5 tulajdonság, ami tökéletesen jellemzi a Nyilas jegyűeket

2020.december.11.

A Nyilas híresen szabad szellemű, őszinte, és egy kissé meggondolatlan, de ki ne tudná szeretni? A benne lakozó függetlenség, intelligencia és együttérző-készség kombinációja csodálatos, és abszolút igaz rá, hogy figyelmes és gondoskodó típus.

De persze mint minden csillagjegynek, a Nyilasnak is vannak negatív tulajdonságai. Vajon mik azok a pozitív és negatív jellemvonások, amik leginkább meghatározzák a személyiségét?

1. Függetlenség

A függetlenség a Nyilas egyik legerősebb jellemvonása. Rendkívül fontos számára, hogy úgy cselekedjen, ahogyan ő azt elképzeli. Imád utazni és bátran vállal kockázatot. Nem fél a saját útját járni, még akkor sem, ha ez azzal jár, hogy egyedül kell lennie. Olyan szakmák illenek hozzá, amikben teret kaphat, hogy kibontakoztassa a kreativitását. Csapatjátékosnak is kiváló, hiszen amellett, hogy megbízható, bármikor képes előállni egy új perspektívával, ami előrelendíti a munkafolyamatot. Ha nem ért egyet a hatalom döntéseivel, akkor könnyen fellázad, ami viszont munkahelyi konfliktusokhoz vezethet. Kordában kell tartania azt az ösztönét, hogy átsiklik mások véleményén és elképzelésein, hiszen a konszenzus elengedhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok kialakításához.

2. Érzelmi intelligencia

A Nyilas érzelmileg nagyon intelligens, amivel könnyen elnyeri mások szimpátiáját. Kitűnő a problémamegoldó képessége, és szívesen hallgat meg másokat. A legjobb barátai igazi érzelmi tanácsadóként tekintenek rá, és bátran kiöntik neki a szívüket. Nehezen viseli viszont a kritikát, és makacsul ragaszkodik a saját véleményéhez. Ha nem fogadják el a véleményét, abba nem törődik bele, inkább arrogáns viselkedéssel fejezi ki, hogy ragaszkodik a saját elképzeléseihez. Bár tényleg képes sokat segíteni másoknak, arra is ügyelnie kell, hogy gyakorolja az alázatosságot.

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

3. Együttérzés

Amellett, hogy a Nyilas független és érzelmileg intelligens személyiség, együttérző is, ez a hármas kombináció pedig az egyik legkedveltebb csillagjeggyé teszi. Mivel nemcsak okos, hanem kedves is, képes kijönni bármilyen személyiségtípusú emberrel. Mindig képes átérezni mások problémáit, és valóban törődik azokkal, akiknek segítségre van szüksége. Gyengesége viszont, hogy nehezen veszi észre, ha kihasználják. Hajlamos arra, hogy mindenkiben a jót lássa, ezért nem mindig képes megítélni, hogy ki az, akiben megbízhat.

4. Őszinteség

A Nyilas utál hazudni, és azt sem viseli jól, ha vele nem őszinték. Éppen ezért híres a megbízhatóságáról. Ha valaki hozzá fordul egy kérdéssel, legyen szó bármiről, egyenes választ fog adni. Az őszintesége viszont nem mindig nyeri el mások tetszését, olykor tapintatlannak vélik azért, mert tényleg kimondja, amit gondol. Nem árt azonban, ha az őszinteség mellett igyekszik tapintatos is maradni, így sok haragostól óvhatja meg magát.

5. Kíváncsiság

A Nyilas általában tele van kérdésekkel. Szomjazik a tudása folyamatos bővítésére, ezért mindig keresi az új információkat. Az teszi a legboldogabbá, ha olyan élményeket él át, amik új információkhoz juttatják. Sokszor telhetetlenül kíváncsi, ami ahhoz vezet, hogy félbehagy olyan projekteket, amikbe az elején még nagy lelkesedéssel vágott bele. Ugyanez igaz az emberi kapcsolataira is: bőven van még mit tanulnia arról, hogy attól, hogy új barátságokat köt, még a régi bizalmasait sem érdemes elhanyagolnia, hiszen ők már bizonyították, hogy ha szüksége van rájuk, akkor tényleg a segítségükre lesznek.

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban