Mik azok a csakrák? Milyen fajtáit ismerjük?

2021.február.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A testünkben energiaközpontok találhatóak, ezek az úgynevezett csakrák. Pontosan hét csakra központunk van. Ezek képesek a testünkben áramolni, mozogni, energiákat tárolni, fogadni és küldeni. Mindegyik csakra központnak a gerincünk mentén elhelyezkedő fő idegfonat felel meg, ezek az idegcsoportok pedig szerteszét ágaznak a gerincünkből, hogy üzeneteket küldjenek a karjainknak, a lábainknak és a szerveinknek. A csakrák jellemzője, hogy reagálnak az érzelmeinkre, gondolatainkra, tetteinkre, de még a testtartásunkra és a szándékainkra is. Ezért ezeknek az energiaközpontoknak nagyon fontos szerepük van az életünkben és érdemes tisztában lennünk a jellemzőikkel és a működésükkel.

Mik azok a csakrák? Milyen fajtáit ismerjük?
Fotó: Getty Images

A csakrák 7 fajtája a következő:

Az alap- vagy gyökércsakra színe a piros, a gerinc tövénél található. Az első központnak, a gyökércsakrának elsődleges ereje van, amely négy küllőn sugárzik szét. Szimbóluma a négyszirmú vörös lótusz.

A szexcsakra vagy keresztcsonti csakra színe a narancssárga, a nemi szerveknél helyezkedik el, Ez szabályozza az emberekkel, a pénzzel, az ételekkel és az önmagunkkal való kapcsolatunkat. Szimbóluma a hatszirmú fehér lótusz, belsejében a növekvő holddal.

A napfonat- vagy köldökcsakra színe a citromsárga, a köldöknél található. Fontos a szerepe, ez adhat nekünk bátorságot és és kijelöli számunkra saját magunk határait. Ha a testünk egy ország lenne, ez lenne a főváros. Szimbóluma a tízszirmú sárga lótusz, belsejében az egyik hegyére állított háromszöggel.

A szívcsakra színe a zöld, a szívünk tájékán helyezkedik el, így nem meglepő, hogy mennyire jelentős a szerepe. A szeretet, a szerelem, a remény és az empátia központja. Jelképe a tizenkét szirmú zöld virág, belsejében két egymást metsző háromszöggel, ami a férfi és nő egyesülését jelképezi.

A torokcsakra színe a kék, a torkunknál található ez az energiaközpont, amely a kreativitásunkért és a kommunikációs képességeinkért felelős. Szimbóluma a tizenhat szirmú kék vagy türkiz lótusz, belsejében ezüst félhold fehér körben.

A homlokcsakra színe a lila és az indigókék. A homlokunkon, a két szemöldökünk között helyezkedik el. A harmadik szem csakrájának is nevezik. A vizuális képességeinkért felelős. Itt két kisebb csakra is található, a szóma és a manasz. Szimbóluma a kétszirmú lótusz.

A koronacsakra a fejünk tetején található. Ez talán a legkülönlegesebb csakránk mind közül. Úgy tartják, ez a csakra felel a tiszta tudatállapotunkért, amelynek nincsen sem célja, sem pedig tárgya. Szimbóluma az "ezerszirmú lótusz".

A csakráink könnyedén kiegyensúlyozatlanná tehetnek minket. Ezek fizikai és érzelmi megnyilvánulásokhoz vezethetnek. Ha például az alapcsakránk blokkolódik, akkor nem fogjuk tudni megvalósítani az ötleteinket. Ha a napfonat csakránknál, - tehát a köldökünknél - kevés az energia, akkor nem fogunk tudni bátran viselkedni és kiállni magunkért.

A csakra arról szól, hogy hogyan áramolnak az energiák a testünkben. Ennek az energia-egyensúlynak a megteremtése pedig nem könnyű feladat, holott kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott élethez. Ha megértjük, hogy hogyan tudjuk kezelni ezeket az energiaáramlásokat, akkor sokkal egészségesebbé válhatunk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője