Az Oroszlán jegyűek 5 legjellemzőbb tulajdonsága

2020.július.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az állatövi jegyek tökéletesen leírják az egyes csillagjegyek legjellemzőbb tulajdonságait, és ezzel aligha mondunk bármi újat. A megjelenésében is tekintélyt parancsoló oroszlán hatalmas sörénye már az ősidőktől fogva a Nap jelképének számít. Innen cseppet sem meglepő, hogy a csillagjegyet vezérlő égitest a Nap.

Az Oroszlánnak tulajdonított leggyakoribb tulajdonságok természetesen ezekhez az alapvető ismeretekhez kötődik valamilyen formában. Általában, nem is ok nélkül, azt gondoljuk a jegy szülöttjeiről, hogy szeretik a pompát, a nagyszabású dolgokat, szeretnek dominálni, és nem igazán szeretik az ellentmondásokat, és a hiúság is jellemző rájuk.

Most összeszedtünk olyan tulajdonságokat, amelyek talán elsőre nem ilyen egyértelműek, de így együttesen nagyon is jellemzőek a jegy szülöttjeire.

Elképesztően aktívak

Ritkán kerül szóba az Oroszlán jegyűek kapcsán, de nem csoda, hiszen ez az, ami egyáltalán nem egyeztethető össze az állatok királyáról szerzett ismereteinkkel. Aki szemlélt már hosszabb ideig állatkertben oroszlánt, az tudja, hogy ezek az állatok kifejezetten lustának tűnnek, és amikor nem vadásznak, akkor a természetben is ilyenek, szeretnek heverészni és naphosszat szunyókálni. Nos, a csillagjegy szülöttjei ezzel ellentétben állandóan jönnek-mennek, mindig éppen valamin ügyködnek. Ha nincs programjuk, akkor is kitalálnak valamit, mindig azon törik a fejüket, hogy mit kéne csinálni, terveket szőnek. Ez a hihetetlen tettrekészség némileg fárasztó is lehet a környezetük számára. Főleg, hogy az Oroszlánokra jellemző, hogy intézkedni nagyon is szeretnek, de azért a legtöbb dolgot, amit kitalálnak, szeretik másokkal elvégeztetni, hiszen nekik nincs idejük rá, mert már egy másik problémát intéznének.

Türelmetlenek

A fentiekből némileg egyértelműen következik is, hogy a hozzá képest amúgy is kevesebb aktivitást mutató emberekkel szemben kevés türelme van. Mivel újabb és újabb elintéznivalók, feladatok, tervek várják, ezért ezek megvalósítását is szeretné siettetni. Az Oroszlánok biztosan megkeresik, hogy hol a legrövidebb a sor az áruházban, melyik weboldalról szállítják ki a leghamarabb a megrendelést. Ez a türelmetlenség gondot okozhat nekik a párkapcsolat és a munka területén is, nehezen viselik például, hogy a partnerük még esetleg nem tart ott fejben ahol ők (szex, összeköltözés, házasság, gyerek). A munkahelyen főnökként kifejezetten figyelnie kell arra, hogy reális feladatmennyiséget várjon el, ne annyit, amennyi neki eszébe jut, ugyanakkor kiváló főnök, mert a hatalomban érzi a leginkább otthonosan, biztonságban magát. Alkalmazottként azonban meg kell tanulnia, hogy egyetlen helyen se szeretik, ha valaki hármasával akarja átugorni lépcsőket, ott ahol mindenki fokról-fokra halad. Mivel vérében van, hogy domináns akar lenni, ezért hajlamos türelmetlen könyöklésre, de ezzel aligha lesz népszerű.

Meglepően naivak

Nagyon meglepő, hiszen nem gondolnánk egy alapvetően domináns személyiségről, hogy meg lehet vezetni, pedig az Oroszlánt viszonylag könnyű csőbe húzni. Hogy miért? Nos, legyünk őszinték egy hiú csillagjegyről van szó, aki bár nagylelkű, és érző szívű, mégis az univerzumának középpontjában a saját személye áll. Ez egy kissé el is vakítja időnként, annyira lekötik a saját gondolatai, tervei, hogy könnyen kiesik a látóteréből a sok-sok körülötte zajló dolog. Amíg valami nem esik az érdekeinek, óhajainak, vágyainak a látóterébe, addig meglepően könnyű megvezetni.

6 párkapcsolati konfliktus, amit egyszerűbb megoldani, mint gondolnád

6 párkapcsolati konfliktus, amit egyszerűbb megoldani, mint gondolnád

Nagyon ragaszkodók

Az Oroszlán jegyűeknek óriási szívük van, talán ez a legpozitívabb és legtöbbet emlegetett tulajdonságuk. Imádják a társaságot, rengeteg barátjuk van, akikért tényleg bármit képesek megtenni. És tényleg nem csupán arról van szó, hogy csak azért szeretik, a rengeteg ember veszi őket körül, akkor minél többen csodálják. Való igaz, hogy az Oroszlánok szeretnek a középpontban lenni, de a kapcsolataik nem csak arról szólnak, hogy legyen közönségük. Az csillagjegy szülöttjei gondoskodnak a barátaikról, figyelmesek velük, ők választják ki a legjobb ajándékot a szeretteiknek, és biztos lehetsz benne, hogy egy Oroszlán jegyű barát ápolni fogja a kapcsolatotokat, nem lesz az az érzésed, hogy csak akkor beszélsz vele, ha te hívod, keresed őt.

Öntörvényűek

Van egy meggyőződésük a világról, határozott véleményük arról, hogy a dolgoknak miként kellene zajlania. Ebből nagyon nehezen engednek. Nem arról van szó, hogy ne lehetne meggyőzni őket arról, hogy másként is lehet, vagy másként akár jobb is lehet, de pokolian nehéz. Az öntörvényűségnek az is következménye, hogy vannak bizonyos dolgok, amikhez nagyon is ragaszkodnak, és abban rigorózusan következetesek a saját szabályaikat illetően, más dolgok viszont cseppet sem érdeklik őket. Ennek az öntörvényűségnek az egyik megnyilvánulása például az őszinteség is. Az Oroszlánok nem félnek kimondani az igazságot, ami nemes gesztus, bár néha igen nagy kellemetlenséget tud okozni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

7 könnyen betartható módszer, ha szeretnél sokkal hatékonyabb lenni

7 könnyen betartható módszer, ha szeretnél sokkal hatékonyabb lenni

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Arcfeszesítés: illúzió vagy tényleg létezik hatásos módszer? Utánajártunk (x)

Arcfeszesítés: illúzió vagy tényleg létezik hatásos módszer? Utánajártunk (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)