Melyik asztrológiai elemhez tartozol? Sokat elárul a természetedről

2021.július.3.

Gondoltál már valaha arra, hogy mi az, ami személy szerint megkülönböztet mindenkitől? Vagy, hogy a személyiséged mely része tesz a legegyedibbé? Akár folyton elismerést kapsz azért, mert káprázatosan kreatív vagy, esetleg kritizálnak a túlzott makacsságod miatt, egy dolog biztos: az asztrológiai elemeknek jelentős szerepe van a kozmikus identitásodban. Az asztrológiai elemek erősen képesek hatni rád, azt pedig, hogy melyik elemhez tartozol, a születésed pillanatában történt égi tevékenység határozza meg.

Melyik asztrológiai elemhez tartozol a horoszkóp szerint?
Melyik asztrológiai elemhez tartozol a horoszkóp szerint?
Fotó: Getty Images

Az asztrológiában négy elem van: a tűz, a föld, a levegő és a víz. Az elemek mindegyikének van yin (nőies) és yang (férfias) energiája, de ahhoz, hogy igazán jól funkcionáljon, elengedhetetlen a kiegyensúlyozott életvitelre való törekvés. Tekintettel arra, hogy 12 csillagjegy van, minden asztrológiai elem három jelet ural. A földet és a vizet nőiesnek tekintik, mivel általában gondoskodóbbak és érzékibbek, míg a tűzet és a levegőt inkább férfiasnak, mivel kommunikatívabbak és aktívabban cselekednek. Mielőtt tanulmányoznád a horoszkópodat, tudnod kell, melyik elemhez tartozol, hiszen ez árulja el a legalapvetőbb dolgokat a személyiségedről. Na de vajon melyik a te elemed?

Tűz: Kos, Oroszlán és Nyilas

A tűz a teremtés, az energia és a vitalitás szimbóluma. Az ősi szimbólumok alapján a tüzet tekintik az első elemnek, amely a világegyetem létrehozásakor megszületett. A Kos, az Oroszlán és a Nyilas csillagjegy szülöttei tartoznak hozzá, ami segít megmagyarázni a szenvedélyes természetüket és a túlzottan nagy lelkesedésüket. Aktívak, szeretnek versengeni, de olykor a türelmetlenségük és az indulatosságuk tévútra viheti őket.

Föld: Bika, Szűz és Bak

A föld a bőség, a stabilitás és a szilárdság szimbóluma. A Bika, a Szűz és a Bak tartozik hozzá, ami egyúttal megmagyarázza a veleszületett kitartásukat és praktikumukat. Megbízhatóak és reális gondolkodásúak, de a makacsságuk gyakran megnehezíti mind a maguk, mind mások életét. Egyaránt remekül képesek egyensúlyt teremteni a munkájuk és a magánéletük között, ami hozzásegíti őket ahhoz, hogy biztos alapokon haladhassanak a jövőbeli céljaik felé.

Levegő: Ikrek, Mérleg és Vízöntő

A levegő a kommunikáció, az intelligencia és a sokoldalúság szimbóluma. A levegőhöz tartozik az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő, aminek köszönhetően mindannyian figyelemreméltó szociális képességekkel vannak megáldva. Inkább logikusan, mintsem az érzelmeikre hagyatkozva hozzák meg a döntéseiket, ugyanakkor hihetetlenül határozatlanok és ingatagok lehetnek. Kommunikációs készségeik vitathatatlanok, és bármilyen szellemi vitában remek partnerek.

Víz: Rák, Skorpió és Halak

A víz az érzelmesség, az álmodozás, a gyógyulás, az intuíció és az egységesség jelképe. Az ősi szimbólumok szerint egyszerre jelenti a halált és az újjászületést. A Rák, a Skorpió és a Halak tartoznak hozzá, ami megmagyarázza a rendkívül intuitív természetüket és titokzatos viselkedésüket. Elismerésre méltóan figyelmesek, de olykor hajlamosak a túlérzékenységre. A spiritualitás kedvelőikét ők állnak a legközelebb a szellemvilághoz.

Ez is érdekelhet

Eláll a szavad! Kendall Jenner egy szál bikiniben a sípályán

Eláll a szavad! Kendall Jenner egy szál bikiniben a sípályán

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban