A Bak csillagjegy a legszigorúbb önmagához, de vajon miért?

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Ismerd meg szerzőnk segítségével a Bak csillagjegy jellemzőit!

A Bak kitartó és mindig a tökéletességre törekszik, remek vezető válhat belőle
A Bak kitartó és mindig a tökéletességre törekszik, remek vezető válhat belőle
Fotó: Aniko Aliyeva

Március óta van egy sorozatunk, ahol az egyes csillagjegyeket részleteiben is megismerhetitek. A Nyilas novemberi bemutatása után jöjjön is az utolsó föld elem, a Bak csillagjegy.

Elevenítsük fel, hogy múlt hónapban mit foglaltunk össze a legoptimistább, leglelkesebb, legbulizósabb jegyről: a Nyilas végtelen nagyformátumú, nehezen tud mértéket tartani, imád utazni, tanítani, szereti a szabadságát, jól tud csapatot lelkesíteni, viszont a munka nehezebbik végét már nem annyira fogja meg. Valahogy neki mindig pont akkor van „fontos elintéznivalója”, amikor igazán dolgozni kéne, bezzeg az összes HR rendezvénynek ő a szíve-lelke. Rengeteg szerethető tulajdonsága van, mint a pozitív világnézete, a jó szintetizálóképessége, a spontaneitása, de talán pont ebből a fene nagy spontaneitásból lesz a léleknek elege, mikor egy új jegyet megalkot magának.

A végsőkig kitart

A Bakra sok minden jellemző, de a spontaneitás biztos, hogy nem. Elég konzervatív, hagyománykedvelő, kitartó, a szokások rabja, a jéghátán is megél, illetve jó vezető. Kívülről úgy tűnik, mindene a munka, pedig igazából ő csak kedveli a presztízs dolgokat és felfogja, hogy ehhez a munkán át vezet az út. Nem rettenti el, ha valamibe tíz év megfeszített gyakorlást kell beleölni, hogy kiváló lehessen benne, igazából élteti a kihívás. Gondoljunk csak bele, hogy maga az állat is milyen zord körülmények között él és ott tud felmászni a hegyre, ahol rajta kívül egy másik állat sem. És azt hiszem itt a kulcs ehhez a csillagjegyhez, a kitartása és a leleményessége. Pont ezért remek vezetők lesznek, és életük második felére már szinte biztos, hogy egy egész csapatot irányítanak.

Meglepődnél, milyen egyszerű boldoggá tenni a Bika, Szűz és Bak csillagjegyeket

Mindig lehetne jobb

Továbbá a másik nagyon fontos mozgatórugója, azaz építkezés. Minden Bak felépíteni jött valamit, lehet ez család, ház, könyv, cég, énekeskör, iskola, kisbolt, tényleg bármi, de valaminek a fizikai világban mindig meg kell nyilvánulnia általa. Pont ezért rengeteget is szoronganak, mert mindig azt gondolják, hogy már sokkal előrébb kéne tartani, már sokkal nagyobb dolgokat kellett volna véghez vinniük, és amúgy is biztos, hogy lehetne sokkal többet is dolgozni.

Egy számomra nagyon kedves Bak jellegű ismerősöm mondta egyszer, hogy szerinte neki visual boardot kéne csinálnia abból, amit eddig elért. Merthogy abszolút nem értékeli azt, amit letett az asztalra, pedig bőven átlagon felül teljesít. Ez az ötlet azóta is nagyon tetszik nekem és tényleg remekül leírja a jegyet és a nehézségeit. Szóval minden kedves Bak személyiségjelölővel rendelkező (Nap, Hold, Aszcendens) olvasónkat szeretném megkérni, hogy csináljon egy visual boardot abból, amit eddig teljesített és minden nap lefekvés előtt nézzen rá, ugyanis rengeteget tud oldani a szorongásukon.

Ezek a csillagjegyek nem tűrnek ellentmondást

Mindent csak mértékkel

Éles különbség még közte és a Nyilas között, hogy annak a kulcsszava a bőség, és mindig mindenből inkább túlzóan sokat ad, tehát sokat eszik, sok arckrémet visz fel, sokáig bulizik, szóval általában véve jellemző rá a túlzás, míg ezzel ellentétben a Bak végtelen mértéktartó. Imádja a korlátokat a szabályokat, és ezeket szívesen megalkotja másoknak is. Sokszor elfelejtenek enni, és ha esznek is, akkor igen mértéktartóan, az arckrémet leheletnyi vékonyan kenik, ha másnap dolguk van, akkor időben hazamennek és korán fekszenek. Ezekből a tulajdonságaikból jön az a negatív minőség, ami körbelengi ezt a csillagjegyet, pedig egyébként kimondottan jó humoruk szokott lenni. Olyan szarkasztikus és nagyon intelligens, de abszolút vicces. A Bak az egyik legmélyebb energetika (a Skorpió a másik), nagyon jól ki lehet használni specializálódásra.

Szóval összefoglalva, ha Bak a Nap jegyünk, azaz a horoszkópunk, akkor építkezni jöttünk, kitartást és munkamorált kell tanulnunk, illetve a mértéktartással lehetnek elmaradásaink, szóval ezeket a területeket kell fejlesztenünk.

Tudj meg többet a Bakokról:

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói