Kifejezetten undorító plasztikai műtét a sztárok hangsúlyos arccsontjának titka

2021.május.8.

Nem, nem csak a kontúr! Hiába próbálják veled elhitetni, hogy minden megoldható egy kis kontúrozással, highlighterrel, megfelelő színekkel, ez egy jó nagy hazugság. Kb. annyira igaz, minthogy Kylie Jenner a Kylie Cosmetics szájkontúr ceruzának köszönheti telt ajkait. Aha, persze.

Kifejezetten undorító plasztikai műtét a sztárok hangsúlyos arccsontjának titka
Fotó: Gettyimages.com

Viszont egészen eddig nem nagyon tudtuk elképzelni, hogyan lett pl. Megan Fox rózsás pofijából hangsúlyos, csontos arc.

Az jól kivezető, hogy az arccsont lett sokkal hangsúlyosabb.

Fotó: Gettyimages.com

Ennek a videónak köszönhetően pedig már azt is láthatjuk, hogyan történik az ˝arczsír˝ eltávolítása. VIGYÁZAT, sokak számára gyomorforgató lehet!

De miről is van szó pontosabban?

Röviden az orcák kerekségéért felelős zsírpárnákat tüntetik el a plasztikai beavatkozás során. Elsőre úgy tűnhet, mintha egy fogászati műtétet látnánk, hiszen a szájüreg belsejében ejtenek egy ˝kis˝ vágást, amin keresztül megtörténik a zsíreltávolítás. A zsír eltűnésével az arc sokkal vékonyabb, kontúrosabb lesz.

Ahogy a kontúrozás, úgy ez a fajta eljárás is egyre népszerűbb és a közösségi médiában és rengeteg előtte-utána videóba futhatunk bele. Ezek a látványos eredmények persze még több ember kedvét meghozzák a kissé undorító, de állítólag egyáltalán nem fájdalmas procedúrához. Más népszerű beavatkozásokkal ellentétben - mint például az orrplasztika - itt nem kell hosszú gyógyulási folyamattal számolni.

A beavatkozás menete

A plasztikai sebésszel való konzultálást követően az eljárás helyi érzéstelenítéssel kezdődik. Tehát a beavatkozás során végig ébren van a páciens, de nem érez fájdalmat. Ezután a sebész a szájüregen keresztül fér hozzá a zsírpárnákhoz. A zsírpárnákat két bemetszésen keresztül távolítják el, mindkét oldalon. Az eltávolítás után a varrás következik. Az egész körülbelül harminc percet vesz igénybe, ezután speciális szájvízzel kell öblögetni a fertőzések elkerülése érdekében. Ezt követően pedig a saját lábán sétál ki a páciens a műtőből és már mehet is a dolgára. Egy hétig viszont nem fogyaszthat szilárd ételeket.

Az öltések felszívódását követően az arc szögletesebb, az arccsontok hangsúlyosabbak lesznek. A végleges eredmény kb. 3 hét után látható.

Amerikában az eljárás ára 2-5 ezer dollár között mozog.

Veszélyei

Eltérő véleményeket olvashatunk arról, kinek ajánlott a műtét és kinek nem. Néhány plasztikai sebész a 20-40 éves korosztálynak ajánlaná, mások viszont 50 éves kor felett is biztonságosnak tartják. Abban viszont minden vélemény egyezik, hogy a beavatkozást jól meg kell gondolni, hiszen minden arc más és egyáltalán nem biztos, hogy az, ami jól áll másnak, az saját magunkon is tetszeni fog.

Fotó: Gettyimages.com

A szájüregi zsíreltávolítás általánosságban egy biztonságosnak ítélt beavatkozás. Ennek ellenére lehet néhány rövid távú következménye, mellékhatása. Például:

- Aszimmetrikus arc

- Elhúzódó vérzés

- Arcideg károsodása

- Felülfertőződés

- Szájzár

- Folyadékfelhalmozódás

Hosszútávú hatások

Az öregedés folyamatának velejárója, hogy az arc veszít a zsírszöveteiből. Ez egy évtizedeken keresztül zajló folyamat, de éppen ezért középkorú páciensek esetében nem kifejezetten ajánlott ez a beavatkozás.

Sok plasztikai sebész szerint, hacsak nem az a cél, hogy még idősebbnek tűnjön valaki, nem ajánlja a beavatkozást 40 éves kor felett. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, a fiatal kinézet érdekében a zsíreltávolítást arcimplantátumokkal vagy töltőanyagokkal kompenzálják. Hiszen, ki akar fanyar, beesett arcot?

A két eljárás kombinációjának köszönhetően a végeredmény valóban fiatalos, üde arc lesz.

Arra viszont minden esetben fel kell készülni, hogy amit a közösségi médiában látunk, az nem a valóság! Mérlegelni kell, megér-e ennyit az, hogy megpróbáljunk hasonlítani olyan sztárokhoz, mint például Bella Hadid, akiről nem tudhatjuk hány szépészeti beavatkozáson esett át. Ahogy azt sem tudhatjuk, mit látunk majd viszont a tükörben egy ilyen beavatkozás után, hiszen ahány arc, annyi végeredmény, garancia pedig semmire nincs!

Ez is érdekelhet

7 trükk a síkosítóhoz, hogy jobb legyen a szex

7 trükk a síkosítóhoz, hogy jobb legyen a szex

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő