Ez a 3 legpesszimistább csillagjegy

2021.május.30.

Sokan az örök optimisták életfelfogását nem tudják megérteni, mások attól másznak a falra, ha valaki mindig a legrosszabbra készül. Szokták mondani, hogy minden hozzáállás kérdése.

Ez a 3 legpesszimistább csillagjegy
Fotó: Shutterstock

Bizonyos csillagjegy szülöttjeinek bizony nem könnyű mindig pozitívan állniuk a dolgokhoz, egész egyszerűen azért, mert a személyiségükből fakadóan máshogy látják a világot. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ők mindig minden körülmények között lehangoló társaság lennének, és sugárzik belőlük a rosszkedv.

Sőt, vannak akikről a környezetük talán meg sem mondaná, hogy örök pesszimisták, mert nem feltétlenül verik nagy dobra, hogy titokban mindig a legrosszabbra készülnek. Lássuk, hogy mely csillagjegy szülöttjeire jellemző, hogy hajlamosak lehetnek sötéten látni a jövőt:

Az élet a legjobb méreg - Halak (02. 20-03. 20.)

Sokan talán meglepődnek, hiszen mit szoktak mindig elmondani a jegy szülöttjeiről? Odaadó, áldozatkész társak és örök álmodozók. Egy örök álmodozóról azt gondolnánk, hogy a pozitív hozzáállás zászlóvivője lesz. Sajnos, a csillagjegy szülöttjeit mi tesszük borúlátóvá. Igen, a Halak tele van ábrándokkal, reményekkel, de annyiszor kell csalatkoznia az életben a túlzott idealizmusa miatt, hogy kénytelen lesz tüskéket növeszteni, és bár a lelke mélyén nagyon szeretne hinni, de mindig a legrosszabbra készül. Sosem fogjuk eldönteni, hogy vajon a Halak elvárásai irreálisak az élettel, az emberekkel kapcsolatban, vagy a világ túlságosan durva, és csalódást keltő hely.

A rossz hangulat-felelősök - Bak (12. 22-01. 20.)

A Bakok szorgos emberek, akik felelősséget vállalnak a tetteikért. Igazán nem várnának sokat a többi embertől, csak azt, amit ők maguk is nyújtani tudnak. Az ő mércéjüknek azonban nem egyszerű megfelelni, ráadásul a keményen hajtó Bak hajlamos arra, hogy túlvállalja magát. A stressz, azonban senkinek nem tesz jót, a Bakoknak különösen nem. Ha teljesen leterheltnek érzik magukat, ráadásul meg vannak győződve róla, hogy a környezetük lazsálása miatt csak magukra számíthatnak, nos, a Bakok ilyenkor meglehetősen sötétnek látják a jövőt. Alkatuknál fogva gyakrabban keveredhetnek ilyen helyzetben, így aztán könnyen lehet az a benyomásunk, hogy örök morgolódókkal van dolgunk.

Akinek félig üres a pohár - Skorpió (10. 24-11. 22.)

Igen, a legegyértelműbben pesszimista lelki alkattal a Skorpió jegy szülöttjei rendelkeznek. Eleve nem számítanak túl sok jóra, felkészültek rá, hogy az élet egy kemény önvédelmi sport. Érdekes módon a környezetük így sem feltétlenül érzékeli, hogy túlzottan pesszimisták lennének. A Skorpió szülöttjei tele vannak energiával, és ami érdekli őket, azzal elképesztő szenvedéllyel foglalkoznak. A sérüléseiket fel sem veszik, mennek a céljaik felé. Ráadásul remek pszichológiai érzékkel rendelkeznek, pontosan tudják, hogy hogyan mások szemében az örökös károgás egyáltalán nem jó pont. A Skorpiók a lelkük mélyén semmi másra nem számítanak, csak küszködésre, de mindezt remekül tudják elrejteni mások elől. A gyenge pontjuk, hogy bár képesek megőrizni a hidegvérüket a legnehezebb helyzetekben is, mégis, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzelték, és úgy érzik kicsúszik a kezükből az irányítás, akkor felszínre tör a negatív oldaluk, és csak úgy árad belőlük a pesszimizmus. Jobb ilyenkor elkerülni őket.

Ez is érdekelhet

Nem szégyen a mentális probléma!

Nem szégyen a mentális probléma!

G-Szex

Mindenre van magyarázat, a szexre is

Mindenre van magyarázat, a szexre is

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról