Mielőtt felemésztene a stressz: Készíts pániktervet!

2017.november.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Stresszes időszak közeleg az életedben? Netán úgy érzed, minden összeomlik körülötted, és legszívesebben sikítanál, vagy éppen elbújnál a sarokba néhány hétre? Ne izgulj, a nagyobb krízisekből is van kiút.

Mielőtt felemésztene a stressz: Készíts pániktervet!
Fotó: giphy

Íme 5 dolog, amivel átvészelheted a stresszes időszakot!

1. Hallgass zenét!
Sokan abba a hibába esnek, hogy ha rosszul érzik magukat, hangulatuknak megfelelő szomorú zenéket hallgatnak. Ne tedd! Szállj szembe a negatív gondolatokkal és hallgass pörgős, vidám, problémáktól mentes dalokat. Mit szólnál egy kis: Lambada-hoz, vagy a U Can`t Touch This-hez?

Fotó: giphy

2. Hívj fel egy barátodat!
Bármekkora is a probléma mindig sokkal könnyebb lesz, ha kimondod. Ha pedig mással is megbeszéled, az lehetőséget ad arra, hogy közös erővel megoldást találjatok. A bónusz pedig, hogy ha a barátod is elmondja a problémáit és azokat is megpróbálod megoldani, máris kicsit jobban érezheted magad, hogy nem egyedül vagy elveszett és másoknak is vannak gondjai, nem csak téged ver a sors.

3. Beszélgess magaddal!
Veled is előfordult már, hogy feszültnek érezted magad, viszont elsőre meg sem tudtad fogalmazni, mi az, ami stresszel? Általában a probléma az, hogy nem tudjuk beazonosítani a stressz forrását. Addig amíg ez nem tisztázódik a fejünkben, természetesen meg sem tudjuk oldani azt. Tegyél fel magadnak kérdéseket: Mitől félek? El tudom kerülni ezt a félelmet? Meg tudom oldani a problémát? Hogyan tudnám megoldani? Kérhetek segítséget másoktól? Ki tudna segíteni? Mit kell tennem? Hidd el, már ettől jobban fogod magad érezni.

4. Alakítsd át a rossz energiákat!

Ha úgy érzed eluralkodott rajtad a stressz, menj el futni, takarítsd ki a házat, mosd ki a függönyt, menj el egy hatalmas sétára, vagy párosítsd össze az elkeveredett 50 pár fekete zoknidat. A lényeg, hogy zökkentsd ki magad, és ne érezd úgy a nap végén, hogy semmi hasznosat nem tettél. Rengeteg energiád van, csinálj olyan dolgokat, melyeknek van értelmük!

Fotó: giphy

5. Próbálj ki új dolgokat!

Sokszor már attól is feszültnek érezhetjük magunkat, ha a megszokásaink rabjai vagyunk. A monotonitás is stresszforrás lehet és, ha úgy érzed, reggel nincs kedved felkelni, hogy bemenj a munkahelyedre, akkor ideje változtatnod valamit. Mindenre van megoldás. Lehet, hogy csak egy új hobbira van szükséged! Ha találsz egy olyan elfoglaltságot, ami érdekel és tudod, hogy délután az vár rád, máris könnyebben fogod átvészelni az egész napot!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője