A Mérleg jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?

2021.február.2.

A Mérleg jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Persze mindenkibe érdemes egy kicsit beleszeretni, pláne, ha nagyon fiatal vagy, de itt most összeszedtük, mire számíthatnak hosszabb távon a Mérleg jegyében születettek a különböző jegyekben születettekkel. Vannak kapcsolatok, amik egy életen át is kitartanak. Vajon a tiétek ilyen, vagy egy fontos tapasztalat, amin keresztül kell menned, hogy jobban megismerd önmagad?


A Mérleg jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Fotó: Getty Images

Mérleg és Kos páros

Ők szembenálló jegyek a zodiákusban, így a szerelmüket a polaritás határozza meg, a két pólus kiegészíti, kiegyenlíti egymást. Ami az egyikükből hiányzik, a másikat jellemzi, és vice versa. A Kos az ego jegye, míg a Mérleg a kapcsolatoké, a Kos impulzív, bármelyik pillanatban készen áll, hogy beleugorjon valami újba, míg a Mérleg határozatlan, szereti a nyugalmat és a békés időtöltést. A Kos megtanulhatja a Mérlegtől, hogy nem feltétlenül az a legjobb módszer, amit ő követ, és nem feltétlenül ő gondolja a legjobban. Ez egy nagyon értékes lecke a Kosnak, nem akárki tudja erre megtanítani! Ez a kapcsolat vagy nagyon jó, vagy nagyon sok kihívással teli. Minden polaritásnak vannak ugyanis olyan energiái, amik vagy nagyon összefonódnak, vagy nagyon összegubancolódnak, utóbbiakat nehéz kezelni. A Mérleg sok mindent taníthat a Kosnak stílusról, kulturált viselkedésről, míg a Kos megtaníthatja finom partnerének, hogyan kövesse az ösztöneit, bízzon az intuíciójában. A Mars (Kos) és a Vénusz (Mérleg) szeretnek itt egymásba, és ugye ebből már mindenki érti, hogy ez maga a szenvedély, a szerelem, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mindketten kardinális jegyek, ami kevésbé jó, mert rengeteg új ötletük van, kevés dolog lesz, ami mellett kitartanak, legyen szó munkáról, projektről, vagy akár kapcsolatról. Mindenképpen a Kos lesz a domináns, a vezető a kapcsolatban, de a Mérleg lesz az intellektuális irányító, azaz az "ész" kettejük közül. Életük egy folyamatos tanulás lehet, ha együtt maradnak. Mi látunk benne rációt.

Mérleg és Bika páros

Ez az egyesülés olyan érzés lehet, mint amikor két fél végre eggyé válik. Úgy gondolunk ezekre a jegyekre a szerelem szempontjából, mint karmikus kapcsolatban lévőkre. Mindketten biztonságra vágynak, rajonganak a művészetekért, sok mindenben közös az érdeklődésük. Lassan alakulhat ki azonban ez a kapcsolat, de lépésről-lépésre ráébrednek, milyen sok mindenben hasonlóak, ami kellemes meglepetés lesz az első benyomásokhoz képes. Időt kell adniuk egymásnak, beszélgetniük, ismerkedniük kell! Szeretnek elegánsan étkezni, lehet, hogy műalkotásokat gyűjtenek, vagy zenekedvelők, bármi, ami esztétikus, vonzó, szép, az összeköti majd őket. Mindketten szeretik, ha rajonganak értük, az udvarlás, csokrok, meglepetések, vacsorák, utazások, élmények elengedhetetlenek számukra egy kapcsolatban. A Bika nagyon díjazza a Mérleg kedves természetét, és ha a makacskodásával nem áll kettőjük útjába, a Mérleg képes arra, hogy ügyesen, minden súrlódás nélkül menedzselje a kapcsolatot, és őrizze a békét. A Mérleg hálás a Bikának a fényűző körülményekért, amit az megteremt kettőjüknek, és cserébe szívesen segít neki, hogy a dolgokat több oldalról is láthassa, jobban megérthessen bizonyos szituációkat. A Bika segíthet a Mérlegnek, hogy a híres döntésképtelenségén túlléphessen. Mindkettőjüket a Vénusz bolygó irányítja, ami a szerelem és a pénz bolygója. Mindkettőjük személyisége kedves, harmóniára törekszenek a partnerkapcsolataikban is. A Vénusz azért problémákat is okozhat: hajlamosít a lustaságra, a sznobériára. A felsőbbrendűségi érzést a Bika a javaira, a Mérleg az intellektusára alapozza. "Annyit érsz, amennyid van"- így a Bika. "Annyit érsz, amennyit tudsz"- így a Mérleg. A Bika mindig aszerint dönt, hogy milyen előnye származik valamiből, a Mérleg inkább az alapján, hogy mi ésszerű, vagy praktikus. Abból adódhat kettejük között konfliktus, ha a Bika birtokolni akarja a Mérleget, aki szívesen flörtöl, beszélget számára érdekes emberekkel, és hát lássuk be, majdnem mindenki érdekes neki valamilyen szempontból. Ha hosszú távú kapcsolatot szeretnének, akkor meg kell tanulniuk, hogy teljesen más oldalról látják ugyanazt a dolgot, nem szabad a saját szempontjaikat a másikra erőltetniük. Miután a Mérleg a kardinális jegy, ő fogja indítani a projekteket, ötleteket, és a fix jegyű Bika majd kivitelezi őket. A fix jegy nem moccan, nem fog meghajolni, ezt meg kell értenie a Mérlegnek. Csak nagyon finom meggyőzéssel lehet haladni, úgy viszont minden lehetséges, akár egy élet végéig tartó luxusban, élvezetekben való elegáns dőzsölés is.

Mérleg és Ikrek páros

Ez a kapcsolat az intellektuális érdeklődéseken alapszik, és a szellemi mozgékonyságon, és remekül érzik egymással magukat a szerelmesek. Az Ikrek kettős természete miatt imádja a Mérleg kiegyensúlyozottságát, a fecsegő, okos Ikrek pedig nagyon szórakoztatja a Mérleget. Az Ikreket az új ötletek, elképzelések izgatják, a Mérleget a művészet, a szépség, és ez a kettő nincs olyan messze egymástól. A Mérleget a Vénusz bolygó (szerelem), az Ikreket pedig a Merkúr bolygó (kommunikáció) uralja. Jól működnek együtt: egyesítik a szeretet és a kommunikáció erőit. A Mérlegnek a lehető legfontosabb a szerelmi kapcsolatban is a harmónia, bármit megtesz, csak ne kelljen vitáznia, míg az Ikrek azért időnként nehezen tud lemondani egy kis szópárbajról. Mindketten levegős jegyek, tehát értik egymást. Az Ikrek szereti a Mérleg energiáit, és nem okoz neki nehézséget, hogy kövesse őt, amikor egy új ötlettel, művészeti, alkotói projekttel foglalkozik, és teljesen beleveti magát. Mindkét jegy nagyon széleskörű érdeklődéssel bír, ami remek alapanyagot ad nekik a provokatív beszélgetésekhez. Az Ikrek változó, a Mérleg kardinális jegy, így arra tartanak majd, amerre a Mérleg irányít. Nagyon kreatív randevú ötleteik vannak, és mindketten élvezik ezeket a kitalálástól a megvalósulásig, az Ikreknek viszont fontos, hogy akár még az utolsó pillanatban is lehessen változtatni az ötleteken, megbeszélt dolgokon. Általában a Mérleg kezdeményez, de gondjai akadhatnak a befejezéssel. Az Ikrek pedig nagyon alkalmazkodó, nem bánja, ha áttérnek valami másra, ha a Mérleg megunta az előzőt. A legjobb dolog ebben a kapcsolatban az, hogy képesek csapatként együttműködni, kölcsönösen segíthetnek egymásnak, hogy az érdeklődési körük még tágabb legyen, hogy új nézőpontból lássanak dolgokat, így tehát biztos, hogy gazdagabbak a kapcsolattal.

Mérleg és Rák páros

Amikor szerelmesek lesznek egymásba, mindketten kínálnak a másiknak olyasmit, aminek a másik híján van. Mindketten szeretik a biztonságot, a biztos kapcsolatot, és élvezik a szépséget, a luxust, különösen az otthonukban. Valószínűleg ez a szerelem sokkal lassabban alakul ki, mint ahogy a szerelmi kapcsolatok szoktak, elképzelhető, hogy barátságból lesz szerelem. Kezdetben félhetnek tőle, hogy a szép dolgok iránti rajongáson kívül kevés közös dolog lehet bennük, de ha minél jobban megismerik a másikat, felfedezhetnek egymásban olyan értékeket, amiket tisztelni tudnak. Mindkettőjüknek fontos az érzelmek, a boldogságuk kifejezése, a Rák értékeli a Mérleg visszafogottságát, diplomáciai érzékét, ahogy a szépséget és esztétikai harmóniát kereső Mérlegnek imponál az, ahogy a Rák mindent képes otthonossá, biztonságossá varázsolni. A Mérleg időnként segíteni tud az indulatos Ráknak, hogy perspektívába helyezze a helyzetét, mert hajlamos arra, hogy úgy hoz döntéseket, hogy nem ismeri az összes részletet, míg a Rák segíthet a Mérlegnek, aki notóriusan döntésképtelen, hogy meghozzon olyan sürgető döntéseket, amik már tényleg a körmére égnek. A Hold (a Rák ura) és a Vénusz (a Mérleg irányítója) találkozik ebben a kapcsolatban, így biztos, hogy szeretni fogják az otthonukat, a családjukat, a romantikát, kerülik majd a konfliktusokat, és mindig a nyugalmat, harmóniát részesítik előnyben. Miután a Rák mindent az érzelmeken keresztük közelít meg, mint vizes jegy, a Mérleg pedig az intellektuson keresztül, mint levegős jegy, elképzelhető, hogy sokszor nem értik egymást. Abból adódhatnak konfliktusok, ha a Rák túlságosan irányító szerepet vesz fel, a Mérleg pedig provokálni kezdi. Lehet abból is bonyodalom, hogy ki legyen a domináns a kapcsolatban, hogy kié is az irányító szerep. Mindkettőjüknek meg kell tanulniuk, ha azt szeretnék, hogy a szerelem megmaradjon, hogy el kell fogadni, hogy teljesen különböző perspektívából közelítenek dolgokhoz. De lehet, hogy ez az a kapcsolat, ahol elhangzik majd az a mondat, hogy "maradjunk inkább barátok!".

Mérleg és Oroszlán páros

Egy kellemes kapcsolat lehet az övéké, mint minden olyan jegyé, akik két jegynyire vannak egymástól a zodiákusban. Mindketten sokra értékelik a békés, élvezetes életet, így ebben nagyon egymásra találnak. A Mérleg visszafogottsága lehűti az időnként túlmozgásos, forrófejű Oroszlánt, párként nagyon kiegyensúlyozottá válnak. A Mérleg jó modora, bája szabályosan megszelídíti az Oroszlán túlságosan egyenes, időnként harsány lényét, míg az Oroszlán segíthet a Mérlegnek, hogy spontánabbak legyen, hogy merjen dönteni, bármi is lesz a következménye, ez nagyon felszabadító élmény lehet! Mindkettőjüket ugyanaz motiválja: a szenvedély, az otthon melege. A férfias és a nőies energiák kapcsolódnak össze ebben a szerelemben, így igazán tartós, gyümölcsöző lehet a közös élet. Ha tiszteletben tartják egymás érzéseit, mindent el tudnak érni, de észben kell tartaniuk, hogy az Oroszlán a kezdeményező, a Mérleg pedig alapból mindig a kivárásra játszik, arra, hogy majd meglátja, hogyan is alakulnak a dolgok. Ezek egy sima hivatalos ügyintézésnél is komoly konfliktusokat generálhatnak, ha az Oroszlán erőszakoskodik. Mindenképpen az Oroszlán irányít majd, de ezt a Mérleg nem bánja, szívesen legyezgeti partnere egóját is valami jó drága, dizájner legyezővel, nem kell őt erre kétszer kérni. A Vénusz (Mérleg) és a Nap (Oroszlán) találkozása jelentheti az egyén és a másik közötti egyensúlyt, így tökéletes tanulópálya mindkettőjüknek. Nem ígérjük azonban, hogy nem lesznek benne meredek szakaszok és bukkanók. Jobb az öveket becsatolni!

Mérleg és Szűz páros

Amikor ők összeakadnak, az olyan, mint amikor összeillesztesz két összeillő puzzle-darabot, szépen, kényelmesen minden a helyére kerül. Mindketten a biztonságot keresik a párkapcsolatban, és szeretik szépet, a kultúrát. Miután nagyon hasonló eredményekre, jutalmakra vágynak, nagyon szépen, harmonikusan élhetnek egymással. Az elején lehetnek disszonanciák, de ahogy szépen megismerik egymást, összeszoknak, ezek mind eltűnnek, és megtanulják kölcsönösen tisztelni egymást. Nagyon különleges élvezeteknek, hobbiknak hódolhatnak, lehetnek például műgyűjtők, gyűjthetnek kínaiporcelánt, vagy fotókat. Sokat járnak majd színházba, és a művészetek minden formáját élvezhetik. A praktikum és az élvezet mindkét jegy számára fontos és képesek arra, hogy bókokkal illessék egymást. A Szűz értékeli a Mérleg kedvességét és diplomáciai érzékét, míg a Mérleg sokra tartja a Szűzben, hogy ennyire rendszerető és kiszámítható. Mindketten hajlandók több oldalról is megvizsgálni egy kérdést, és csak azután döntenek, hogy ezt megtették. A Merkúr (Szűz) és a Vénusz (Mérleg) találkozik és beszélget egymással ebben a kapcsolatban. A Szűz egy kitűnő kommunikátor, elemző és gondolkodó, és a Mérleg is szereti az egyenes, kiszámítható dolgokat. Mindketten szeretik a jót, de a Mérleg különösen vágyik a konfliktusmentes, szép életre. A környezetüknek is ezt kínálják: szépséget és kultúrát, kellemes társaságot. Lehet, hogy sokan sznobnak tartják őket a Szűz magas elvárásai, és a Mérleg fölényes viselkedése miatt. A Mérleg el tud lustulni, és kicsit nehezen fókuszál, minden érdekli és ezáltal nem fog meg semmit. A Szüzek ennél pragmatikusabb, őt mindig érdekli, hogy mi hová vezet, miből milyen előnye származik. Konfliktusuk abból származhat, ha a Mérleg manipulatívan viselkedik. Miután a Mérleg a kardinális jegy, a Szűz változó jegy, mindig a Mérlegnél lesz a kormánybot, abba az irányba tartanak, amerre a Mérleg irányít, de ezt el tudja érni úgy, hogy nem túl domináns, olyan finoman történhet ez, hogy egyiküknek sem fog feltűnni. A Mérleg híres döntésképtelensége irritálhatja a Szűz, de miután ő tényleg minden oldalát képes megvizsgálni egy problémának, ez azért időnként le is nyűgözheti a mindent analizáló Szűzet, pluszban a Mérleg igencsak hajlandó arra, hogy egyetértsen a Szűz javaslataival, döntéseivel, szóval túl nagy fennforgás ebből sem várható. Az a legjobb, ha a Mérleg kezdeményez, a Szűz pedig segít beindítani a dolgokat. Ha valami konfliktus van, nézegessenek művészeti albumokat, és rögtön kisimulnak majd a csúnya ráncok!

Mérleg és Mérleg páros

Amikor két Mérleg szerelmes, az a legromantikusabb, legkiegyensúlyozottabb kapcsolat a világon. A harmónia és az esztétika rendkívül fontos a Mérleg számára, ketten ezt mesteri szintre emelik. A Mérleg a partnerség jele, így ez a szerelem igazi szövetség lesz. Randevúikat úgy kell elképzelni, mint ahogy az a romantikus filmekben zajlik. Ha már együtt élnek, a házuk művészeti galériának is beillene, tele a legszebb és legesztétikusabb holmikkal. A Mérlegek azt szeretnék, hogy mindenki szeresse őket. Irtóznak a konfliktusoktól, és ha valahogy mégis konfliktusba keverednek, hajlamosak meghátrálni a béke fenntartása érdekében. Nem arról van szó, hogy ne lennének őszinték, vagy nem érdekelné őket az ügyek kimenetele, hanem az a helyzet, hogy a konfliktusok annyira frusztrálják őket, hogy ösztönösen kerülik. Ketten annyira megértik ebben a tekintetben egymást, hogy nagyon ritkán fordul elő konfliktus a kapcsolatukban, tökéletesen oda tudnak figyelni egymás érzékeny pontjaira. Akkor a legboldogabbak, ha egy hasonló érdeklődésű társsal megoszthatják a tapasztalataikat, ebben az esetben ezt is ki lehet pipálni. A Mérleget a Vénusz (szerelem) bolygó uralja. Kényeztetik egymást, élvezik az életet. Mi lehetne itt a gond? Talán a túl sok finom étel, túl sok lustálkodás, ha nem figyelnek, az egészségük kárára mehet. A Mérleg levegős jegy, a legfontosabbak számukra a szellemi képességek, intellektuálisak, értékelik a művészeteket, a filmeket, és tulajdonképpen minden kulturális tevékenységet nagy becsben tartanak. Híres a diplomáciai érzékük, ők azok , akik bármiféle konfliktust el tudnak simítani. A Mérleg egy kardinális jegy, ami lehetővé teszi számukra, hogy új projekteket kezdeményezzenek, és másokat motiváljanak. Két Mérleg nagyon jól tud együtt dolgozni mindent meg tudnak valósítani, amit elterveznek. Csodálatraméltó egymás iránti kedvességük és kölcsönös tiszteletük. Bárcsak mihamarabb összetalálkoznának valamelyik művészeti galériában!

Mérleg és Skorpió páros

Ez egy egymást támogató, érzelmileg összetartó egyesülés. Noha a Skorpió időnként eltévedhet saját értelmeinek zavaros útvesztőjében, a Mérleg mégis segíteni tud neki, hogy valamiféle harmóniára jusson magával és a világgal. A Skorpió ellenben segíthet a Mérlegnek, hogy fókuszt tartva eljusson a dolgok végére. Mindketten hasonló dolgokra vágynak: a Mérleg biztos, bensőséges partnerkapcsolatra, a Skorpió szövetségre, érzelmi és szexuális intimitásra. Nagyon hűséges, szoros és kielégítő kapcsolatban élhetnek. Jól tennék, ha a szerelem mellett még közös projektet is indítanának, mert nagy esélyük van nagy dolgok megvalósítására. Jó, ha kombinálják az érzelem erejét az értelem erejével. A Skorpió általában türelmesebb, de kontrollálóbb is, de minden különbségeik ellenére mindketten szeretik a kockázatot, így biztosan nem fognak unatkozni. Pontosan tudják, hogyan kell a másikat elcsábítani, levenni a lábáról, és ezzel folyamatosan örömöt szereznek egymásnak. Időnként át kell azonban beszélniük dolgokat, mert nagyon különböző ebben az alapállásuk: a Skorpió titkolózik, nagyon intenzív, a Mérleg nagyon nyitott. Jobb, ha megállapodnak a fő célokban, és akkor a bizalmuk egymásban sosem sérül majd. Semelyikük nem szeret vitatkozni, a Skorpió inkább a titkos revansra szavaz, míg a Mérleg bármit megtesz, hogy egy konfliktust feloldjon, visszavonul, leteszi a fegyvert, ha kell. A Skorpió a stratégiák mestere, erre alapozhatnak, de túlzott érzelmessége időnként lehúzhatja, elkeserítheti a Mérleget, míg a Mérleg időnként szintén fel tudja bosszantani a Skorpiót, ilyenkor azért jól jön a Mérleg diplomáciai képessége, hogy lenyugtassa partnerét, mielőtt az szurkálni kezd. A Mérleg kardinális jegy, míg a Skorpió fix jegy: ebben a felállásban ez azt jelenti, hogy a Mérleg ötleteit a Skorpió segít kivitelezni. Nagyon hűségesek egymáshoz és odaadók, mert olyan tulajdonságokkal bír a partnerük, ami nekik nagyon fontos. Egyesülésükben nagyon nagy erő rejlik, függetlenül attól, hogy romantikus, vagy baráti, esetleg üzleti kapcsolatban vannak egymással. Mindenképpen áldásunkat adjuk rájuk!

Mérleg és Nyilas páros

A Mérleg és a Nyilas kapcsolata maga a tökély. A zodiákusban egymástól két jegynyire található jegyek általában nagyon jól érzik magukat együtt, és mély kapcsolatot tudnak kialakítani egymással. A Nyilas, az utazó, aki folyamatosan a bölcsességet keresi. A Mérleg a művészetet, a szépséget és az esztétikát kedveli, így ösztönző társa lehet a Nyilasnak, és sokat tud hozzáadni a Nyilas tapasztalataihoz. A kapcsolat mindig megújul, mindketten izgalmastan tartják, és mindemellett már a kezdetektől fogva bensőségesnek érzik. Együtt új távlatokat érnek el a szerelemben és az életben is. Remek barátai és szeretői egymásnak. Problémák nemigen akadnak közöttük. Lehet, hogy néha a Nyilas kicsit túl nyers, és megbántja a Mérleget, vagy a Nyilas kicsit irányítgatónak érezheti a Mérleget, de miután a Mérleg olyan ügyes diplomata, bármilyen feszültséget ügyesen elsimít majd. Mérleg felett a Vénusz (a szerelem), a Nyilason a Jupiter (a szerencse és a filozófia) uralkodik. A Vénusz nőiessége és a Jupiter férfiassága teszi ezeket a jegyeket összeillővé. A Nyilas folyamatosan törekszik a nagy dolgok, az igazság, az élet és a halál értelmének megismerésére, és amikor a Mérleg új ötlettel áll elő (ahogy szokott), a Nyilas alig várja, hogy megismerje ezt az új elképzelést. A Mérleg levegőjegy, a Nyilas tűzjegy. Ez a partnerség tele van kinetikus energiával. Amint a levegő terjeszti a tüzet és az exponenciálisan növekszik, ez a kapcsolat éppúgy örökké heves és lelkes. A Nyilas, aki változó jegy, azt hiszi, ő fogja a kormányt, de a Mérleg szépen csendesen, szinte észrevétlenül, kardinális jegyként elirányítgatja ezt a kapcsolatot. Csak senki ne szóljon a Nyilasnak, légyszi! A kapcsolat akkor alakul a legjobban, amikor a Nyilas érezheti, hogy nagyfokú szabadság és függetlenség van a kapcsolatban. Kölcsönös érdeklődésük, az új ismeretek iránti vágy, az értelem fontossága miatt is nagyon illenek egymáshoz. Minden bizonnyal nagyon messze jutnak érzelmileg, és utazásaik során a Google maps-en is.

Méreg és Bak páros

Amikor a Mérleg és a Bak szerelmi kapcsolatba kezd, jó párost alkothatnak annak ellenére, hogy az elején lehet, hogy nem lesz egyszerű megtalálni a hasonlóságaikat. A felszínen nagyon különbözőek. A Bak csendes és kicsik az igényei, a Mérleg egy született társasági lény. A Bak keményen dolgozik, a karrierjére, az előmenetelére koncentrál, míg a Mérleg az élet szépségére, a művészetekre, a kapcsolataira figyel. Ez mégsem jelenti azt, hogy ők nem szerethetnek egymásba, hogy nincs közöttük vonzalom, hiszen mindketten vágyhatnak arra, amivel ők nem rendelkeznek, csodálhatják a másikat azért, amilyen. Mindketten szeretnek felelősséget vállalni és irányítani, így nagyon fontos, hogy mindig pontosan meghatározzák a feladatokat, felelősségeket. Miután teljesen másképpen közelítenek a dolgokhoz, a Mérleg töpreng, intellektuális erőfeszítéseket tesz, a Bak akkor lát csak valamiben fantáziát, ha az elvezeti a céljaihoz, másról nem lehet meggyőzni. Ha megértették a különbségeiket, és továbbra is egy párt alkotnak (akár a szerelemben, akár üzleti partnerként), akkor közös módszereik segíthetnek abban, hogy olyan dolgokat érjenek el, amit egyedül nem sikerült volna. A Mérleget a Vénusz (szerelem) bolygó, a Bakot pedig a Szaturnusz (erő) irányítja. Ezeknek a bolygóknak nincs sok közös vonásuk, ezért fontos, hogy a Mérleg és a Bak feldolgozza, előnnyé transzformálja a különbségeiket. A Vénusz arra ösztönzi a Mérleget, hogy lassabban haladjon, élvezze, vegye észre az élet szépségeit, legyen romantikus. Ez lustaságként hathat kontrasztban a Bak kemény, minden napos munkájával, amit a Szaturnusz követel tőle. Ez a két alapállás nagy konfliktusokat generálhat, erre már előre fel kell készülni, összehangolt erőfeszítéseket kell tenni, hogy mégis békében tudjanak együtt élni, elfogadják egymást. A Baknak például oda kellene figyelnie arra, hogy ne nyomja el az utolsó szikra lelkesedést is a Mérlegben, ne ölje ki belőle az optimizmust, míg a mérlegnek minden diplomáciai képességét be kell vetnie annak érdekében, hogy fenntartsák az egyensúlyt a kapcsolatukban. A Mérleg levegőjegyű, a Bak földjegyű. A Mérleg az értelmére támaszkodik, és született érzéke van a művészetekhez, a szép dolgokhoz, ezekről mindig van véleménye, elképzelése. A Bakok is az eszüket követik, de másféleképpen, ők a pragmatikus módszereket keresik, és úgy érzik, nincs idejük belebonyolódni ilyen könnyed dolgokba. Ha megtanulnak együttműködni, ők lehetnek az érem két oldala. Mindezek mellett mindkét jegy kardinális jegy, ami azt jelenti, hogy mindketten kezdeményezők, határozottak, így sok-sok mindent hozhatnak létre. Ha konfliktus van, akkor a Mérleg fog meghátrálni, és megnyugtatni a Bakot. Kérdés: tudnak-e önmaguk maradni ebben a kapcsolatban, ahelyett, hogy megpróbálnák megváltoztatni a másikat. Nem egy kihívásoktól mentes kapcsolat, de pont emiatt lehet sokat tanulni belőle.

Mérleg és Vízöntő páros

Amikor a Mérleg és a Vízöntő szerelmesek, az olyan, mint egy agytorna. Mentálisan kapcsolódnak egymáshoz. Szeretik a művészeteket, az embereket, a kultúrát, és nagyon hasonlóak abban, hogy mindketten irtóznak bármiféle korlátozó dologtól az életükben. Valószínűleg jól kijönnek egymással, mert nagyon hasonló igényeik vannak, és nem akarnak többet egymástól, mint amennyit hajlandók adni. Mindkét jegy nagyon energikus, lelkes típus, ezért ez a kapcsolat valószínűleg nem stagnál. A Vízöntő és a Mérleg is sokat foglalkozik a világ és embertársaik javításával. A Vízöntőt a zodiákus legfejlettebb gondolkodójának tartják, ők azok, akiknek mindig újító gondolataik vannak. A Mérleg viszont a zodiákus diplomatája, aki irtózik mindenféle konfliktustól, egyensúlyozó művészeknek születnek (nem véletlenül a mérleg a szimbólumuk). A Mérleg felett a Vénusz (szerelem), a Vízöntőt pedig az Uránusz (lázadás) és a Szaturnusz (karma) bolygók uralják. A bolygóhatások, energiák ilyen kombinációja érdekes és produktív lehet. Jó volna, ha nem csak a szerelemben kapcsolódnának, hanem más projektekben is, akár a munkában is együttműködnének, mert nagyszerű dolgokat tudnának megvalósítani. Elképzelhető, hogy erősítik egymásban a kiállást a társadalmi igazságosság, a közösség védelme mellett, így nagy szükségünk lehet az ilyen párosokra mindannyiunknak. Mindketten levegőjegyek, akik folytonosan inspirálják egymást, és visszajelzéseikkel fejlesztik partnerük kommunikációs stílusát és készségeit. Mi lehetne jobb egy kapcsolatban, minthogy folyamatosan fejlődni is tudsz? A Mérleg olyan egyensúlyt hozhat a kapcsolatba, amit a Vízöntő máshol nehezen tudna megkapni. A Mérleg a kardinális jegy, míg a Vízöntő fix jegy, ami azt jelenti, hogy a Mérleg kezdeményez, a Vízöntőnek szüksége van egy ilyen partnerre, aki mozgásba hozza a dolgokat. A Mérlegnek a dolgok befejezésével szokott gondja lenni, így ebben a Vízöntő kivitelezésére támaszkodhat. A páros emiatt is különösen jól működik együtt, mivel nem vitatkoznak azon, hogy ki mit csinál, ki dolgozik a színfalak mögött, és ki lesz a reflektorfényben. Csapatként tudnak együtt tevékenykedni, ez az egyik legnagyobb erényük. Ráadásul együtt sokkal többet tanulhatnak, mintha egyedül lennének. Eredményeik, a társasági élet és az új projektek iránti szeretetük nagyon sikeres kapcsolatot teremt. Hívjuk őket ideális párnak!

Mérleg és Halak páros

A Mérleg és a Halak szerelme egy kiegyensúlyozott kapcsolat. Mindkét jegy az élet esztétikai oldalához vonzódik, és mindemellett sok mindent kínálnak egymásnak. Ha a Halak eltévednek a fantáziavilágukban, a Mérleg kiegyensúlyozza ezt a kilengést és segít a halaknak visszatalálni a fősodorba, cserébe a Halak segít a Mérlegnek, hogy még jobban, tisztábban lássa a szerelem, az empátia szépségeit. Ez egy őszinte partnerkapcsolat, amely értékeli az igazságot és a harmóniát a világban. Amellett, hogy remek szeretői egymásnak, még barátot is szereznek ezzel a kapcsolattal. Ők ketten tényleg megértik egymást, megértik egymás határozatlanságát, hogy érdeklődésük egyszerre akár több dologra is irányulhat, nem idegesítik egymást ezzel a szokásukkal, inkább egyfajta visszaigazolásként hatnak, hogy igenis, így is lehet boldogan élni. Igen ritkán merül fel közöttük probléma, maximum akkor, ha a Mérleg kicsit manipulatívvá válik. Nem biztos, hogy gyorsan tudnak előre lépni, haladni a dolgaikban, mert mindkettőjük határozatlansága ezt érthetően nem segíti, ellenben békésen tudnak éldegélni, nincs hangos szó, vita, és ha bármiben is összekülönböznek mégis, nagyon hamar megbékélnek, mondhatjuk, hogy sosem fekszenek le úgy, hogy nem rendezték a dolgaikat. A Mérleget a Vénusz (szerelem), a Halakat pedig a Jupiter (szerencse) és a Neptunusz (illúziók) uralja. Ezek a jegyek meglehetősen kompatibilisek egymással a Vénusz és a Neptunusz női energiáinak köszönhetően. A Jupiter és a Neptunusz uralma alatt álló Halak vonzódik a meditatív tevékenységekhez és a filozófiához. A Vénusz hatása alatt a Mérleg pedig szerelmes a szerelembe. A Mérleg egyébként is a partnerség jele, és mindig kényelmesebb, ha meghitt szerelemben él. A Mérleg levegőjegyű, a Halak vízjegyű. A két jegy együtt egyesíti a fejet és a szívet, egy nyerő kombináció. Döntéseiket ugyanis úgy hozzák, hogy a szív és az ész szavát is fegyelembe veszik. Kapcsolatuk általában rugalmas, progresszív. Egyetlen igazi problémájuk abból adódhat, hogy amikor összejönnek, hajlamosak annyira lelassulni, hogy tulajdonképpen nem csinálnak semmit, nem haladnak előre az életükben, a feladataikban. Fontos lenne, hogy kihasználják, hogy a Mérleg egy kardinális jegy, tehát ő el tud indítani dolgokat, ki tud találni projekteket, amik előrébb viszik őket, nem szabad ellustulniuk. A Mérleg szereti az elismerést, a Halak nem bánja, ha nem ő irányít, nem ő van a reflektorfényben, és elüldögél az anyósülésen, nem akar irányítani. Lehet, hogy lesz jó pár befejezetlen projektjük, félbehagyott tervük, mert a Mérleg hamar megunja a dolgokat, a Halak meg nem bánja az irányváltásokat, nem készül ki azon, hogy ami tegnap még fontos volt, az ma már nem az, eleve, ki emlékszik már arra a Halak memóriájával, nemde? Menni kell a flow-val, ez a boldog élet titka. Nekik lehet, hogy sikerül ezt megvalósítaniuk.

Ez is érdekelhet

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik