Kínai asztrológia: Komoly sikert hoz a május, de lesz egy feltétele

Májussal megérkezett a Kígyó hónapja: érzékenyek, segítőkészek, ugyanakkor türelmetlenek és önfeláldozók leszünk, de tudatosan figyeljünk oda arra, hogy saját szükségleteinket is kielégítsük!

A kínai asztrológia szerint május a nyár első hónapja
A kínai asztrológia szerint május a nyár első hónapja
Fotó: AleksandarNakic/Getty Images

Megérkezett a nyár első hónapja kínai asztrológia szerint: májusban a Nyúl mellé a Kígyó érkezik útitársul. Érzékenyen, önfeláldozón, segítőkészen folytatjuk utunkat, inspirálva és lelkesítve a körülöttünk lévőket. Tudatosan építsünk be rendszeresen énidőt, hogy feltöltsük tartalékainkat, és kielégítsük saját szükségleteinket is. Az egyértelmű kommunikáció kiemelten fontos lesz májusban ahhoz, hogy sikeres legyen a hónapunk.

Esetleges sérelmeinket ne gyűjtögessük, azonnal tisztázzuk hogyha valamivel nem értünk egyet, annak érdekében, hogy ne teljen be a pohár, és ne hozzunk olyan döntést hirtelen, amit később megbánhatunk. Figyeljünk türelmetlenségünkre, iktassunk be naponta többször rövid idejű légzésfigyelést csukott szemmel. Kíváncsiságunkat kielégítve nyugodtan kóstoljunk bele új tevékenységekbe, területekbe, próbáljuk ki magunkat bennük, de hosszú távra semmiképpen se köteleződjünk el!

Mit hoz a Kígyó hónapja?

Májusban akkor fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, ha úgy érezzük: szükség van ránk. Érzékenyen fogunk reagálni a környezetünkben történtekre, hajlamosak leszünk rágódni a dolgokon és elfojtani érzéseinket, gyűjtögetni azokat mindaddig, amíg tele nem lesz a pohár. Utána pedig kirobbanni mindenki meglepetésére, mindent felégetni magunk körül.

Májusi pénzhoroszkóp: mutatjuk, kinek lesz belőle bőségesen, és kinek kell óvatosnak lennie

Ezért aztán jobban tesszük, ha sokat beszélgetünk, és amint valamivel nem értünk egyet, azonnal kitesszük az asztalra és átbeszéljük. A sok beszélgetés tehát nagy segítségünkre lesz ebben a hónapban. Beszélgessünk az érzéseinkről, mondjuk el, mi nyomja a szívünket. Ha nincs kivel, akkor menjünk el segítő szakemberhez: coach-hoz vagy pszichológushoz, aki segít feldolgozni azokat.

Egyébként a mindennapokban visszafogottak, távolságtartók leszünk. Késztetést érzünk majd arra, hogy vezessünk másokat. Képesek leszünk úgy hatni az emberekre, hogy meg is tudjuk őket változtatni, akár az egész életüket. Hitet adunk, lelkesítünk és inspirálunk ebben a hónapban. Jó előadóképességünkkel pedig tömegeket is képesek leszünk megmozgatni.

Munkánk

Munkánkban a tartós megoldásokra fogunk törekedni: lemegyünk a probléma gyökeréig, végiggondoljuk és addig elemezzük, amíg meg nem oldjuk azt. Sokat fogunk gondolkodni, elméletben lefuttatni a dolgokat, ugyanakkor lesz bennünk egyfajta türelmetlenség is. Nagyon logikusak leszünk, nehéz lesz bennünket megvezetni. Fontos lesz a tanulás, továbbfejlődés az aktuális területünkön, ami érdekel, kóstoljunk hát bele ha érezzük a hívást. Előtérbe kerül a kreativitásunk, új dolgok felé viszont nehezen nyitunk majd. Nagyon szívesen tanítunk és adunk útmutatást, vezetjük a körülöttünk lévőket.

Válaszutak érkezhetnek ebben a hónapban, melyek közül tulajdonképpen bármelyiket választhatjuk, mindegyik a fejlődésünket fogja segíteni. Együttérzők leszünk, ez lesz az egyik leggyengébb pontunk májusban. Legszívesebben mindenkinek segítenénk ebben a hónapban, rá fogunk tudni hangolódni egymásra. Szabálykövetők leszünk, nehezünkre esik majd változtatni a meglévő szabályokon, nehezen alkalmazkodunk majd az új körülményekhez, de tudatossággal ezt a lécet is meg tudjuk ugrani.

Kapcsolataink

Törődőek, figyelmesek, tisztelettudók leszünk. Itt az ideje meglátogatni szüleinket, nagyszüleinket, jól fogjuk érezni magunkat a társaságukban. Érzékenyek leszünk és könnyen elfojthatjuk érzéseinket az önfeláldozás jegyében, többet vállalhatunk magunkra a komfortosnál. Figyeljünk erre, mert ha így teszünk, könnyen kirobbanás lehet a vége, és akkor olyat tehetünk - felégethetünk magunk körül mindent – amit később megbánhatunk.

Havi horoszkóp: A Halakra elsöprő szerelem vár májusban, a Bika pedig komoly változás előtt áll

Érzéseinkről nehezen fogunk beszélni. Önfeláldozók lehetünk annak érdekében, hogy segíteni tudjunk másoknak, ezért tudatosan oda kell figyelnünk arra, hogy a saját szükségleteinket is kielégítsük. Ha meglévő párkapcsolatunkban szükség van rá, olvassunk párkapcsolati könyveket, sokat segíthetnek az állapotunkon, kapcsolatainkon. Egyébként könnyen ismerkedünk, sokan lesznek körülöttünk, menjünk barátainkkal találkozókra. A szinglik könnyen párra találhatnak akár utazás közben!

Lehetőségeink

Lehetőségünk lesz megtapasztalni legérzékenyebb oldalunkat és ráhangolódási képességünket, éppen ezért segítsünk a hozzánk fordulóknak, hogyha szükségük van útmutatásra, ezúttal nagyon jó tanácsokat fogunk tudni adni.

Nyitottak és kreatívak leszünk, hirtelen jöhet egy új érdeklődés, fellángolás, melybe belekaphatunk, de nem lesz tartós, nem mélyülünk el benne. Kíváncsiságunknak köszönhetően kipróbálhatunk többféle dolgot, melyek csak rövid ideig tartják fenn az érdeklődésünket. Májusban nem dolgunk elmélyedni bármiben, sokkal inkább többféle dolgot kipróbálni, ami által tapasztalatot szerzünk arra vonatkozóan, hogy mi az, ami valóban érdekel bennünket. Fontos tehát, hogy bármit is kezdünk el, ebben a hónapban hosszú távra ne köteleződjünk el semmi mellett.

Mutatjuk, mivel bűvölheted el a Szűz férfit egy egész életre

Segítőkészségünkkel és ráhangolódási képességünkkel lehetőségünk lesz sok embernek segíteni megtalálni a legjobb megoldást a problémájára. Utazzunk, legyünk mozgásban, ismerkedjünk új emberekkel és tájakkal, adjunk lehetőséget magunknak a tapasztalásra. Utazás közben remek ismeretségekre tehetünk szert ebben a hónapban! Ha segítségre lesz szükségünk, mondjuk el mi az, amiben segíteni tudnak nekünk mások, mert most sok segítő energia és segítő kéz dolgozik majd azért, hogy a segítségünkre legyen.

Lehetséges nehézségeink

Változékony hangulat jellemez majd bennünket, gyakran előfordulhat majd a „nagyobb a füstje, mint a lángja” viselkedés. A dolgokat, problémákat felnagyítva élhetjük meg – ha ez előfordulna, emlékeztessük magunkat, hogy a felnagyított dolog csak a fejünkben létezik, valójában nem is probléma. Lépjünk tehát egyet hátra, és vegyük észre, hogy a tapasztalt probléma valójában nem is a mi problémánk.

Türelmetlenség, lobbanékonyság, hirtelenség, meggondolatlanság, szenvedélyesség, indulatosság jellemezhet bennünket, erre legyünk tudatosak, iktassunk be napközben többszöri rövid idejű légzésfigyelést. Kommunikációs félreértések előfordulhatnak, igyekezzünk tehát tisztán kommunikálni dolgainkat, hogy később ne lehessenek félreértések.

Ha valami nem megy majd elsőre, könnyen félretesszük, ezáltal nem nagyon fogunk tanulni a hibáinkból, kitartásunk nem lesz éppen erős. Erre legyük tudatosak: amit hosszabb távon szeretnénk majd művelni, azt ne most kezdjük el, különben ezúttal könnyen kedvünket szeghetjük ebben a tevékenységben!

Álljon itt egy személyes példa a májusi energiák szemléltetésére

A minap kerékpárral indultam el dolgozni. A kerékpárúton több biciklis megelőzött, nyugtalanul, türelmetlenül előzgetve és egymás elé vágva, amikor zöldre váltott a lámpa. Olyannyira előzgették egymást, mígnem egyszer csak arra lettem figyelmes a következő piros lámpánál, hogy két kerékpáros emelt hangon vitatkozni kezdett, hogy így-meg-úgy nem szabad előzni, ez így balesetveszélyes, majdnem elsodorták egymást.

Miközben ők egymással voltak elfoglalva, a lámpa zöldre váltott, és az addig békésen kerékpározók továbbindultak útjukra szépen egymás mögött. A nyugtalan vitatkozók már nem értek utol, biztosan sokáig vitatkoztak hevesen még azután is. Akik nyugodtan kerékpároztak, összességében gyorsabban célhoz értek, mint azok, akik türelmetlenül és idegesen hajtották a biciklit, mindenkit szinte félrelökve az útról.

Tanulság: aki türelmetlenkedik, idegeskedik és siet, azon kívül, hogy kellemetlen perceket szerez magának és környezetének, még el is késik. Aki meg tudja őrizni nyugalmát akkor is, amikor mindenki más rohan körülötte, az nyugodtan célba ér, és kiegyensúlyozottan, sikeresen zárja a májust!

Olvass tovább az asztrológiáról:

Ez is érdekelhet

Hírességek túl az ötvenen, akik bátran vállalják a testüket bikiniben

Hírességek túl az ötvenen, akik bátran vállalják a testüket bikiniben

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)