Ilyen volt a GLAMOUR Gardróbfrissítés

2011.november.21.

Amikor alig egy hónappal ezelőtt útjára indítottuk az első GLAMOUR Gardróbfrissítést, és a novemberi számmal kézhez vehettétek a rózsaszín zsákokat, nagyon izgultunk, hogy a november 19-ei nyitásra elegendő zsák érkezzen, és sikeres legyen a GLAMOUR popup üzlete.

A ruhákkal teletömött zsákok folyamatosan érkeztek hozzánk, rengeteg hazai híresség állt a kezdeményezésünk mellé, így aztán abban biztosak voltunk, hogy választékból nem lesz hiány. A szerkesztőség tagjai három teljes napon keresztül bontogatták a zsákokat, rendszerezték a ruhákat, így szombatra már tényleg csak azon kellett izgulni, hogy vásárlókból se legyen hiány. Nem magunk miatt izgultunk, hanem első sorban azért, hogy a nap végén egy szép összeggel támogathassuk majd a segítségetekkel a MOME fiatal divattervezőit, hiszen minden a popup üzlet becsületkasszájába helyezett forinttal a vevők ezt a célt támogatták.

A szombat reggeli nyitás előtt azonban egy csapásra eloszlott minden aggodalmunk, hiszen bár csak 10 órakor nyitott ki a popup üzlet, már 9-kor gyülekezni kezdtek az érdeklődök, és mire elérkezett a nyitás pillanata már valóságos tömeg várt a GLAMOUR Gardróbfrissítés üzlet előtt. Szinte egész nap sor volt, és egy picit mindig várni kellett a bejutásra, de szinte senki nem távozott üres kézzel az üzletből. Sőt, azt kell, hogy mondjuk, hogy minden várakozásunkat felülmúlta a popup üzlet sikere, miután megtudtuk, hogy mekkora összeg gyűlt össze az 500 forintos egységárakból.

Kattints a képre és nézd meg képes beszámolónkat a GLAMOUR Gardróbfrissítésről!

gardrob-460x-d000100A1f8e2bed8a90f.jpg
gardrob-460x-d000100A1f8e2bed8a90f.jpg

Addig azonban míg a közjegyző összeszámolta az adományaitokat, kezdetét vette a GLAMOUR Gardróbfrissítés egyik legizgalmasabb része, mely során a hazai hírességek által felajánlott ruhákat árvereztük el. Lakatos Márk vezette az aukciót, aki elképesztő energiával mutatta be a felajánlott darabokat, buzdította a licitálok, sőt vérbeli stylistként még hasznos tanácsokkal is ellátta a darabok viselésével kapcsolatban a jövendőbeli tulajdonosokat. Debreczeni Zita és Horváth Éva saját tervezésű darabjait, Demcsák Zsuzsa klasszikusan nőies alapdarabokat, Tatár Csilla színes egyéniségéhez méltó ruháit, Dukai Regina vagány, fiús holmikat, Dombovári Vanda szintén színes darabokat, Németh Juci Nemjuci zenekarához kapcsolódó saját kreációt, a topmodell, Srej Zsófi és főszerkesztőnk, Maróy Krisztina dizájner ruhákat ajánlották fel az árverésre. Tóth Bori klasszikusan elegáns szettekkel biztosította, hogy a magyar tervezők is képviselve legyenek a licitáláson. Tolvai Renáta, Kozma Orsi és Rúzsa Magdi fellépő ruháját bocsátotta árverésre.

Először éppen a GLAMOUR főszerkesztőjének, Maróy Krisztinának a felajánlása, egy gyönyörű Gianfranco Ferré ruha lépte át a 10 ezer forintos leütési árat, és a rekordot jelentő 22 ezer forintos licit is az általa felajánlott Viktor & Rolf blúzra érkezett. Az izgalmas árverés utánra azért maradtak még izgalmak, hiszen kiderült, hogy ki vihette haza beküldők közül az 500 ezer forintos fődíjat. A nyereménnyel annak a zsáknak a beküldőjét jutalmazta a zsűri, aki a legjobb, legizgalmasabb darabokat küldte be. Ennek Kálmán Melinda örülhetett, aki Lakatos Márknak bevallotta, hogy bizony volt néhány ruhadarab, amitől nehezen vált meg, de határozott koncepciója volt a beküldendő szettről, és nagyon reméli, hogy a vevő boldogan fogja viselni a ruháit.

Az Ariel 100 000 forint különdíjat adott át a legjobb felajánlott ruhadarabért, amelyet Földy Éva zsákjában találtunk, rendezvényünk másik támogatója, a Floriol pedig a legsportosabb zsák beküldőjét díjazta, ezt a nyereményt Horváth Bianka vihette haza.

A díjátadó után végre kiderült, hogy a MOME fiatal divattervezői az egynapos üzlet forgalmának, és az árverésen befolyt összegnek hála, több mint egy millió forint adományt vehettek át. A pénzzel teli GLAMOUR Gardróbfrissítés zsákot Maróy Krisztina Harmati Hedvignek, a MOME textil tanszak vezetőjének adta át. Óriási öröm, hogy ennyien támogatták a kezdeményezésünket, amellyel az újrahasznosítás fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet, hiszünk benne, hogy ami nekünk esetleg már nem kell, az nem szemét, más még örülhet neki. Éppen ezért is volt számunkra fontos, hogy a GLAMOUR Gardróbfrissítés záró momentumaként a pop up üzletben megmaradt rengeteg zsák ruhát a Máltai Szeretetszolgálatnak ajándékoztuk, akik rászorulóknak ajándékozzák azokat.

Ez is érdekelhet

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

Divathírek

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Monitor

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán