Erre a betegségre hajlamos a Kos, a Nyilas és az Oroszlán

Sorozatunkban Ocskó Barbara asztrológus vezet be a téma rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Legújabb cikkében arról ír, milyen betegséghajlamai vannak a tűz elemű csillagjegyeknek, mint az Oroszlán, a Kos és a Nyilas.

Segítünk eligazodni, milyen betegséghajlamai vannak az Oroszlánnak, a Kosnak és a Nyilasnak, vagyis a tűz elemű csillagjegyeknek
Segítünk eligazodni, milyen betegséghajlamai vannak az Oroszlánnak, a Kosnak és a Nyilasnak, vagyis a tűz elemű csillagjegyeknek
Fotó: Pekic/Getty Images

A csillagjegyeket érintő betegség témaköréről már írtam egy korábbi cikkemben, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a betegségekkel kapcsolatban mennyire fontos a prevenció, vagyis a megelőzés. Ugyanis nagyon sok olyan betegség van, ami a lelki állapot miatt alakul ki. Figyeljük meg a stresszes embereket, akiknek olyan munkakörük van, amiben állandóan pörgetni kell magukat, nem tudnak kikapcsolódni, nem alszanak rendesen, és nagyon magas az elvárás velük szemben. Ők sokkal hajlamosabbak a stressz által valamilyen betegségben szenvedni.

Az állandó stressz következményei lehet a fáradékonyság, a kimerültség, a koncentráció csökkenése, a magas vérnyomás, belekkel kapcsolatos problémák, a depresszió, a pajzsmirigy, a szívvel kapcsolatos betegségek, de ez tényleg csak pár a sok közül.

Hol húzzuk meg a határt?

Hogyan tudjuk ezt az állapotot visszafordítani? Mi az, ami hiányzik, és hogyan tudjuk újra energiával feltölteni magunkat? Mi az, ami boldoggá tesz minket, és hogyan tudjuk kikapcsolni ezt a hosszútávon megbetegítő stresszes állapotot? Az első és legfontosabb, hogy szánjunk több időt magunkra. Helyezzük a fontossági sorrend dobogójára magunkat, boldogságunkat és családunkat, szeretteinket. Figyeljünk jobban étkezési szokásainkra, töltsünk több időt a szabadban, igyekezzünk rendszeres mozgással és sporttal karban tartani magunkat. Legyen időnk leülni vacsorázni a családdal, és kapcsoljuk ki addig a telefonjainkat, figyeljünk egymásra. Próbáljuk meg a munkát nem hazavinni, töltődjünk együtt, és a legfontosabb: tanuljunk meg újra pozitívan gondolkozni. Sorozatunkat a föld elemű jegyekkel kezdtük, most folytatom a tűz jegyű elemekkel, és megmutatom, milyen terápiás kezelésekkel tudnak javítani a stresszes állapotukon.

Kos

A Kos uralja a nyak feletti részt, ezért kritikus testrésze lehet a fej, állandó problémája lehet a fejfájás és a migrén, az aggyal kapcsolatos betegségekre kell ügyelnie, főleg, ha magas a vérnyomása, de az állkapocs, fogazat témakörét is a Koshoz soroljuk. Ide tartoznak az érzékszerveink is, mint a hallás, a szaglás, a látás, az ízlelés és az egyensúly érzékelés is. A Kos általában hevesen reagál mindenre, kezdeményező és energikus, sokszor sokkal több energiát éget, mint amennyit szabadna, ilyenkor túlpörgeti magát. Gyorsasága miatt könnyen belekerülhet olyan helyzetekbe, ami balesetveszélyes. Hajlamosak a gyors lefolyású betegségekre, a hirtelen lázra. Fontos, hogy a stresszes élethelyzetei után le tudjon lazulni, izomzatának pihenésre van szüksége. Jógagyakorlatokkal kifejezetten javítani tud magán. Figyeljen a szemére, szemtorna elengedhetetlen számára, illetve az is fontos, hogy ügyeljen a vérnyomására.

Karmikus élethelyzetek: a születési dátumod elárulja, mi vár rád az életedben

Oroszlán

Az Oroszlán jegy jellemzői a tekintély, az uralkodás és a ragyogás. Ahhoz, hogy megtalálja kreativitását és a lelki egyensúlyát, szüksége van az elismerő szavakra és a külvilág elismerésére, ezért a legérzékenyebb területe a szív, mert sokszor a szívére veszi a dolgokat, vagy túlságosan stresszes életet él. Az Oroszlán belebetegszik, ha nem szeretik eléggé. A gerincével is problémák lehetnek. Elképesztő életenergiával rendelkezik, ezért ezt terheli a legjobban. Figyeljünk a vérkeringésre és az érrendszerre is. Látásmódja is nagyon fontos, ugyanis a szem is ide tartozik. Nála is figyelmet igényel a a fej betegség hajlamai, mint az agyvérzés, a stroke és a magas vérnyomás.

Nyilas

A harmadik tűz jegy a Nyilas jegye, aki hajlamos a hízásra, így ügyelnie kell a mértékletességre, mellőznie kell a sok zsíros ételt és szénhidrátot, ugyanis ezek a csípő tájékon okozhatnak problémát, ami amúgy is kritikus testrész nála. Ami még szóba jöhet, az a medence és a combok betegségei. A Nyilasok is hajlamosak lehetnek a balesetekre, sportsérülésekre, az izmokkal kapcsolatban izomhúzódás és ízületi gyulladás léphet fel náluk. Sokszor járásában korlátozzák, de a szerveknél a májra is figyelni kell, ezért kerülendő náluk a túlzott alkohol fogyasztás. A Nyilasnak nagyon fontos a hit és a világnézet, ha ebben meginog, nem tud két lábbal a földön állni – ilyenkor meggyengülhet az állóképessége.

Ocskó Barbara karma asztrológus tevékenységével nem csak a GLAMOUR.hu-n találkozhatsz. Amennyiben szeretnél jelentkezni hozzá személyes elemzésre, a Barbaraasztrologia.hu weboldalon tudsz jelentkezni.

Merülj el az asztrológiában szakember segítségével:

Ez is érdekelhet

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)