Két nap Velencében vonattal

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A világ legromantikusabb városába vonattal az igazi utazni. Ennek szellemében föl is kerekedtem, hogy magamba szívjam Velence minden szépségét. Tarts velem!

Két nap Velencében vonattal
Fotó: ajkai dávid / glamour

Vannak bizonyos helyek a világon, ahova legalább egyszer mindenkinek el kell látogatnia. És vannak olyan helyek, ahova nem lehet elégszer elutazni. Ez utóbbiak közé tartozik Velence is.

Manapság nem olyan divatos vonaton megtenni nagy távolságokat. Amikor fillérekért vásárolhatunk repülőjegyeket gyakorlatilag a világ bármelyik pontjára, akkor ki akarna éjszakákat egy koszos vonaton végig kínlódni? Ha te is így gondolkodsz, tudnod kell, hogy vonaton utazni egyáltalán nem ilyen kellemetlen, sőt!

Ameddig még elég fiatal vagy, él benned a kalandvágy, a kíváncsiság és az ismeretlen után való szomjazás, addig kell a nyakadba venni Európát. Pakolj be egy hátizsákba, fogd meg a legjobb barátodat (vagy menj egyedül), és vegyél egy vonatjegyet! Neked ajánljuk az Európán belül felhasználható meghatározott időre és/vagy országokra szóló Interrail vonatbérlet, amit annyiszor és olyan vonatokra használhatsz - természetesen az adott régión belül -, amilyenen csak akarsz. Persze, gondosan nézz utána a pontos felhasználási feltételeknek a MÁV honlapján, vagy látogass el valamelyik nemzetközi vonatjegypénztárhoz, de ha igazán izgalmas nyári, sőt akár őszi kalandra vágysz, akkor mindenképpen élj a lehetőséggel. 26 év alatt féláron utazhatsz!

Egyedül utaznál nőként? Ezekre a dolgokra figyelj

Egyedül utaznál nőként? Ezekre a dolgokra figyelj

Nos, ha már megvan a jegyed, akkor ne hagyd ki az utazásból Olaszországot, és főleg Velencét! Budapestről eljutni a világ legromantikusabb és leghíresebb városába mindössze egy éjszakádba kerül, amit a kényelmes hálókocsiban fekve teljes nyugalomban tölthetsz. Nem reklámszöveget szajkózunk, ugyanis én magam is kipróbáltam, és a legnagyobb meggyőződéssel tudom ajánlani. Ami pedig az időzítést illeti, késő tavasszal talán a legideálisabb ellátogatni az olasz kisvárosba, hiszen az idő még nem tikkasztó és a turisták is valamivel kevesebben vannak. Kis kalandom Budapesten kezdődött, ahonnan elvonatoztam Bécsbe, itt várt rám a kedves, angolul és németül tökéletesen beszélő kalauzokkal ellátott hálókocsis vonat, ami erre az éjszakára az otthonomat jelentette. Ne számíts nagy luxusra, de tiszta lepedő, puha párna, víz és másnap meleg reggeli vár – mi másra is lenne szükséged? Egy kellemes, ringató és kifejezetten pihentető alvás után meg is érkeztem Velencébe, a Santa Lucia vasútállomásra, ami rögtön a csodás ékszerváros bejáratánál található. Innen alig 5 percre volt a szállásom, egy kedves kis lakásban, aminek a nevét sajnos nem árulhatom el. Ennek nem más az oka, minthogy az ott dolgozó vendéglátó nem szeretné, ha hirtelen elöntenék a kis szállodát a vendégek - ugyanis jó olaszhoz híven, nem kedveli a sok munkát. Nos, ez a vicces hozzáállás mindent elmond az olaszok bohém életmódjáról. Azt azonban elárulom, hogy szállásomat a Booking.com-on foglaltam, ahol mindenképpen érdemes végig böngészni a kínálatot, és felkészülve érkezni.

Fotó: Thinkstock

Mivel nem ez volt az első velencei utam, ezért nem volt rajtam akkora nyomás, hogy minden fontos helyet besűrítsek az ott töltött két napba. Pedig két teljes nap is elegendő, hogy mindent bejárj a kis városkában. Természetesen kihagyhatatlan a Szent Márk tér és a katedrális, a Dózse palota, a Sóhajok hídja és a Lido sziget a tengerpartjával, de ha már a szigeteknél tartunk, akkor Murano és Burano is kötelező. Az előzőn a világhírű muranói üvegek készítésével ismerkedhetsz meg, ezért térj be a sziget bejáratánál található üveggyárba. Az utóbbi pedig gyönyörű csipkékkel és apró színes, mesebeli házakkal vár.

Fotó: Thinkstock

A két méltán híres szigeten felül azonban nem szabad kihagyni az apró Torcellót, ahova egy kis rozoga hajóval lehet csak eljutni, viszont a látvány, ami eléd tárul, minden kezdeti izgalmat felülmúl. Ha már hajó, akkor nem mondok újdonságot azzal, hogy Velence első számú közlekedési eszköze a vaporetto, azaz a gyors hajóbusz, érdemes háromnapos bérletet vásárolni, amellyel korlátlanul utazhatsz bármelyik vaporettón és buszon is.

Fotó: Thinkstock

A legenda úgy tartja, hogy a velenceiek erről a kis szigetről származnak. Itt található a bizánci időből fennmaradt Santa Maria Assunta bazilika, mely a Veneto tartomány egyik legrégebbi temploma, a 7. századból.

Fotó: Thinkstock

Extra tipp: A Rolling Venice Card kiváltásával a háromnapos bérletet féláron veheted meg, abban az esetben, ha még nem töltötted be a 30. életéved. Ennek a kis könyvnek számos más előnye is van, például bizonyos múzeumokban kedvezményekre jogosít, úgyhogy mindig legyen nálad.

Velencében számos kiállítás, kulturális program és esemény közül lehet választani, én történetesen a San Marco térrel szemben levő San Giorgio Maggiore szigettel kezdtem, és itt látogattam el több kortárs festészeti-, illetve fotókiállításra, de az Akadémia híd környékén található múzeumok és templomok mindegyike különleges tárlatokkal várja az érdeklődőket. A velencei Guggenheim Múzeumot az egyedülálló kollekciójával bűn lenne kihagyni. A művészek lelkes mecénásaként ismert Peggy Guggenheim alapította még az 50-es években, majd halálát követően, 1979 után nyitotta meg hivatalosan is, immár Guggenheim múzeumként a kapuit.

Fotó: Thinkstock

Miután már eléggé lefárasztottad magad a kiállításokkal, akkor térj be valamelyik szimpatikus kisvendéglőbe, egyél egy jó pizzát, igyál hozzá egy pohár finom bort, és élvezd a város morajlását egészen a késő órákig. Velence nem kifejezetten az pezsgő éjszakai életéről híres, a helyiek inkább kiülnek egy üveg borral valamelyik térre, és beszélgetnek vagy sétálnak. Azonban, ha mindenképpen tömegre vágysz, számos hangulatos kis bárt találsz a Rialto híd lábánál. Legyél nyitott, ismerkedj! Az olasz vendéglátás nem véletlenül világhírű, garantáltan szuper estéd lesz.

Modern életérzésre építő nyaraló csomagok lehetnek az idei év turisztikai újdonságai

Modern életérzésre építő nyaraló csomagok lehetnek az idei év turisztikai újdonságai

A velencei gondolázás legalább annyira híres, mint maga a város, azonban nem olcsó mulatság. Körülbelül 100 euróba kerül egy órácska csónakázás, de akár négy-öten is elfértek egy gondolában, érdemes egyszerre többen menni, bár tény, hogy a romantikából így valamelyest kevesebb szorul majd az élménybe. Viszont a Canal Grande partján számos helyen találsz gondolamegállókat, ha csak a szemközti partra kéred, hogy átvigyenek, akkor csupán 2 euróba kerül az utazás, és máris gondoláztál!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gyászol az angol királyi család, váratlan tragédia történt

Gyászol az angol királyi család, váratlan tragédia történt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)