A Telihold a Halak jegyébe lép, így itt az ideje a forradalmian új gondolatoknak

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be téged az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is megértsd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ezúttal abban segít eligazodni, mit hoz az Telihold a Halak csillagjegyben.

Most lehetőségünk nyílik elgondolkozni az életünk olyan aspektusain, amik látszólag távol állnak egymástól, de csak akkor működnek, ha harmónia van közöttük | Westend61
Most lehetőségünk nyílik elgondolkozni az életünk olyan aspektusain, amik látszólag távol állnak egymástól, de csak akkor működnek, ha harmónia van közöttük | Westend61
Fotó: Gettyimages.com

Ma, szeptember 10-én délben pontosodott be a következő Telihold és ilyenkor mindig két ellentétes energiamintázat világítódik meg. Ez azt hozza magával, hogy lehetőségünk nyílik elgondolkozni az éltünk olyan aspektusain, amik látszólag igen távol állnak egymástól, mégis akkor működnek kielégítően, ha harmónia van közöttük.

Jelenleg a Nap a Szűz jegyet ragyogja be, a Hold pedig a Halak minőséget. Míg az előbbi a dolgos, szorgos, precíz, rendezett hétköznapokról szól, addig a Halak ennek a totális ellentéte, az a fajta romantikus kupleráj felel meg neki leginkább, amit csak igazi művészeknél láthatunk. A Szűz mindig két lábbal a földön áll és mindenre van egy praktikus megoldása, a Halak éjjel-nappal álmodozik és mindenre van egy érzelme. Ő az érzelmein keresztül fogja fel a világot, és mindent ennek a tükrében néz. Szóval lényegében a racionális és az irracionális világnézet feszül ilyenkor egymásnak. Ha nagyjából megértettük a két jegy közti különbséget, akkor sorolom a kérdéseket, amiket jó lesz számba venni a mai nap folyamán.

Ezt jelenti a horoszkópod szimbóluma

Találd meg az egyensúlyt

Mivel a Hold a négyes házban (otthon, család, múlt, gyökerek) a Nap pedig a tízes házban (hivatás, életcél, jövő) helyezkedik el, így minden olyan dilemma felmerülhet, ami azzal kapcsolatos, hogy mennyire engedünk teret a hivatásunk megtalálásának a család rovására? Hol van a balansz a kettő között? Mikor kell hátralépni és lemondani a munkáról, azért hogy édesanyává váljunk? Hol tudom felhasználni a múltból hozott tudásomat a mostani életemben azért, hogy megtaláljam álmaim hivatását?

A Júnó, azaz a First Lady aszteroidája megint bekapcsolódik a sztoriba (konkrétan a Holdon áll rajta a Halak jegyében), így a hivatalos társ kérdésköre megint megvilágítódik, tehát minden olyan kérdést, ami azzal kapcsolatos, hogy „Nem idealizálom túl a páromat?”, „Vagy nem lehetséges, hogy túl romantikusak az elvárásaim a leendő társam felé?”, „Én mennyire vagyok egy érzelmes First Lady?”, „Biztos kimutatom a másik felé azt, ami bennem van, annyira, amennyire szeretném?”, „Vagy esetleg nem tolom túl az érzelmi cunamit?” – jó lehet most feltenni.

Melyik bolygó illik a csillagjegyedhez?

Meditálj és értékeld újra az életed

Az Uránusz pedig a Deszcendens pontján csücsül és pozitív fényszöget vet a Naphoz illetve a Holdhoz is, így az összes eddigi témával kapcsolatban zseniális bevillanásink lehetnek és lehetőségünk van forradalmian újragondolni az eddigieket. Végül, de nem utolsó sorban a Vénuszt emelném még ki, ami uralja az Uránuszt az MC pontjáról, tehát remek alkalom elgondolkozni azon, hogy meg tudok-e élni a hivatásomból (a hivatás és a munka nem összekeverendő minőségek, míg az egyik az életfeladatunk a másik inkább az anyagiakról szól).

Mennyire viszem bele a női energiáimat a mindennapokba és mennyire hagyom, hogy ez a maszkulin világ belekényszerítsen egy számomra teljesen életidegen viselkedési formába? Biztos, hogy olyan jó irányba tart ez a feminizmus? Biztos, hogy ezt akartuk? Nem lehet, hogy a női minőség még csak most van kibontakozóban és még csak keresi magát? Ilyen hosszú elnyomás után, csoda lenne, ha pár évtized alatt csak úgy beállna, de ezek már abszolút az én gondolataim, ezeken én fogok elgondolkozni, csak nem bírom ki, hogy ne osszam meg veletek is.

Szóval bár minden Telihold alkalmas a meditálásra és a kiértékelésre, a Halak jegy spirituális vonzata miatt ez most bizony különösen így van. Nem baj, ha nem te vagy a legjobb koncentráló a földön, elég, ha veszel egy nagy fürdőt vagy beállsz a tus alá és elgondolkozol azon, ami téged megfogott, vagy csak szimplán leülsz valahova és gyújtasz egy gyertyát az elmélázáshoz. Ha pedig semelyik kérdést nem érezted annyira magadénak, akkor vizsgáld meg, hogy a te életedben, hogy ütközik a praktikum és az érzelmek, hova kéne több racionális gondolkodás és hol kéne kicsit jobban elrugaszkodni a földtől.

Ez is érdekelhet

Reese Witherspoon-rajongók, figyelem, ezt a hírt imádni fogjátok!

Reese Witherspoon-rajongók, figyelem, ezt a hírt imádni fogjátok!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói