Az asztrológia alapjai: mik azok az aszteroidák?

Új sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Mik azok az aszteroidák?
Az asztrológia alapjai: mik azok az aszteroidák?
Fotó: Gettyimages.com

Az asztrológiában sokezer évig csak a 7 ősbolygóval dolgoztunk, de mindösszesen azért, mert nem érzékeltünk ennél többet. Nehéz úgy valamit megfigyelni, ha nem látjuk ugyebár. Aztán 1801-ben fedezték fel az első aszteroidát, a Cerest, akit akkor még kisbolygónak hittek, további négy társát kellett azonosítani ahhoz, hogy rájöjjünk, ezek nem kisbolygók hanem valami teljesen másfajta képződmények.

Az aszteroida öv kialakulására több verzió is létezik, én most az általam legkedveltebbet írom le, ami számomra hiteles, de arra bíztatok mindenkit, hogy nyugodtan nézzen utána. A Mars és a Jupiter között régen valószínűleg volt egy bolygó, ami egyszer csak felrobbant. Ha elfogadjuk, hogy a világegyetem is egy robbanás útján keletkezett, akkor már is nem olyan hihetetlen, hogy ez megtörténhet. Szóval miután sok ezer darabkára szakadt ez a bolygó, azok a kis részek nem mind elrepültek, vagy elpárologtak, hanem ugyanazon a pálya síkon maradtak és keringenek tovább a Nap körül. De vessünk rá egy pillantást, hogy is néz ki most ez a pályasík:

Mint látszik az a sok kis darab, nem random kering az univerzumban, hanem szépen halad egy pályán és ezt hívjuk aszteroida övnek. De miért is lényeges ez számunkra, mit mutatnak meg az aszteroidák a képletben? Mondjuk úgy, hogy nem az alap mechanizmusokat. Nem ebből fog kiderülni, hogy ki lesz érzelmes szerető és ki fog egész nap lustikázni. Viszont igen érdekes képességekről és amolyan pletyka sztorikról ad felvilágosítást – kicsit olyanok, mint a kis arkánum lapjai a Tarotban.

Hadd meséljem el az egyik személyes kedvencemet, Monicát, akit 1916-ben fedeztek fel, ám 1998-ban sokkal nagyobb jelentőséget kapott az asztrológusok szemében, ugyanis akkortájt tört ki egy igen pikáns botrány Bill Clinton és Monica Lewinsky között. Ha megnézzük az egykori elnök születési képletét, akkor bizony azt látjuk, hogy ez a parányi aszteroida egzakt módon rajta áll Clinton hivatáspontján. Meg tudtuk volna előre mondani, hogy ekkora botrány lesz belőle? Semmiképpen. Tudjuk ebből, hogy a képlet tulajdonosa és egy Monica nevű nő között szexuális viszony fog kialakulni? Szintén negatív, de azt mindenképpen lehetett előre látni, hogy egy Monica nevű nő bizony nagy hatással lesz Clinton karrierjére és valamilyen irányba befolyásolni fogja azt.

Szóval ilyen sztorikra bukkanhatunk, ha időt szánunk az aszteroida öv tanulmányozására. Sokat árulnak el az előző életeinkről, illetve az inkarnációkon átívelő képességeinkről. Nem mondom, hogy ezek alkotják a képletfejtés vázát, de mindenképpen érdemes velük foglalkozni.

Ez is érdekelhet

5 harapnivaló, amivel kiválthatod a kenyeret

5 harapnivaló, amivel kiválthatod a kenyeret

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói