Terveid elkezdenek megvalósulni: Ez vár rád júniusban a kínai horoszkóp szerint

2021.június.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Június 5-én, a yang fa – ló hónappal megérkezett a nyár.

Terveid elkezdenek megvalósulni: Ez vár rád júniusban a kínai horoszkóp szerint
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

A komótosan haladó, bivaly húzta fogat elé tüzes paripák állnak be és lendítenek egyet a fogat sebességén és haladási módján. A tűz (nyár) évszak kígyó-ló-kecske hármasában a ló a legimpulzívabb, legerősebb, legtettrekészebb jegy, ez a hónap a nyár csúcsa. Megérezzük a tűz erejét, a lángolást, erőt, belobban a nyár körülöttünk és bennünk is. Ebben a hónapban kissé meglendül a fogat velünk, belendülnek dolgaink, az életünk, az eddigi terveink, ötleteink elkezdenek megvalósulni, kibontakozni. Mindehhez csak annyit kell tennünk, hogy továbbra is tartsuk a figyelmünket a terveinken és pozitív gondolatok, segítségkérés közepette, türelmesen nézzük ahogy megvalósulnak.

Általános jellemzők:

Kalandvágyóak, lelkesebbek, sokkal nyitottabbak lehetünk, jobban pöröghetünk a szokásosnál.

Lehet egy erősebb tendenciánk arra, hogy élvezzük az életet, vidámak legyünk, pezsegjünk, bulizzunk, ugyanakkor fontos szem előtt tartanunk, hogy könnyen túlhúzhatjuk ezen élvezeteket, annak ellenére, hogy az intuíciónk azt súgja, hogy nem kellene. Nagyon fontos lesz az önkontroll!

Ebben a hónapban egyenesebbek, esetenként túlságosan őszinték, szigorúbbak, szókimondóbbak lehetünk, ezért figyeljünk szavainkra, mert könnyebben megbánthatjuk egymást.

Sok minden változhat ebben az időszakban, mi is és a körülményeink is. Bár nehezünkre esik majd, de fontos, hogy ne álljunk ellen a változásnak, itt van az ideje, akár külső, akár belső változásról legyen szó.

Munkánk:

Feléled kreativitásunk, ezer jó ötletünk lehet, ezért fontos, hogy le kell szűkíteni a megvalósítandó ötletek halmazát a legfontosabbakra és ki kell tűznünk véges számú célt magunk elé ahhoz, hogy ne ágazzon túlságosan szét az érdeklődésünk.

A hónap támogatja a könnyebb és gyorsabb döntéseket, határozottabb elképzeléseket, az előrehaladást céljainkban. Fontos, hogy maradjunk tisztességesek, mert ebben lehetnek elcsúszások a hónap folyamán.

Jó hír, hogyha valamit elhatározunk ebben a hónapban, azt végig is tudjuk vinni a megvalósulásig. Csak arra kell tudatosnak lennünk, hogy ha akadályba ütközünk, ne ragaszkodjunk szigorúan az elképzeléseinkhez, ne menjünk fejjel a falnak, ne legyünk túl makacsok, merevek és akaratosak, próbáljunk meg rugalmasan és nyitottan hozzáálllni a dolgokhoz.

Késztetésünk lehet arra, hogy előbbre jussunk, hogy elismerjenek, arra kell figyelnünk csak, hogy az elismerésért ne adjuk fel az elveinket, ne akarjunk mindenáron megfelelni, mindig maradjunk hűek önmagunkhoz.

Munkánkban akkor leszünk sikeresek, ha csapatban dolgozunk és támogatjuk egymást.

Kapcsolataink:

Ebben a hónapban erős kisugárzásunk lehet, magabiztosság, talpraesettség lehet jellemző ránk, jól érezzük majd magunkat a középpontban is. Nyitottak, jó kedélyűek, oldottak lehetünk, szívesen beszélgetünk majd, jó kapcsolatteremtő képességekkel leszünk megáldva, könnyebben fogunk ismerkedni, mint máskor.

Ez a hónap kedvez az utazásoknak, a társasági eseményeknek, ismerkedéseknek, kikapcsolódásnak, szerelmi ügyeknek is: bátran kezdeményezzünk, most sikerülhet randira hívni kiválasztottunkat. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a bimbózó románcoknak megadjuk a kellő időt a kibontakozáshoz, ne ugorjunk hirtelen fejest vágyainkba, erkölcsünk ereje ebben a hónapban kissé gyengül.

Párkapcsolatokban nehezebben beszélünk majd érzéseinkről, ennek ellenére nagyon fogunk kötődni a másikhoz. Fontos, hogy egyenesek és őszinték legyünk egymással, mondjuk ki, amit szeretnénk hogy tudjon a másik, most ugyanis nehezebben fogja kitalálni gondolatainkat.

A párkapcsolatokban megnő a szenvedélyesség, ledőlhet minden tabu, ami bennünk volt, sérelem, gát.

Ha jól csináljuk, - és nem húzzuk túl, - meg tudunk majd élni olyan dolgokat is együtt, amit eddig nem sikerült esetleges tabuk miatt.

Lehetőségeink:

Lehetőségünk adódik arra, hogy saját intuíciónkat megtanuljuk használni. Érezni fogjuk, hogy mit kell v. mit nem kell megtennünk. Ha hallgatunk intuíciónkra, pontosan tudni fogjuk, hogy mi a jó nekünk!

Ha megnő a sportolás iránti igényünk, ne gondolkodjunk sokáig, vágjunk bele, ugyanis ebben az évben kiemelten támogatott, hogy tegyünk valamit az egészségünkért.

Felmerülhetnek bennünk spirituális tanulmányok iránti igény, gyógyítás, melynek során találkozhatunk azzal a tanítóval, aki átsegít minket a következő spirituális létsíkra. Nem feltétlenül kell A GURU-ra gondolni ilyenkor, a tanító bárki lehet: egy megragadó mondat egy baráttól, egy ötlet a kollégádtól, egy feltett kérdés egy idegen által, tulajdonképpen bármi, ami segít nekünk.

Ebben a hónapban is sok segítségünk lesz, csak kérnünk kell, minél több helyről: istentől, gurutól, angyaloktól (ki-miben hisz), emberektől minél többször, hamarosan érkezni fog a segítség, a jó megoldás.

Esetleges problémák:

Ebben az időszakban előfordulhat, hogy életünk valamelyik része megreked, és nem tudunk benne előrejutni. Ha ilyet tapasztalunk, akkor vizsgáljuk felül az adott területet, hogy az nem ellenkezik-e a tisztesség, becsület elveivel? Ha betartjuk a szabályokat és tisztességesek maradunk, egy szempillantás alatt újra olajozottan előre tudunk haladni az adott területen.

Előfordulhat fejfájás, esetleg migrén. Ezen az ismételt légzésfigyeléssel tudunk segíteni: csukd be a szemed, végy egy nagy levegőt, majd a kilégzéssel lazítsd el a testedet és kezdj el befelé figyelni. Figyeld meg a légzésed, ahogy az orrodon ki majd beáramlik a levegő. Gyakorold ezt naponta néhány percig, és a fejfájások ritkábbak lesznek.

A legnagyobb ellenséged ebben a hónapban Te magad lehetsz azzal, hogy ha tudod, hogy van valamilyen rossz szokásod, gondolatod, és a belső hangod ellenére mégis folytatod. Ne tégy olyat, amiről tudod, hogy nem származik belőle semmi jó vagy hasznos. Ha azt érzed pld., hogy le kellene szoknod a dohányzásról, tedd meg érte a lépéseket, ebben a hónapban lesz hozzá erőd, most érdemes elkezdeni!

Ebben az időszakban érezheted azt is, hogy hátráltatva vagy a kívánt tevékenységben. Emiatt lehet olyan érzésed, hogy „meg vagy átkozva”.

Figyelned kell arra, hogy az összes másoknak szánt kívánság később visszatér hozzád. Ezért vigyázz mit gondolsz, mondasz és mit kívánsz másoknak, hogy csak jót kaphass vissza. Hogyha van valamilyen betegséged, ez az az időszak, ami azt mutatja, hogy a gyógyulás nem feltétlenül fizikai síkon fog megvalósulni, sokkal inkább spirituális oldalról érkezhet megoldás, módszer, alternatív gyógymód, vizualizálás-bevonzás… Érdemes kifejezetten valamilyen spirituális értelemben segítséget kérni ebben a hónapban és azt alkalmazni a gyógyulásod érdekében. Előfordulhat azonban az is, hogy általános elégedetlenség-érzés lesz úrrá rajtad annak ellenére, hogy ha jól megnézed a dolgokat, minden klappol… mégis úgy érzed, hogy valami nem az igazi. Ha ilyet tapasztalsz, az azt jelenti, hogy a lélek elkezd fontos dolgokkal foglalkozni, keresni. Ezáltal elindulhatsz a spiritualitás útján ebben a hónapban. Mindegy, hogy milyen spirituális úton indulsz el, minden út ugyanoda vezet. Ez az az időszak, amikor a külvilág elkezdheti a fontosságát elveszteni, elhagyod a felesleges dolgokat azért, hogy saját korlátaidat meghaladhasd. Ha ilyen érzésed támad, kezdj el befele fordulni, önmagadat megismerni, kezdj el meditálni, ez lesz a megoldás.

Ló hónap és kapcsolatai:

Ló – Tigris

Amikor a Ló és a Tigris együtt vannak, elegancia, pozitív fellépés, energia, szereplési képesség jellemző rájuk. Inspirálni és meggyőzni képesek egymást, nagy hatással vannak egymásra és környezetükre. Nagyon lelkesek, egymást támogatják mindenben. Spirituális képességeik is erősebb együtt. Amikor együtt vannak, egyszerűen kitűnnek a tömegből, arra inspirálják egymást, hogy kilépjenek a komfortzónájukból. Valahogy mindig úgy alakul, hogy a reflektorok rájuk irányulnak és eljátszhatják a főszerepet. Ha egy párt alkotnak, kilépnek a homályból és kitűnnek abban, ami csinálnak, kimagasló teljesítményre képesek, ezáltal nagy hatást gyakorolnak mások életére. Az erős és magabiztos Tigris támogatja az impulzív és tettre kész Lovat, a Ló pedig még magabiztosabb lehet ezáltal. Együtt nagyon sikeresek lehetnek. A Tigris szükség esetén megvédi a Lovat, aki könnyen átlépheti a határokat.

Ló – Nyúl

Annak ellenére, hogy kettejük közül a Ló az erősebb, mégis a Nyúl irányít ügyesen, a háttérből. Támogatja is a Lovat abban, hogy megmutassa és megvalósítsa önmagát. Amikor együtt vannak előfordulhat azonban, hogy olyan helyzetekben találják magukat, melyekben szégyenkezniük kell a másik miatt. Ilyenkor fontos tudniuk, hogy ha a másik miatt kerültek ilyen helyzetbe, el kell tudniuk határolódni tőle, mert ami miatt szégyenkeznek, az nem az ő dolguk, nem őket minősíti. Azonban van egy hajlam bennük arra, hogy a másik szégyenét önmaguknak érzékeljék. Előfordulhat egymás előtt kisebbrendűségi, olyan „sose érek fel hozzád” érzés, emiatt előfordulhat, hogy folyamatosan meg akarnak a másiknak felelni, de az az érzésük, hogy sosem fog sikerülni. Az ilyen érzéseket rengeteg beszélgetéssel és az érzés elengedésével lehet kezelni. Fontos figyelniük arra, hogy egyikük se vegyen fel magára olyan dolgokat a másik miatt, melyek nem rá vonatkoznak. Ha nem tudnak elhatárolódni a másik dolgaitól, „szégyellnivalójától”, akkor válaszút elé kerülhet a kapcsolatuk. Barátok között előfordulhat, hogy folyamatosan loncsosnak érzem magam, ha a másik is ott van, hiszen neki sokkal jobb ruhái vannak, jobb kütyüi, stb,stb…Fontos tehát az elhatárolódás képessége és a rengeteg beszélgetés egymás között ahhoz, hogy a kapcsolat ne kerüljön zátonyra.

Ló – Sárkány

A bátor és erős Ló támogatja az extrovertált és spirituális Sárkányt. A Sárkány pedig biztonságot ad a Lónak, aki szívesen megpihen Sárkány karjai között. Mindketten erősek és bátrak, együtt nagy dolgokat tudnak véghezvinni. Extrovertáltak és tettrekészek, folyton pörögnek, imádják a társasági életet és a folyton jövést-menést. Együtt sok élményteli utazásban és tapasztalatban lehet részük.

Ló – Kígyó

A Ló és a Kígyó nagyon sok mindenben egyetértenek, fél szavakból is megértik egymást. Nagy hatással vannak a másikra, remekül inspirálják egymást. Olyanok, mint a jin és jang ezért jókat tudnak beszélgetni és képesek egymást meggyőzni. Ugyanakkor nagyon lelkesek a kapcsolatban, mindenben támogatják egymást. Szívesen beszélgetnek spirituális dolgokról, sőt, spirituális képességeik is erősebb, amikor együtt vannak. Emiatt érdemes pld. együtt meditálniuk, mert együtt valószínűleg sokkal jobban megy majd, mint külön. Arra buzdítják egymást, hogy mutassák meg magukat a külvilágnak, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból. Ha egy párt alkotnak, kilépnek a homályból és kitűnnek abban ami csinálnak, kimagasló teljesítményre képesek, ezáltal inspirálni tudják környezetüket, nagy hatást gyakorolnak mások életére is. Együtt mindig elegánsak, optimisták, energikusak, követnivaló példát mutatnak.

Ló – Ló

Mindketten életigenlők, energikusak, vidámak, remek társasági emberek. Jellemző rájuk az élet élvezete, a vidámság, folyamatos pezsgés. Párkapcsolati értelemben egy nagyon szenvedélyes kapcsolat alakulhat ki közöttük. Ha együtt vannak, akár párkapcsolatban, akár barátságban, a kapcsolatuk minden tabut képes ledönteni, minden gátat át tudnak lépni, és mindent képesek egymással megélni, amit addig mással nem tudtak. Nagyon nyitottan és őszintén tudnak beszélgetni, eszmét cserélni. Kipróbálhatnak együtt minden földi jót, amiért érdemes volt megszületni, de hallgassanak a megérzésükre, ha az megálljt parancsol. Ugyanis amikor együtt vannak, lehet egy tendenciájuk arra, hogy az élvezeteket túlhúzzák. Nagyon fontos az önkontroll! Miután már mindent megéltek, mindent kipróbáltak együtt, és mindenről tapasztalatot szereztek, rájöhetnek, hogy nem ezt keresték, ezek által nem a tökéletességet érték el, csak a tapasztalatot ahhoz, hogy nem ez az igazi, nem lettek boldogok mint ahogy számítottak rá. Ha idáig eljutnak, ilyenkor egymás által megváltozik a sorsuk és abban inspirálják egymást, hogy elinduljanak az önismeret útján. Nagyon erős az intuíciójuk külön-külön is, főleg akkor, amikor együtt vannak, ezért fontos, hogy figyeljenek a megérzéseikre. Nagyon jó és tartós kapcsolat bontakozhat ki közöttük, de amire figyelniük kell tehát, az a belső hangjuk, mert az mindig megsúgja, mit kell tenniük.

Ló – Kecske

A Ló a Nap: lelkesedés, ráhatás, energia, szenvedély, hit, a belső motor. A Kecske a Hold, a legspirituálisabb állat: megmagyarázhatatlan sugallatok, intuíciók, ötletek, mély bölcsességek tartoznak hozzá.

Egymást zseniálisan kiegészítik: érkezik a sugallat, az ötlet a Kecske által, és hozzá a Ló megadja az energiát, a tetterőt, a kivitelezést.

Együtt tehát remek dolgokat tudnak létrehozni: kitalálni és megvalósítani. Minden adott ahhoz, hogy remek párost alkossanak, ha együtt vannak, nincs számukra lehetetlen. Egyszerűen érzik, hogy mi a megoldás, mikor kell lépni és mikor kell a háttérben maradni.

Együtt olyan dolgokat tudnak teremteni, amelyek spirituális értelemben szint ugrást, mérföldkövet jelentenek az életükben, azaz nagyot tudnak együtt fejlődni spirituális értelemben is. A legjobb és legbölcsebb gondolataik akkor jönnek, ha együtt vannak: pld. munkatársakként együtt dolgoznak egy munkán vagy együtt terveznek meg barátként egy utazást, párként együtt tervezik a jövőt. Együtt az is erősségük, hogy remekül inspirálják egymást, nagyon lelkesek, optimisták, bárkit maguk mellé tudnak állítani, hiszen remekül meggyőznek másokat is az igazukról. Nagy sikereket tudnak együtt elérni, ezáltal hatást gyakorolnak a körülöttük lévők életére is.

Ló – Kakas

Az erős Ló irányítja, ugyanakkor támogatja is a büszke Kakast, ami a Kakasnak nagyon jól jön, hiszen nagyon sok erőt, lelkesítést és biztatást kap arra, hogy megmutassa önmagát. Szívesen büszkélkedik Ló párjára, mellette ki tud teljesedni, hiszen mindenben támogatást kap, szükség esetén tanácsot is.

A Kakas által a Ló is ki tud teljesedni, hiszen a Kakas is arra inspirálja a Lovat, hogy álljon ki élete színpadára, mutassa meg önmagát és tudását.

Ló – Majom

Mindketten erősek, energikusak és tettre készek. A Majom segíteni tud a Lónak harcolni hogyha szükség van rá, a Ló pedig segít a Majomnak kikapcsolódni, elengedni, meglátni az élet szép oldalát. A fáradt Majom szívesen merül el a Ló karjaiban, a Ló pedig meleg szeretettel öleli a Majmot. Kapcsolatukban a Ló irányít, ő hordja okosan a nadrágot, hiszen szép szavaival, jó kedélyével, mosolyával nagy hatást gyakorol a Majomra, aki minden erejét képes elveszíteni, ha a Ló közelében van. Mindkettejük számára fontos a biztonság és ezt meg is tudják adni egymásnak.

Ló – Kutya

Az optimista, energikus és társaságkedvelő Ló és a biztonságot adó, nyugodt Kutya jó hatással vannak egymásra. Mindketten társaságkedvelők, sok barátjuk van, ezért remekül tudnak együtt szórakozni, soha nem unatkoznak. Optimisták, mindig jól néznek ki, szívesen kerülnek a társaság középpontjába. Együttlétük nagyon inspirálóan hat egymásra és környezetükre, nagyon tudnak lelkesedni különböző dolgok iránt. Lehetnek nagyon vallásosak vagy nagyon spirituálisak is. Nagyon szeretnek beszélgetni egymással, eszmét cserélni és ötletelni, ezáltal nagy hatással vannak a másik életére, együtt kimagaslót tudnak teljesíteni. Kapcsolatuk követendő példa a külvilág számára.

Ló – Disznó

A Ló és a Disznó nagyon ragaszkodnak egymáshoz, támogatják egymást. Párkapcsolati értelemben szenvedélyes kapcsolat alakulhat ki közöttük. Baráti és munkatársi értelemben is nagyon jó hatással vannak egymásra, jól tudnak együttműködni, képesek meggyőzni egymást az igazukról. Jó tanácsokat adhatnak egymásnak, akár arra is képesek, hogy megváltoztassák egymás életét. Bár kapcsolatukban inkább a Disznó irányít, képesek mindig megtalálni a közös nevezőt. A kreatív Disznó remek ötleteinek megvalósításában a tettrekész Ló nagyon sokat tud segíteni.

Ló – Patkány

A Ló a Nap déli órája, amikor a legmagasabban van a Nap és a sötétségnek nyoma sincs. A Patkány az éjfél, ami a lelkünkben a legmélyebben van, amikor egyáltalán nincs világos.

A Ló és a Patkány találkozásakor lelkük legmélyebb bugyraira látnak rá felülről, napsütéses szemszögből. Így egymás által mélyen eltemetett, negatív élmények, sérelmek kerülnek a felszínre, és azzal, hogy tudatosítják, rálátnak, képesek elengedni, kipipálni keresztjeiket, hogy ne hordozzák tovább azokat.

A Ló és a Patkány találkozásakor felpörgetett, intenzív érzelmi töltöttség lehet jellemző. Nagyon erőteljesen megérintik egymást érzelmileg, még akkor is, ha nem történt semmi, csak találkoztak. Feszült, intenzív, erőteljes kapcsolat lehet közöttük akár baráti, akár párkapcsolati értelemben: minden amit a másik mond vagy tesz, megérint érzelmileg jó vagy rossz irányban, rávilágít a rejtett motivációdra. Ha nem történik semmi, akkor az is nagyon nem történik. Hatalmas érzelmi kilengések lehetnek közöttük, de fontos tudatában lenniük annak, hogy ezek nem tartósak, inkább csak „nagyobb a füstje, mint a lángja” típusú dolgok. Ezért figyelniük kell arra, hogy ne reagálják túl a dolgokat és ne hozzanak emiatt hirtelen, meggondolatlan döntéseket. Ha túlreagálás többször előfordul, kezdjenek el meditálni, légzést figyelni, az segít a nagy kilengések amplitúdóját csökkenteni. A Karácsony ünnepe, ha együtt vannak, nagy megtisztulást jelent nekik. Kapcsolatukba könnyen belelkesednek, de nem biztos hogy hosszú távú lesz. Az viszont biztosan kimondható, hogy nagy hatással lesznek egymás életére.

Ló – Bivaly

Az energikus, életvidám, pörgős Ló támogatja a nyugodtabb, komótos Bivalyt. A Bivaly bizony sokszor irányításra szorul a Ló által. A Ló energiát, tetterőt, optimizmust és jókedvet tud adni a Bivalynak, cserébe pedig biztos hátteret, gondoskodást, elfogadást és megértést kap. A Bivaly mellett a Ló ki tud tűnni, hiszen a Bivaly engedi, sőt támogatja is ezt, ő szívesen meghúzódik a háttérben, ugyanakkor szívesen veszi, ha a Ló észreveszi és elismeri az általa biztosított, Ló felé irányuló gondoskodást. Bár életük ritmusa alapvetően különbözik, az egyik a végletekig pörög, a másik pedig a végletekig nyugodt tud maradni, egymásra nagyon jó hatással lehetnek.

Mely évek tartoznak az állatövi jegyekhez?

Patkány 1936 1948 1960 1972 1984 1996 2008 2020

Bivaly 1937 1949 1961 1973 1985 1997 2009 2021

Tigris 1938 1950 1962 1974 1986 1998 2010 2022

Nyúl 1939 1951 1963 1975 1987 1999 2011 2023

Sárkány 1940 1952 1964 1976 1988 2000 2012 2024

Kígyó 1941 1953 1965 1977 1989 2001 2013 2025

Ló 1942 1954 1966 1978 1990 2002 2014 2026

Kecske 1943 1955 1967 1979 1991 2003 2015 2027

Majom 1944 1956 1968 1980 1992 2004 2016 2028

Kakas 1945 1957 1969 1981 1993 2005 2017 2029

Kutya 1946 1958 1970 1982 1994 2006 2018 2030

Disznó 1947 1959 1971 1983 1995 2007 2019 2031

Amennyiben mélyebben érdekel a kínai asztrológia, találsz a weben ingyenesen elérhető magyar vagy idegen-nyelvű kínai horoszkóp kalkulátorokat, melyek segítségével ki tudod számolni a születési képletedet. A születési képlet NAP oszlopában található állatjegy hordozza a párkapcsolat, szerelem szempontjából legspecifikusabb jellemzőket.

Csill

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Istenes Bence első, Sztárbox utáni posztja elég árulkodó

Istenes Bence első, Sztárbox utáni posztja elég árulkodó

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Idén visszatérünk a 90-es évekbe - mutatjuk az 5 legtrendibb cipőt (x)

Idén visszatérünk a 90-es évekbe - mutatjuk az 5 legtrendibb cipőt (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

Fenntartható, minimalista és játékos kerámiák Borbély Boritól (x)

Fenntartható, minimalista és játékos kerámiák Borbély Boritól (x)