GLAMOURSZKÓP 2015. október

2015.október.2.

AZ ÉVED Belevághatsz az ingatlabizniszbe, de ne vegyél semmit adótrükkökre hivatkozva, mert lebukhatsz. Ha mindig újabb és újabb tételeket írsz fel tennivalóid listájára, felborulhat életed egyensúlya. Döntsd el, mi az, ami valóban fontos, és cselekedj eszerint! Ha megteszel mindent a rokonságért, a kollégáidért, áldozataidat a többiek magától értetődőnek fogadják. Ha egyik kollégád fél a hozzáértésedtől, ne hagyd, hogy ez lefékezzen. Zavartalanul kövesd tovább a céljaidat, szerezd meg mindazt a tudást, amire szükséged van. Akár munkáról, akár szerelemről van szó, határozd el, hogy tisztán kinyilvánítod a véleményed és jól felfoghatóan megfogalmazod a követeléseidet. Elmélyíthetsz egy korábban meglehetősen bizonytalan alapokon álló kapcsolatot, hogy az az elkötelezettség irányába mozduljon. Nehézségeid adódhatnak a közlekedéssel, vagy az autód rakoncátlankodik. Tartsd be a közlekedési szabályokat, mert bevonhatják a jogosítványodat, ha túl sokszor megszeged azokat. És fizesd be a büntetőcédulákat!

Skorpió (október 24-november 22) A szerelemben mindig is idealista vagy, úgy gondolod, számtalan kaland vár rád, és hatalmas, mindent elsöprő, nagy szerelmek. Mindennek ellenére néha elbizonytalanodsz. Nem tudod eldönteni, nem lenne-e jobb, ha megfeledkeznél az álmokról, és inkább egy nyugodt, kiegyensúlyozott kapcsolatot választanál. Lassan kezded felismerni: egy rendesen működő kapcsolat, amelyben a párod egyben a barátod is, jóval kellemesebb, mint sok üres, tartalmatlan randevú. Olyan személyt vagy mentort találsz, aki hisz benned, és megerősít az úton, amire ráléptél. Egy mentor, coach vagy igaz barát, aki bíztat és segít téged, életmentő lehet az anyagi szempontból zűrös napokon. A negatív kommunikációs stílus, a panaszkodás és vádaskodás viszont könnyen idéz elő bizalomvesztést vagy elszigetelődést. Októberben mindennél fontosabb az információk és ajánlatok ellenőrzése.

Nyilas (november 23-december 21) Aktív szerepet vállalsz a munka, az üzlet és a karrier világában, de ne hagyd, hogy a kapcsolatod unalomba fulladjon. A meglepetések ébren tartják a köteléket – ha mindketten új impulzusokat hoztok, és letértek a viselkedés megszokott vágányáról. Lepd meg valamivel őt! Ám ha egy szituáció nem a kedvedre való irányba halad, próbálj ki valami mást, de maradj nyitott, és várd a másik reakcióját. Pár nélkül? Lehet, hogy állást kell változtatnod ahhoz, hogy megtaláld a párod. Azt is megtanulod, hogyan kezdj el és fejlessz tovább egy kapcsolatot a munkahelyeden, hogyan kezeld kollégáidat, hogyan győzd le az akadályokat, és hogyan kerüld el a számodra nem kívánatos kapcsolatokat. Ha magasabb bevételre vágysz, kénytelen leszel végigmászni az előléptetési létra fokait.

Bak (december 22-január 20) Készülj fel rá, hogy sokat fogsz utazni. Azok az emberek, akikkel a sor egy külföldi tanulmányút vagy vakáció során hoz össze, fontos helyet foglalnak el a szívedben. Külföldi utazás vagy munka szokatlan élményeket tartogat, önfeledten hódolhatsz a testi szenvedélynek, pénzre és hatalomra váltod a tudásodat, de arra ügyelj, hogy főnöknek, üzletfélnek ne szólj be. Cégalapítási, utazási terveid, jogi és tanulmányi ügyeid kedvezően alakulnak, egy barátság vagy gazdasági partnerség pedig hihetetlenül sokat segíthet az üzleti életben. A barátságos Jupiter-Plútó sugárzás leginkább annak kedvez, hogy magasabb szintre emeld tudásod, aktív szerepet vállalj a politikában és a közéletben, de az sem kizárt, hogy valaki szexuálisan az uralmad alá kerül.

Vízöntő (január 21-február 19) Az ágyban ne produkáld magad! A szex nem tehetségkutató verseny! Párban? Tanítsd móresre! A pasid időnként olyan fensőbbséges hangnemet használ másokkal, hogy attól még a te zsebedben is kinyílik a bicska. Egy állásváltoztatás, rokoni vagy üzleti kapcsolat jó hatással lehet a megélhetésedre, könnyen jutsz hitelhez, nagyobb összeget örökölhetsz, és könnyen megoldódnak az adóssággal és hitellel kapcsolatos gondjaid, de áldoznod kell a képzésedre. Beházasodhatsz a vagyonba, a válófélben lévők pedig megállapodhatnak vagyonmegosztással vagy tartásdíjjal összefüggő kérdésekben. Találkozol valakivel, s nem kizárt, hogy erősen befolyásol az, hogy az illetőnek mennyi pénze van.

Halak (február 20-március 20) Szemet vethetsz munkahelyi főnöködre, de vigyázz, nehogy túl rámenősen viselkedj egy még el sem kezdődött kapcsolatban, mert abból sok bonyodalom származhat. Már megtaláltad a Nagy őt? Kedvesed megosztja veled a sikereit, akár közös projektet is indíthattok, de mivel a harciasság októberben nem vezet sikerre, jobb megoldás letenni a fegyvert. Akár munkahelyi vagy üzleti kapcsolatról van szó, legyél engedékeny, s ha szükséges, add be a derekadat! Ahelyett, hogy belebonyolódnál a másokkal vívott harcba, inkább csinálj valami olyasmit, ami közelebb hoz benneteket egymáshoz. Barátaid vagy egy szakmai szövetség révén közelebb kerülhetsz ahhoz a hatalmi szinthez, amely biztonságot jelent számodra.

Kos (március 21-április 20) Ha egyedül cserélsz kereket, saját magad telepítesz számítógépes programot, ezzel csak azt az üzenetet küldöd a párodnak:"Nincsen rád szükségem." Ennek következményeként a pasid le fog szokni róla, hogy kisebb-nagyobb dolgokkal kényeztessen. Mivel a pasik szeretik hasznosnak érezni magukat, ne hárítsd el társad segítségét. Magától értetődő, hogy sok mindent egyedül is meg tudsz oldani, de nem nagyobb öröm néha, ha támogatásra szorulsz, ha a párod kényeztet Téged, és rá támaszkodhatsz? Az öledbe hullik az ideális munka, és a fizetésedre sem lesz panaszod. Ha karriert akarsz befutni ebben az időszakban, nincs más alternatíva a pasik becserkészésére, csak a munkahely. Időd és energiád nem végtelen, ezért juttass belőle egy kicsit az ideális társ keresésére.

Bika (április 21-május 20) Legyél együttműködő, idealista, de ne rugaszkodj el a valóságtól! Itt az ideje, hogy végiggondold, mit szeretnél elérni az életben, és az álmodozás helyett tegyél konkrét lépéseket ennek érdekében. Októberben minden erotikus és üzleti trükk a kisujjadban van, és akinek lehetősége van arra, hogy téged szeressen, az nem vágyik másra. Te viszont sokat akarsz, az ágyban és az anyagiakban szinte mindent. Idén ősszel döntő fontosságú dolgokról lesz szó, például a közös jövőről, a házasságról vagy a gyermekvállalásról. Házasságot köthetsz, vagy új üzleti partnerrel szerződhetsz, de légy kreatív: munkában, érzelmileg és testileg! Olyan partnerrel társulhatsz, aki segít vállalkozásod alapjait kibővíteni.

