Az újrahasznosítás glamúr!

2012.november.13.

Unod már a régi, használt ruháidat és kiegészítőidet, de nincs szíved kidobni őket? Nem is gondolnál, hogy egy-egy darab, ami neked már nem jelent semmit, másoknak akár egy kinccsel is felérhet. És emellett nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az újrahasznosítás mennyire fontos dolog. Szerencsére napjainkban már egyre több sztár vallja ezt a gondolkodásmódot.

Charlize Theron nem csak szépségéről híres: felírta magát a legtöbbet adományozó sztárok listájára is. A Cannes-i Filmfesztiválon viselt ruháját ajánlotta fel szegény afrikai gyermekek megsegítésére. Az árverésen a selyemből készült, Swarovski kristályokkal díszített estélyi egymillió dollárért kelt el. Szép volt, Charlize!

Beállt a sorba Miley Cyrus is, aki latin-amerikai turnéja, a Gypsy Heart holmijait eladta, és a bevételt két földrengés sújtotta iskolának adományozta a Star4Kids Alapítvány jóvoltából.

A sztárok mellett a divatvilág és egyre nagyobb figyelmet fordít az újrahasznosításra. Először Afrikából indult el a nagy környezetvédelmi láz. Egyre több cég kezdett el újrahasznosított anyagból ruhákat gyártani. A felhasznált alapanyagok között szerepelt biopamut, biogyapjú és újrafelhasznált üdítős üvegpalackok. Az ökodivat legnagyobb aktivistáihoz olyan neveket sorolhatunk, mint Nina Valentini, Carol Young és Raina Byler. Napjaink legnagyobb nemzetközi márkája, a H&M is elkezdte forgalmazni környezetbarát termékeit, így Európába is eljutott az új tervezési láz.

Bogár Niki, a Visage modellje is lelkesen adományozott a GLAMOUR Gardróbfrissítésre

A magyar GLAMOUR a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra. A kezdetektől jelöljük a magazinban a zöldtermékeket, és sok-sok cikk jelent már meg azzal kapcsolatban, hogy oda kell figyelnünk, mekkora is az ökológiai lábnyomunk.

Ilyen kezdeményezés a GLAMOUR Gardróbfrissítés is, ahol jelképes adományért cserébe újíthattátok meg a ruhatáratokat. A tavalyi eseményen 1 millió forintot gyűjtöttünk össze a MOME fiatal divattervezőinek, a megmaradt ruhákat pedig a Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottuk fel.

A nagy sikerű kezdeményezést idén is folytatjuk: november 25-éig várjuk a már nem használt ruhákkal teli zsákjaitokat az Arena Plazában található Gardróbfrissítés popup üzletünkbe (a földszinten, a Deichmannal szemben, az OTP Bank mellett). Jó hír, hogy csak nyerhettek a jótékonykodással, hiszen annak a zsáknak a tulajdonosa, amelyikben a GLAMOUR stylistjai a legjobb darabokat találják, 500 ezer forintot nyer. Várjuk a zsákodat november 25-ig minden nap 18 és 20 óra között. Ha nem tudod bevinni az Aréna Plazába, akkor postán is feladhatod az alábbi címre: GLAMOUR szerkesztőség, 1122 Budapest, Városmajor utca 12-14.

A Gardróbfrissítéshez tartozik egy árverés is, amelyre ismert emberek, magyar topmodellek és magyar divattervezők ajánlottak fel jobbnál jobb ruhákat és kiegészítőket. Részletek hamarosan!

Ezek után reméljük kedvet kaptál ahhoz, hogy te is beállj a Gardóbfrissítés csapatába.

MUri Enikő ruháival is találkozhattok majd a GLAMOUR Gardróbfrissítésen

Ez is érdekelhet

Ezen a héten Lábas Viki énekesnő lehengerlő megjelenése kerül fókuszba

Ezen a héten Lábas Viki énekesnő lehengerlő megjelenése kerül fókuszba

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő