteheted például, hogy zuhanyzás után még úgy maradsz pár percig, és közben elintézel valamit a lakásban. A hétköznapi tevékenységek végzése meztelenül hozzájárulhat ahhoz, hogy szokd a tested, és jobban érezd a környezeted. Általa kiéleződhetnek az érzékeid, ami a szeretkezések során is nagy előnyt jelent. De megtanulhatsz nagyobb figyelmet fordítani az érzékelésre is: megfigyelheted, milyen, amikor a mosdó széle a combodhoz ér, meglegyinti a bőröd a hűtőszekrény hűvöse, megsimítja a vállad a függöny, vagy végig csurog a csuklódon a mosogatóvíz. Ezáltal a párod és a saját érintéseidet is jobban tudod majd érezni - és élvezni is.

Haladó fokozat szégyenlőseknek

Nagyon sokan élnek együtt olyan fokú szégyenérzettel, hogy még a szerelmük előtt sem érzik magukat jól meztelenül, holott - jó esetben - ha valaki, hát a másik imádja a testüket. Kipróbálhatod, hogy egy-egy perccel hosszabb ideig maradsz a párod előtt ruha nélkül, és megfigyelheted, mit látsz a tekintetén. Akár rá is kérdezhetsz, mit gondol a testedről. Valószínűleg nyomát se találod majd ítélkezésnek vagy fintornak. (Ha pedig mégis, érdemes lehet elgondolkodni, valóban jó helyen vagy-e egy téged bíráló társ mellett.) Az esetek többségében inkább csak a fejünkben léteznek ezek a kritikák, és a valóságban a párunk számára nagyon is jó így a testünk.

Mennyi szex elég? Most kiderül!

Mennyi szex elég? Most kiderül!

Ha már megy, kezdj el kísérletezni

Nyugodtan húzd be hozzá a függönyöket, felhangosíthatod a zenét is, és nekiláthatsz mondjuk a meztelen takarításnak! (A vegyszerekkel vigyázz!) Könnyen lehet, hogy így sokkal élménytelibb és szórakoztatóbb lesz például a porszívózás, ráadásul közben lehet, hogy a párod is elkap majd egy-egy érintés erejéig. Ha nem akarod, hogy eltérítsen a fókuszált munkától, maradhatsz a szexi incselkedésnél is: csak húzd tovább nyugodtan az agyát egy mosoly kíséretében. Ez bónuszként még az önbizalmadon is dobhat, hiszen érezheted, hogy vágynak rád, és nálad van az irányítás. Vagy egyszerűen kacsintva megmondhatod neki, dobja le ő is a ruháját, kapcsolódjon be, és utána közösen lezuhanyoztok majd.

Extra tipp a természet szerelmeseinek: próbáld ki mindezt egy olyan helyen a szabadban, ahol senkit sem zavarhatsz meg, például egy ritkán járt erdőben vagy egy tóban, ahol akár a víz alatt is ledobhatod a fürdőruhádat.

Mindezt felfoghatod egyfajta játékként is. Az örömteli kapcsolódás a saját testedhez, érzékelésedhez, illetve a huncut titkok mind tovább fejlesztik az önszeretetet is. Gondolj csak vissza a gyerekkori barátaidra: a közös csínyek sokszor egy életre összekötnek titeket. Kösd össze így magad saját magaddal is!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghalt Iris Apfel, a divat 102 éves ikonja

Meghalt Iris Apfel, a divat 102 éves ikonja

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)