Eddig rosszul tisztítottad a kristályaidat, és nem is tudtál róla!

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ma megismerteti veled, hogyan érdemes tisztítanod a kristályaidat.

Mutatjuk, hogyan tisztítsd a kristályaidat
Mutatjuk, hogyan tisztítsd a kristályaidat
Fotó: Molly Aaker/Getty Images

Sokan nem tudják, de a kristályokat nemcsak használni kell, hanem időnként meg is kell tisztítani őket. Olyan, mint egy jó szemüveg, lehet benne a legjobb lencse is, ha vagy egy éve nem törölgettük meg. A kristályokat elég sokféleképpen lehet megtisztítani, épp ezért most összeszedtem azokat a módszereket, amelyeket én ismerek és használok.

 1. Először is vegyük az eltört kristályt. Bárkivel megesik, én egyszer csak ránéztem egy fluoritra és az szétrepedt. Sose fogom megérteni mi történt, de több kristályom adta már meg magát látszólag a semminek köszönhetően. Ilyenkor kezeljük megfelelően a „holtat” és adjuk vissza a földanyának. Ki ne dobjuk a szemétbe! Venni kell a fáradságot és el kell ásni. Minél szentebb helyen, annál jobb, de legrosszabb esetben a kertben is jó lesz. 
 2. Megtisztítás a Nap és a Hold erejével: ez pont olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Kitesszük az ablakba és várunk három nappalt és három éjszakát, hogy feltöltődjön. Minél erősebb, azaz nagyobb a Hold, annál jobb. 
 3. Föld erejével feltölteni: kiviszzük a fűbe és játszunk vele a földön. Megmutatjuk neki milyen a levelek és a zöld pázsit tapintása és illata. Nem kell túlgondolni, nincs szükség órákra, sokkal fontosabb, hogy jól fókuszáltak legyünk.
 4. Víz erejével feltölteni: megkeressük a legtisztább vizet, amihez hozzáférésünk van és abban jól átmossuk. Lehet patak, folyó, tenger, bármi, sokkal jobban számít, hogy oda tudunk-e közben figyelni, hogy tisztuljanak a kövek. Ha ezerfele vannak a gondolataink, akkor sose lesz olyan hatásos. Illetve, ha éppen nem megyünk semmilyen élővíz közelébe, akkor használjuk nyugodtan a fürdőszobai csapot, de itt extrán fontos lesz a figyelmünk. 
 5. Tűz erejével feltölteni: gyújtunk egy új gyertyát és fölé tesszük a követ úgy, hogy az még biztonságos legyen. Játszhatunk is a tűzzel, párszor elhúzhatjuk felette, figurát is rajzolhatunk a levegőben, kísérletezzünk bátran, úgyis érezni fogjuk, mikor tiszta.
 6. Levegő erejével feltölteni: gyújtunk egy kis fehér zsályát, egy füstölőt, vagy palo santót és jól „megfürdetjük” a köveket a füstben.
 7. Meditációval: Ez tud a legerősebb lenni, de ezt a legnehezebb kivitelezni is. Szimplán leülünk a kedvenc meditációs helyünkre a kövekkel a kezünkben és feltöltjük az energiánkkal. Akik gyakran meditálnak, azok úgyis érteni fogják, hogy értem, akik pedig nem, azok ne ezzel a gyakorlattal kezdjék, mert ez igencsak haladó szint. 
 8. Tisztító illetve feltöltő oldat elkészítése: 
 • Válasszunk egy vagy két kristályt a tisztító kövekből: fekete turmalin, kék vagy fekete kianit, hematit, sungit, vagy füstkvarc.
 • Válasszunk egy vagy két kristályt a feltöltő kövekből: anandalit, karneol, arany vagy gyógyító kvarc, citrin, kvarc, narancssárga kianit, piros jáspis, vagy szelenit (törött).
 • Miután mindkét csoportból választottunk, fogjuk őket a kezünkbe, pár percig töltsük fel az energiánkkal és kérjük meg őket, hogy segítsenek tisztán tartani a teret.
 • Ezután tegyük őket egy üvegedénybe, öntsünk rá maximum 3-4 dl vizet és tegyük ki pár órára a napra. 
 • Ha kész, öntsük bele egy szórófejes üvegbe, adjunk hozzá pár csepp tisztító illóolajat, mint például levendula, zsálya vagy tömjén, és az eredeti mennyiség egyharmadával töltsük fel alkohollal. Erre a célra a legjobb választás a vodka illetve a fehér rum.
 • Hűvös sötét helyen tároljuk lehetőleg, így hónapokig eláll. 
 • Ha meg akarunk tisztítani egy kristályt vagy kirakást, csak fújjuk be vele. 

Tudj meg többet a kristályokról:

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói