Spinning, avagy mindenkinek van egy sportja

2011.március.31.

<ŁŁŁ/>ŁŁŁNem könnyű azoknak, akiket kiskorukban nem neveltek a mozgás szeretetére. Én is közéjük tartozom, és sosem értettem, mit lehet szeretni a sportban. Ráadásul, mivel egy kis faluból származom, sokáig nem volt lehetőségem arra, hogy a futáson, az iskolai kosárlabdán és néhány hetes úszótanfolyamokon kívül egyéb sportokat is kipróbáljak, és megtudjam, melyik mozgásforma illik hozzám igazán.

Már egyetemista voltam, mikor hallottam a spinningről, de jó néhány év telt el, míg el is merészkedtem az edzőteremig. Mindez két éve történt, és azóta is tart. Hogy miért? Igazából nem tudok rá egyértelmű választ adni. Egyszerűen csak szeretem. Azt hiszem, tényleg mindenkinek megvan a maga sportja, csak kitartóan kell keresgélnie, és ismernie önmagát annyira, hogy tudja, melyik az a mozgásforma, amelyet kitartóan tud űzni.

Aki például egymagában vagy az mp3 lejátszójával kettesben érzi jól magát, az fusson a szabadban vagy egy konditeremben. Aki tudja magáról, hogy csak csapatban tud elég motivált és kitartó lenni, az járjon csoportos foglalkozásokra. Aki speciális izmokat akar építeni, az konzultáljon egy személyi edzővel. Aki nem szereti a társaságot és/vagy allergiás fűre-fára, az eddzen otthon. És így tovább.

A spinninget (amely tömören csoportos kerékpártréninget jelent zenére) és legújabb változatát, a spinracinget (amely abban különbözik elődjétől, hogy dinamikusabb és a felsőtestet is átmozgatja) mindenkinek csak ajánlani tudom, de elsősorban azoknak:

Próbáljátok ki, ha még nem vagytok függők, ha pedig nem tetszik, tessék más sportot keresni. A lényeg a mozgás. Meg az öröme.

Ti sportoltok valamit?

Ez is érdekelhet

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

Ma felmerülhetnek gátlások, nem megfelelő érzelmek - Napi horoszkóp, június 19.

Ma felmerülhetnek gátlások, nem megfelelő érzelmek - Napi horoszkóp, június 19.

Tedd & Ne tedd

5 tökéletes nyári szett Angelina Jolie gardróbjából

5 tökéletes nyári szett Angelina Jolie gardróbjából