„Meg kellett tanulnom fejben is megbirkózni az előttem álló kihívásokkal”- Interjú Stollár Fanny teniszezővel

A GLAMOUR júniusi magazinban egy sikkes divatanyagot találsz a tehetséges teniszezőnővel, Stollár Fannyval. Ismerd meg a divatrajongó tehetséget!

Fotó: Bognár Bogi
Fotó: Bognár Bogi

Mikor kezdődött a sport iránti rajongásod?

Hároméves voltam, a szüleim aktívan sportoltak, anyukám teniszezett, apukám volt az edzőm. Egy teniszklubot is működtetünk a családommal. Más sportokat is kipróbáltam, komolyan kézilabdáztam, aztán tizenegy évesen válaszút elé kerültem. Miután egyértelművé vált, hogy a tenisz lesz az én sportom, elkezdtem versenyekre is járni. Elég jó eredményeket értem el, később jöttek a nemzetközi meccsek.

Top és nadrág KANI – Van Graaf, Nyaklánc H&M, Gyűrű H&M, Papucs ZARA
Fotó: Bognár Bogi

Hogy élted meg kiskamaszként a versenyzéssel járó lelki meg-terhelést?

Annyira pici voltam, még nem fogtam fel, hogy mekkora tétje van egy-egy játszmának. Olyan volt, mintha egy játszótéren lennék, egyszerűen élveztem, hogy én is a részese lehetek. Később egyre nagyobb lett a nyomás, amit szép lassan megtanultam kezelni. Minél magasabb szinten játszol, annál magasabb a tét, nagyobb az elvárás, és egy ponton pedig már a megélhetésed is függ tőle. Meg kellett tanulnom fejben is megbirkózni az előttem álló kihívásokkal.

Fantasztikus eredményeket tudhatsz magad mögött, melyeket emelnéd ki?

Mindenképp meghatározó korszaka volt az életemnek a junior időszakom, csapatként és egyéniben is fantasztikus eredményeket értünk el. Büszke vagyok rá, hogy junior párosban wimbledoni bajnok, egyéniben, csapatban és párosban U16 korosztályos Európa-bajnok, vegyes párosban ifjúsági olimpiai bronzérmes, csapatban U16 korosztályos világbajnoki bronzérmes lettem, így a kombinált junior világranglistán bekerültünk a top 7 versenyző közé.

Top és body BERSHKA, Nadrág HUGO BOSS – Van Graaf, Baseball sapka CALVIN KLEIN – Van Graaf, Nyaklánc MANGO, Karlánc SAINT LAURENT – heavenbudapest.com
Fotó: Bognár Bogi

Az élsport rengeteg lemondással jár, könnyen elfogadtad ezt a helyzetet?

A kezdetek óta természetes, hogy a sport az első az életemben. Megértettem és elfogadtam, hogy míg az osztálytársaim kirándulni mentek, addig nekem csak a tenisz körül forgott minden, soha nem éreztem emiatt hátrányban magam.

Hogy viseli a családod a távolléted?

Már megszokták, hogy sokat vagyok távol. Amikor négy évig Amerikában éltem, jobb esetben csak félévente utaztam haza.

Van példaképed?

Ha hiszed, ha nem, nekem sosem volt tele a szobám poszterekkel, nem voltak bálványaim. Mindig volt egy-két versenyző az életemben, akinek nagyra értékeltem a játékstílusát, de olyan példaképem soha nem volt, akivel közös pályára szerettem volna lépni, vagy szerettem volna játszani vele egy meccset.

Mire készülsz az idén?

Most az a legfontosabb célom, hogy a sérülés miatt kiesett hat hónap után visszanyerjen a régi formám. Nem lesz egyszerű, de türelmes vagyok, bízom benne, hogy hamarosan fel tudom küzdeni magam a világ top 200 versenyzője közé.

Nézd meg Stollár Fannival az élő online interjúnkat is:

Szerezd be a júniusi GLAMOUR magazint, nézd meg a divatanyagot és olvasd el az interjú folytatását!

Stylist: Csillag Szilvia

Smink és haj: Nyírő Fruzsina

Ez is érdekelhet

Tóth Andi: „Kicsavarták belőlem az utolsó cseppet”

Tóth Andi: „Kicsavarták belőlem az utolsó cseppet”

Sztárhírek

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

G-Életstílus

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell