Uborkapakolás - tényleg segít, vagy csak egy vicc?

2015.szeptember.17.

(Cicinek este randija lesz a szomszéd macskával, Heriberttel. Miután az Onyxba mennek vacsorázni, van egy olyan sanda gyanúm, hogy meg fogja kérni Cici mancsát. Talán Cici ezért is adott bele mindent. Előkereste a legszebb McQueen ruháját, a legdrágább Michael Kors kistáskáját és kedvenc Louboutin cipőjét, sőt, még arra is rászánta magát, hogy egy-egy uborkát helyezzen a szemére, pedig a bundájától úgyse látszana, ha a szeme környéke történetesen fel is lenne puffadva. Este nehéz szívvel engedem el a randira, mert félek, hogy a vőlegénye majd nem úgy fog bánni vele, mint ahogyan ezt Cici megérdemelné, de be kell látnom, hogy ez az élet rendje.)

Uborkapakolás - tényleg segít, vagy csak egy vicc?
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Muszáj egy vallomással kezdenem ezt a bejegyzést, méghozzá egy igen kellemetlennel. Egyszer életemben én is tettem uborkát a szememre. Persze, nem azért, mert annyira fel lett volna puffadva a szemem környéke, egyszerűen kíváncsi voltam, hogy milyen érzés. Hát, nem valami kellemes, mert az uborkaszeletek néhány percen belül istentelenül csípni kezdtek, így kénytelen voltam levenni és bekapni őket.

Azt hiszem, ez az "uborka a szemre" az egyik legősibb szépségrituálé mindközül. A filmek tanulsága szerint is a randira való felkészülés sem teljes nélküle. Bár én eddig teljesen alaptalannak tartottam, rá kellett döbbennem, hogy nincs igazam, mert a szem alatti puffadás valóban csökkenthető uborka segítségével, már ha az persze hűtött.

Mert a hatást nem is annyira az uborka maga fejti ki, hanem inkább a hűvös mivolta, ugyanis hideg hatására a vérbőségért felelős erek összeszűkülnek, következményképpen pedig csökken a szem alatti puffadás, de ez csak ideig-óráig tart. Mindazonáltal kénytelen vagyok elismerni, hogy az uborka valamilyen szinten tényleg hatásos, tehát ez a hiedelem megállja a helyét.

Zárójelben hadd jegyezzem meg, hogy feltehetőleg ugyanilyen hatást váltana ki, ha uborka helyett egy-egy szelet fagyott csirkemellet helyeznénk a szemünkre, azonban ez korántsem annyira higiénikus, főleg, ha a beauty sleep alatt a húslé szépen lassan a szemünkbe folyik. Emiatt én azt tanácsolnám, hogy inkább maradjatok az uborkánál.

Ez is érdekelhet

Earthshot-díj: Vilmos herceg tervei a klímaváltozás ellen

Earthshot-díj: Vilmos herceg tervei a klímaváltozás ellen

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!