Ikrek (május 21-június 21) 11-e táján úgy érzed, társad túlságosan rád telepszik, ráadásul éppen akkor, amikor lazítani szeretnél a kapcsolaton. Később azonban rájössz, hogy a társadra, a közös otthonra és a szerelemre pontosan akkora szükséged van, mint a szabadságra, a barátokra, a szórakozásra és a pénzügyi biztonságra. A jövőben próbáld megtalálni köztük az egyensúlyt! Ha a párod nagyobb lakótérre vágyik, most megtaláljátok az ideális otthont, és belevághattok a felújításba. Érdemes lenne örökösödési, ingatlan- és kölcsönügyleteket intézni, családi vállalkozást indítani, távmunkát vállalni. A szexuális diszharmónia nem lehet válóok számotokra, amíg más téren mindketten egy hullámhosszon vagytok.Rák (június 22-július 22) Nagyon érzéki gondolataid vannak, és képes vagy arra, hogy szinte minden helyzetben elérd vágyaidat. Sokat gondolsz valakire, és úgy érzed, mindenképpen tenned kell az ügy érdekében. Vagy felhívod őt, vagy megpróbálod régi viszonyodban is megteremteni a hiányzó harmóniát. Ne szégyelld magad az érzéseid miatt, de próbáld meg elviselni, hogy a párod érdeklődése ebben az időszakban jóformán csak a munkára és a gyakorlati dolgokra korlátozódik. Társad gyakorlatiassága ugyanis neked is nagy hasznodra válik, és azzal is tisztába kerülsz, hogy a pasid szeret és tisztel. Írásod megjelenhet az újságok hasábjain, jól értesz önmagad menedzseléséhez, és most még az sem kizárt, hogy médiaszerepléseddel aratsz hatalmas sikert. Ha meg akar szerezni egy pozíciót, akkor érdemes latba vetned kapcsolati tőkédet.

Oroszlán (július 23-augusztus 23) Ha a párod egy másik országban vagy városban él, nem lesz elég időtök arra, hogy gyakran találkozz vele. De semmiképpen sem szabad a pasit követelőzéssel elriasztani. Beszélj inkább a kívánságaidról, de kényszer, ultimátum és nyomásgyakorlás nélkül. Ha a párod nem akarja ugyanazt, amit Te, akkor még mindig választhatsz, tovább folytatod a régi mederben, vagy másik útra térsz. Fogalmazz egy kicsit diplomatikusabban, mert kollégád vagy partnered úgy érezheti, hogy a pozíciójára törsz, vagy alkalmatlannak tartod őt. Érdemes új, jobban fizető munkahely után nézni, de dolgozz odaadó önfeláldozással – csak így fog a pénz odatalálni hozzád. Arra azonban vigyázz, hogy a törvényes kereteket ne szegd meg.

Szűz (augusztus 24-szeptember 23) Apait-anyait beleadsz a szexbe és bevételeid növelésébe, ráadásul a szenvedély terén is végre nyeregben érzed magad. Októberben simán közel kerülhetsz valakihez, akinek hatalma és pénze van; semmi szükséged arra, hogy manipulációs játszmákat játsszál. Új alapokra helyezheted a rokonaidhoz, az üzletfeleidhez, a megbízóidhoz és a partneréhez fűződő viszonyodat, változtathatsz jövedelemszerzésed módján, ingatlant vásárolhatsz befektetésként, és elsimíthatod az esetleges konfliktusokat. Ahol nem feltétlenül szükséges, kerüld a kemény kiállást, hiszen a kedvesség és nagyvonalúság sokkal hatalmasabb fegyver, mint a puszta erő – ha jól használod, előnyre tehetsz szert azáltal, hogy vetélytársaid és rosszakaróid elfelejtik, Te is ringben vagy.

Ez is érdekelhet

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Divat Shoppingtipp

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

G-Életstílus

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez