Ilyen filmek passzolnak hozzád a legjobban a csillagjegyed alapján

2022.január.21.

Természetesnek vesszük, hogy nem egyforma az ízlésünk, szerencsére nagyon különféle dolgokban tudjuk megtalálni a szépet, a szórakoztatót, vagy éppen a pihentetőt. Ez a sokféleség a nyitottságra ösztönöz, merjünk kísérletezni és új dolgokat felfedezni.

Ilyen filmek passzolnak hozzád a legjobban a csillagjegyed alapján
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

Vannak persze motívumok, amik jól felismerhetően ismétlődnek. A különféle csillagjegyeknek, mind-mind megvan a maguk jellemző érdeklődési köre, az ízlésükben is lehet nagyon is közös vonásokat is találni. Ha például esti mozit választunk nem árt tudni, hogy az egyes csillagjegyek milyen típusú filmeket kedvelnek inkább, így aztán gyorsabban találhatunk közös nevezőt.

Nézzük, az egyes csillagjegyek szülötteihez milyen típusú filmek passzolnak a leginkább:

Kos (03. 21-04. 20.) - Akinek a pörgés a fontos

Akinek van Kos jegyben született ismerőse, annak aligha kell magyarázni, hogy mennyire energikus és lendületes csillagjegyről van szó. Természetesen az energiát és a pörgést a filmekben is imádják, ezért az ő kedvelt filmtípusuk mindenképpen az akció, még inkább a látványos szuperhősös filmek, egy Pókember-maraton, a Bosszúállók, vagy akár a Thor, az X-Man- és Batman-filmek is tökéletes kikapcsolódást jelentenek számukra.

Bika (04. 21-05. 20.) - Az időtlen klasszikusok rajongója

Mindenki ismeri a Bika kifinomult ízlését, aki vonzódik a különleges ínyencségekhez. Valószínűleg őt lehet a legkönnyebben berángatni egy művészfilmre, és könnyen kiderülhet, hogy hobbiból némafilmeket néz. A Bika szereti a régi bevált dolgokat, a nagy klasszikusokat, az epikus elbeszéléseket. Az olyan filmeket, mint a Casablanca, az Alkony sugárút, az Aranypolgár, vagy a Dühöngő bika valószínűleg kívülről fúj, de egy Hitchcock-film újranézésére is bármikor kapható.

Ikrek (05. 21-06. 21.) - Imádja a rejtélyeket

Tudjuk, hogy az Ikrek az egyik legtöbbet agyaló csillagjegy, állandóan töprengenek, kombinálnak. még szép, hogy a filmek közül azokat kedvelik a legjobban, amelyek valami rejtély boncolgatnak. A klasszikus krimik, mint a Gyilkosság az Orient Expresszen, vagy a Sherlock Holmes-filmek nagyon is passzolnak hozzá. Ugyanakkor nem csupán a csavaros krimiket szeretik, hanem az olyan filmeket is, amelyek a szerkezetüknél fogva csapdába csalják a nézőiket, így rájuk a Memento, az Eredet, vagy a Tökéletes trükk is biztosan nagy hatással van.

Rák (06. 22-07. 22.) - Érzelmi hullámvasútra fel!

Milyen csillagjegy a Rák? Romantikus? Nagyon is! Szinte biztos, hogy rajtuk kívül egyik csillagjegy szülöttjei sem ennyire érzékenyek és ilyen szerelmes természetűek. Természetesen a filmekben is szeretik megélni a szélsőséges érzelmeket. Imádják a szerelmes sztorikat, amelyekben érzelmi hullámvasútba ültetik a nézőket. Imádnak önfeledten kacagni, és sírni ugyanazon a filmen. Naná, hogy az olyan romantikus vígjátékok a kedvenceik, mint az Igazából szerelem, a Micsoda nő!, A szerelem hálójában és még sorolhatnánk!

Oroszlán (07. 23-08. 23.) - Hősök a világ ellen

Az Oroszlán szereti magát magányos hősnek látni, aki szembeszáll a fenyegető és igazságtalan világgal, és leküzd minden akadályt. Nem csoda, hogy az olyan drámákat kedveli a legjobban a jegy szülöttje, ahol a tántoríthatatlan hős végül eléri a célját. Jellemzően szereti az életrajzi drámákat, a semmiből felemelkedő, a nehéz helyzetben talpra álló hősök inspirálják az Oroszlánt, hogy elérje a saját céljait, és mindenki őt csodálja. Tökéletes film számára a Csillag születik, a Kisasszonyok, de az olyan filmek is megérintik, mint a Wonder Woman.

Szűz (08. 24-09. 23.) - A tények rajongói

A Szűz jegyűek az Ikrekhez hasonlóan szeretik az elgondolkodtató filmeket, ugyanakkor jellemző rájuk, hogy erős a kötődésük a realitáshoz. A Szűz nem éppen egy klasszikus álmodozó, így kifejezetten az olyan filmeket értékeli, aminek erős kötődése van a valósághoz, valós történeteket dolgoznak fel. A Szűz jegyűeket lekötik a dokumentumfilmek is. A Bennfentesek, a Woodstock, Spotlight - Egy nyomozás részletei olyan filmek, amiket nagyra értékel.

Mérleg (09. 24-10. 23.) - A kreativitás szerelmesei

A Mérleg nagyon értékeli a művészi kivitelezést, szereti a lenyűgöző látványvilágot. Mivel képesek értékelni a kreatív erőfeszítéseket, ezért talán kissé meglepő módon ők igazán tudják kedvelik például a rajzfilmeket. Nem feltétlenül csak a gyerekeknek szóló darabokra kíváncsiak, valószínűleg nyitottak az olyan filmekre, mint a Ghost in the Shell, Belleville randevú vagy a Ruben Brandt, a gyűjtő.

Skorpió (10. 24-11. 22.) - A misztérium vonzásában

Sokan gondolják, hogy a jegy szülöttjei kifejezetten kedvelik a horrorfilmeket, nem kizárt, hogy néhány Skorpió tényleg nagyobb barátságban van a műfajjal, de a túlságosan plasztikus durvaság távol áll a csillagjegy szülöttjeitől. Az viszont igaz, hogy a sötét hangulatú, csavaros, rejtélyes történeteket szeretik. Nagyon szeretnek izgulni, és misztikus dolgokon való morfondírozásra is hajlamosak. Az olyan filmek, mint a Hetedik, a Tőrbe ejtve, a Hollywoodland bizonyára elnyerik a tetszését.

Nyilas (11. 23-12. 21.) - Az igazi kalandorok

Mindenki tudja, hogy a Nyilas csillagjegy szülöttjei mind közül a leginkább felfedező hajlamúak, állandóan úton vannak. A különleges helyek megmozgatják az elméjüket, és szívük szerint felfedeznének minden rejtett zugot a Földön, ha tehetnék azonnal beülnének egy időgépbe. Nem csoda, hogy az olyan filmek kötik le őket, amelyek rezonálnak erre a felfedező hajlamukra, A Karib-tenger kalózai, a Jurassic Park, az Indiana Jones filmek, vagy a Vissza a jövőbe minden bizonnyal nagy kedvenceik.

Bak (12. 22-01. 20.) - Történelmi drámák

A Bak az összes csillagjegy közül a leginkább tiszteli a hagyományokat, nem feltétlenül arról van szó, hogy a múltban él, de az biztos, hogy nagyon is érdekli, hogy mi történt a régebbi korokban. Biztosan értékelik a látványos történelmi drámákat, amelyek nagyjából hiteles képet nyújtanak egy-egy történelmi korszakról, amelyek segítenek megérteni, hogy elődeinket bizonyos helyzetekben milyen motivációk mozgatták. A Gladiátor, az Elizabeth, A hazafi vagy a Két királynő szinte biztosan tetszik nekik.

Vízöntő (01. 21-02. 19.) - A jövő bűvöletében

A Vízöntő ellentétben a Bak jeggyel nem szeret a múltba révedni, mindig az érdekli, hogy milyen lehetőségek várják, bizalommal és várakozással tekint a jövőbe. Fontos számára, hogy gondolkodjon a saját lehetőségein, arról, hogy mi legyen a következő lépése. Mivel alapvetően a jövőbe tekint, ezért nem meglepő, hogy nagyon is megérintik a sci-fi filmek! Olyan csillagjegy, aki szívesen merül el egy lehetséges jövőről szóló filmben, az olyan alkotások, mint az Érkezés, a Gattaca vagy a 2001: Űrodüsszeia megmozgatják a fantáziáját.

Halak (02. 20-03. 20.) - Megérinti a természet

A csillagjegy szülöttjeit talán a legnehezebb besorolni, hiszen nagy sokféle dolog megérinti őket. Nagyon közel állnak a természethez így aztán az olyan filmek, mint a Jumanji, vagy a Szabadítsátok ki Willyt! nagyon megérinti őket. Ugyanakkor az biztos, hogy azok a történetek is lenyűgözik a Halak jegyűeket, amelyek új világokat tárnak fel, a képzelet határára repítenek, az ilyen filmekből a játékos darabokat kedvelik igazán, talán nem lep meg, ha azt mondjuk, a Halak a legnagyobb Harry Potter-rajongó a csillagjegyek közül.

Ez is érdekelhet

Az új trend: fiatalon nyugdíjba menni

Az új trend: fiatalon nyugdíjba menni

Divathírek

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Szépséghírek

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai