Minden fontos 2022-es asztrológiai dátum, amelyről tudnod kell

Kíváncsi vagy, hogy a csillagok szerint hogyan alakul a 2022-es éved? Akkor mindenképpen érdemes tudnod a legfontosabb dátumokat és eseményeket, amelyek hatással lehetnek rád, hogy aztán ezt a tudást arra hasznosíthasd, hogy minél pozitívabban alakuljon az éved.

Minden fontos 2022-es asztrológiai dátum, amelyről tudnod kell
Fotó: Getty Images

2022 egy olyan időszak, ami mindenki számára nagy szerelmet hoz, miután túl vagyunk az év első két hónapján. Ezután olyan elmozdulásokra és változásokra számíthatunk, amelyek megerősítik az önszeretetünket, és segítenek abban, hogy kitárjuk mások előtt a szívünket. Bár jövőre is szembe kell néznünk néhány akadállyal, de a 2022-es évben összességében sok jó dolog várhat ránk.

Retrográd Vénusz

2022 a retrográd Vénusz közepén kezdődik. A szerelem és a pénz bolygója 2021. december 19-én indul vissza, és 2022. január 29-ig folytatja a holdjárást a Bak jegyében. Mivel a Vénusz természetesen a Földdel ellentétes forgásirányban mozog, ez a bolygólassulás mindannyiunkat elgondolkodtatóvá tesz a szív- és pénzügyekben. Ebben az időszakban kimerültséget, alacsony önbizalmat és anyagi terheket is tapasztalhatsz.

Ne feledd viszont, hogy a retrográd Vénusz idején nem minden a végzetről és a homályosságról szól. Ami a szerelmet illeti, lehet, hogy megéri újabb esélyt adnod valakinek, akivel korábban nem mélyült el igazán a kapcsolatod. Ha mindketten időt és energiát szántok arra, hogy jól működjön a kapcsolatotok, akkor sikerülni is fog. Az elkövetkezendő hetekben a másoknak karácsonyra szánt ajándékok blokkját is őrizd meg, mert lehet, hogy cserére lesz szükség.

Vénusz csillagpontok

A Vénusz csillagpontjai akkor keletkeznek, amikor a Nap és a Vénusz egy vonalba kerül az égen, és ötágú csillagot alkotnak. Olyan misztikus energiával bírnak, amelyek fokozzák az érzelmeinket és a vágyainkat, valamint arra ösztönöznek bennünket, hogy hatékonyabb és támogatóbb kapcsolatokat alakítsunk ki másokkal.

2022 első Vénusz csillagpontja január 8-án jelenik meg a Bak jegyében, a retrográd Vénusz idején. Tökéletes időzítés arra, hogy több időt szánj a romantikára, és olyan öngondoskodási tevékenységekben vegyél részt, mint a masszázs vagy a meditáció. Ezalatt az időszak alatt valószínűleg több időt töltesz majd társaságban, ami azt jelenti, hogy az újévi ünnepségek január 1-je után még további néhány napig is eltarthatnak.

2022 második Vénusz csillagpontja október 22-én, a Mérleg jegyében, az őszi napéjegyenlőség idején jelenik meg. Ekkor az életed bármely területén heves érzelmekre és tomboló szenvedélyre számíthatsz. Mindenben gyorsan akarsz haladni, és hajlamos lehetsz elkötelezni magad anélkül, hogy tudnád, kinek adod a szívedet vagy pontosan mire szentelsz több figyelmet.

Vénusz és Mars együttállások

A gyengéd Vénusz és akcióorientált Mars 2022-ben kétszer kapcsolódik egymáshoz. Amikor a Föld két legközelebbi bolygója ugyanabban a jegyben kapcsolódik egymáshoz, romantikus és pénzügyi szikrák kapnak lángra. Az önbizalmad ekkor a legerősebb, és előfordulhat, hogy ezen időszakok alatt ki szeretnéd egyenlíteni a viszonyokat a párkapcsolatodban, randevúzásra vágysz, vagy kedved támad ahhoz, hogy több programot szervezz a barátaiddal.

Az első együttállás február 12-én lesz esedékes, amikor is a Mars lesz az erősebb. Döntéseket akarsz hozni a párkapcsolatod jövőjéről és a pénzügyeidre is erősebben koncentrálsz. Elgondolkodsz azon, melyek lehetnek a leghelyesebb döntések ahhoz, hogy fejlődj és előrébb juss az életben. Azon is eltöprengsz, hogyan fektethetnéd be a legjövedelmezőbben a pénzedet.

A Vénusz és a Mars második együttállása március 12-ére esik, amikor is azt tapasztalhatod, hogy valóban lendületesen haladsz előre, és az elért eredményeidet végre elismerik. Komoly döntéseket hozol, amelyek következtében várhatóan mind a szerelmi életedre, mind az anyagi helyzetedre a kiegyensúlyozottság lesz jellemző.

Retrográd Merkúr

A Merkúr 2022-ben négyszer lesz retrográd. Ez azt jelenti, hogy a szokásosnál gyakrabban fordulnak elő kommunikációs zavarok. Lehet, hogy utazási és kommunikációs problémákkal is szembe kell nézned. Légy tudatában annak, amit mondasz, hogy biztosan megfelelően fogalmazd meg azt, amit érzel. Ami a praktikussági oldalt illeti, a számítógépeden vagy más elektronikus eszközeiden tárolt információkról érdemes biztonsági másolatot készítened.

Az első retrográd Merkúr január 14. és február 13. közé esik a Vízöntő és a Bak jegyében. Mivel ez a planetáris változás a Vénusz közepén kezdődik, előfordulhat, hogy egy exed visszatér az életedbe, vagy átmeneti aggodalmaid lesznek a szerelmi életedet és a pénzügyeidet illetően.

A második retrográd Merkúr május 10. és június 3. között lesz az Ikrek és a Bika jegyében. Ekkor különösen nehéz lehet a jövődre koncentrálni, mert félhetsz változtatni a gondolkodásmódodon és megtapasztalni újdonságokat. Ha új információk jutnak a tudomásodra, légy rugalmas a feldolgozásuk során.

A harmadik retrográd szeptember 9. és október 2. közé esik a Mérleg jegyében, és visszafelé halad a Szűz jegyébe. A retrográd hatására megtanulhatod, hogyan viszonyulj másokhoz világos és tömör kommunikációval.

A negyedik, egyben utolsó retrográd Merkúr december 29. és 2023. január 18. közé esik a Bak jegyében. Ekkor úgy érezheted, hogy nincs elég időd minden teendődet elintézni, amire csak az lehet a megoldás, ha újratervezed az időbeosztásodat.

A Jupiter és a Neptunusz együttállása

A szerencsés Jupiter és az álmodozó Neptunusz április 12-én áll együtt a Halak jegyében. Ez a szerelem nagy napja. Ezen a napon egy új, romantikus vízió felé tartunk, amely túlmutat az időn, és megnyitja a szívünket a feltétel nélküli szerelem előtt.

Jupiter

A terjeszkedés bolygója, a Jupiter a kedves Halak jegyében kezdi az évet. Május 10-én lép be a Kos jegyébe, és október 28-ig marad ott. Ez a tranzit egy kissé önzővé tesz bennünket, de lehetővé teszi, hogy elérjük a céljainkat. A Jupiter október 28-tól december 20-ig ismét a Halak jegyébe lép be, ami a miszticizmus és az együttérzés időszaka lesz. Ezután a Jupiter 2023. december 20-tól május 16-ig visszaköltözik a Kos jegyébe.

Csomópont eltolódás

A Sors Csomópontjai másfél évente váltanak jeleket. Ezek az eltolódások diktálják azt az energiát, amelyet felénk hoznak, mivel a kozmikus hangot és a bekövetkező fogyatkozásokat is meghatározzák. Megmutatják a Sors erejét, amit mi is megtapasztalhatunk és átélhetünk.

A Sors Csomópontjai január 18-án a Bika-Skorpió tengelybe váltanak át (a következő másfél évben ott is maradnak), lehetővé téve, hogy lebontsuk a köztünk és mások között húzódó falakat.

Az Északi Csomópont a Bika jegyében lesz, ami arra sarkall majd, hogy légy engedékeny és adj utat az örömöknek. Emellett pedig a kreativitásod is szárnyalni fog. A múltat viszont el kell engedned, hogy békében élhess a jelenben.

A Déli Csomópont a Skorpió jegyében lesz, ami arra fog ösztönözni, hogy engedd el az anyagiasságot és a manipulatív taktikákat. Az akaratod elérése érdekében összpontosíts inkább arra, amit nyugodtan és békében építhetsz.

Az Uránusz és az Északi csomópont egybeesése

A forradalmi Uránusz és a Sors Északi Csomópontja július 31-én fog egybeesni. Ez a nap radikális változásokat hozhat a gazdaságban, a politikában, az élelmiszerbeszerzés módjaiban és a környezetvédelemben, még úgy is, hogy a világ a jövő felé halad.

2022 napfogyatkozásai

2022-ben négy napfogyatkozás lesz. A fogyatkozások az idő jelzői, mivel olyan dolgokat hoznak napvilágra, amelyeket korábban még nem láttunk. Előfordulásuk azonnali cselekvést igényel, így fontos események jelzői. A napfogyatkozások hasonlóak az erős újholdakhoz, míg a holdfogyatkozások az intenzív teliholdakhoz.

Az első napfogyatkozás április 30-án lesz a Bika jegyében. Ez a napfogyatkozás arra hívja fel a figyelmedet, hogy ápold a kapcsolataidat, élj egy igazán csodálatos életet, pihenj, és használd fel a kreatív energiáidat a jövőd építéséhez. Május 16-án holdfogyatkozás lesz a Skorpió jegyében, ami kommunikációs zavarokat okoz, ezért elengedhetetlen, hogy komolyan kezeljük a saját érzéseinket.

Október 25-én a Skorpió jegyében lesz napfogyatkozás, amely változásra, átalakulásra és fejlődésre késztet. Ez a nap annak a fejlődésnek a pillanata lesz, amire már régóta vártál. November 8-án holdfogyatkozás lesz a Bika jegyében, ami arra ösztönöz, hogy tedd félre az egódat, és kötelezd el magad amellett, hogy kit és mit szeretsz, függetlenül attól, hogy a döntésednek milyen ára van.

Retrográd Mars

A Mars retrográd mozgása kétévente esedékes. Ez a tüzes bolygó a lendületünket, az energiánkat, a szenvedélyünket és az önérvényesítés módját képviseli. Amikor a retrográd mozgás bekövetkezik, passzívabbnak és fáradtabbnak érezheted magad a szokásosnál.

A retrográd az Ikrek jegyében kezdődik október 30-án, és 2023. január 12-én ér véget. Ebben az időszakban úgy érezheted, hogy nehézkesebben kommunikálsz, ezért valószínűleg kevésbé reagálsz majd a téged érő impulzusokra. Bár úgy érezheted, hogy időközönként gyakrabban szorongsz, de ha bölcsen válogatod meg a csatáidat és a vállalt projektjeidet, akkor képes lesz jól boldogulni.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját