Borzalmas heted van? Hibáztasd a Merkúrt!

2014.október.14.

Leejtetted és eltört a telefonod? Valami hülyeség miatt összevesztél a pároddal? Felborultak egy utazásról szőtt terveid? Nem vagy egyedül a problémával. A Merkúr október 25-ig éppen visszafelé kering. Hadd, magyarázzuk meg.

Borzalmas heted van? Hibáztasd a Merkúrt!
Fotó: Rexfeatures

A bolygók folyamatos mozgásban vannak, ám vannak időszakok, mikor a megszokott iránnyal ellentétesen haladnak. Ez minden bolygóról elmondható, ám amikor a Merkúr kezd el tolatni - háromszor-négyszer egy évben, körülbelül három héten keresztül - annak negatív hatása mindannyiunkat érint.

Az asztrológia szerint, a Merkúr bolygó "uralja" a kommunikációt, az érzékelést, az adatok áramlását, a telekommunikációt, az elektronikát és a közlekedést. Szóval mikor ez a bolygó irányt változtat, a felsorolt dolgok mind megbolondulnak.

Persze a helyzet nem annyira rossz, mint amilyennek látszik. A Merkúr visszafelé haladása arra is buzdít minket, hogy a múltban hátrahagyott teendőinket végre letudjuk, és így az időszak végén majd tiszta lappal indulhassunk a jövő felé.

Íme néhány jó tanács, amit érdemes megfogadnod a mostani időszakban:


1. Ne kezdj bele új dolgokba! Ne írj alá semmit, ne dönts semmiről, ami a szerelmi életedet, vagy a jövődet befolyásolná. Van egy remek ötleted? Akármennyire is világmegváltónak érzed, megvalósítását halaszd október 25. utánra, most ugyanis nagy az esély rá, hogy az ötleted süket fülekre talál.

2. Fejezd be, amit korábban elkezdtél! Nekifogtál egy könyv olvasásának, de nem fejezted be? Van egy munkád, amit régóta halogatsz, vagy egy elmulasztott beszélgetésed egy ismerősöddel? Ez a tökéletes időszak arra, hogy befejezd a félbemaradt dolgaidat.

3. Ne vásárolj semmi értékeset! Ha autó, telefon, vagy bármilyen értékesebb tárgy megvételén töröd a fejed, a vásárlást mindenképpen ütemezd a következő hónapra. Ha most vásárolsz hasonló dolgokat, meglehet, hogy működési hiba lép majd fel az új szerkezetben.

4. Elmélkedj az életeden! Ez az idő rendkívül alkalmas arra, hogy visszatekints a múltadra. Elevenítsd fel a lezáratlan szerelmi ügyek, barátságok, kapcsolatok emlékeit, merülj el bennük, hogy végre el tudd engedni őket. Ne felejts el a jövődre is gondolni: készíts listát a terveidről, hogy egy új kezdet felé léphess.

5. Ügyelj a részletekre! Hajlamos lehetsz rá, hogy ezekben a hetekben elsuhanj az apró részletek felett. A feledékenység nem ritka mellékhatása a Merkúr mozgásának, ezért különösen figyelj arra, hogy észben tartsd a fontos időpontokat, találkozókat, határidőket. Amire még mindenképp figyelj, azok a személyes tárgyaid, ugyanis most nagyobb eséllyel veszítheted el a kulcsodat, mobilodat.

6. Számíts rá, hogy lesznek fennakadások! Főként a közlekedésre gondolunk, dugók, balesetek, útlezárások, bármi előfordulhat, úgyhogy mindenképpen légy résen! A figyelmetlenség több balesetet is eredményezhet, ezért mindig legyél körültekintő, ha kocsiba pattansz. Ha előre megtervezett utazás előtt állsz, arra is befolyással lehet a bolygó. Készülj fel a legrosszabbra kellő türelemmel, és esetleges B tervvel.

7. Fogalmazz érthetően! Félreértések és kommunikációs zavarok időszaka ez, ezért jobb, ha minél érthetőbben és egyértelműbben fejezed ki magad a félreértések elkerülése érdekében. Persze ez visszafelé is érvényes: mindenképpen fokozottan figyelj rá, mikor valaki hozzád beszél, és ha valami nem tiszta, inkább kérdezd meg újra. Ne vedd a szívedre, ha a félreértések okozta konfliktusban valaki személyeskedni kezd, ezek a napok mások számára is éppoly nehezek, mint neked.

8. Ne hagyd, hogy bármi megállítson! Most próbáld meg elfelejteni a fent leírt tanácsainkat, hiszen az élet nem mindig úgy halad, ahogyan azt mi elképzeltük. Előfordulhat, hogy nem tudsz eleget tenni a fenti pontoknak. Vedd a kezedbe az ügyet és szállj szembe a negatív hullámokkal! Magabiztossággal és kellő kitartással nyert ügyed lesz.

A következő időszakokat pedig vésd a naptáradba, hogy a jövő évben már felkészülten köszöntsd a Merkúr bolygó mozgásának változását:

Január 21. - Február 11.
Május 18. - Június 11.
Szeptember 17. - Október 9.

És, ha már Merkúr és visszafelé haladás, akkor sosem jobb idő, hogy meghallgasd a Bloc Party Mercury számát, mely pontosan erről a jelenségről szól:

Ez is érdekelhet

Idealizált romantika punk életérzéssel – Martin Wanda fotóssal beszélgettünk

Idealizált romantika punk életérzéssel – Martin Wanda fotóssal beszélgettünk

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke