Megérkezett a Fa-Kígyó hónapja: Képesek leszünk bármit, bárkit megváltoztatni!

2022.május.9.

Májusban a Sárkány helyét a Kígyó veszi át a csónakban a Tigris mellett. Eljött az ideje elhagyni a szigetet ahol áprilisban megpihentünk, és megtaláltuk stabilitásunkat.

Megérkezett a Fa-Kígyó hónapja: Képesek leszünk bármit, bárkit megváltoztatni!
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Megérkezett a kínai asztrológia szerinti nyár évszak, amikor tovább kell indulnunk csónakunkkal, mely törékenyen, de bölcsen és megfontoltan halad tovább célja felé. Kisüt és melegít bennünket a Nap, ez segít megtartani optimizmusunkat a ránk törő pesszimista időszakokban is, illetve új lendületet és kitartást kapunk utunkhoz. Májusban könnyen előfordulhat, hogy az óceánon haladva olyanokkal találkozunk, akiknek a mi segítségünkre lesz szükségük. Ne habozzunk hát, bölcsen és diplomatikusan világítsuk meg az utat a hozzánk fordulóknak.

Általános elemzés

Diplomatikusak és kompromisszumkészek leszünk, ha szükségét érezzük, képesek leszünk várni. Igyekszünk majd elkerülni az ellenállást, nem szívesen kerülünk összetűzésbe másokkal.

Bölcsek, megfontoltak, ugyanakkor naivak is lehetünk.

Képesek leszünk arra, hogy bármit vagy bárkit megváltoztassunk. Nagy hatással leszünk egymás életére, most fordíthatunk egyet sorsunkon, ha arra vágyunk!

Megnő empátiás képességünk, könnyen rá tudunk majd hangolódni egymásra. Érezni fogjuk hogyha a környezetünkben valami nem stimmel, és 100%-ban azon leszünk, hogy segítsünk a másikon. Mindent megteszünk majd a számunkra fontos emberekért, teljes energiánkkal segítjük majd őket. Amennyiben bajba kerülünk, kérjünk tehát bátran segítséget a hozzánk közel állóktól!

Sokunknak érzékeny időszak lehet a május, oda kell figyelnünk szavainkra, hiszen könnyen összetörhetjük egymást érzelmileg. Ha csalódás érne bennünket, tudatosítanunk kell magunkban, hogy azt a törődést amit mások felé mutatunk, ne várjuk vissza, az nem feltétlenül most fog visszatérni hozzánk.

Bár valószínűleg nehezünkre esik majd, vágjunk bele a dolgokba, vegyünk kezünkbe az irányítást! Ne foglalkozzunk azzal hogy nincs hozzá elég önbizalmunk, vagy sokkal kényelmesebb lenne semmit tenni, ne soroljunk fel ezer meg ezer dolgot kifogásnak. Kezdjünk bele, mert ha így teszünk, nagyon nagy eséllyel sikerrel zárul majd próbálkozásunk! Bölcs gondolataink lesznek, jönni fog a sugallat és mellé megkapjuk a tetterőt is a kivitelezéshez, hogy létre is tudjuk hozni amit kigondoltunk, májusban nem ismerünk majd lehetetlent! Egyszerűen érezni fogjuk hogy mit kell tennünk, mi a megoldás. Nagy dolgokat tudunk teremteni, ami akár mérföldkövet jelenthet az életünkben.

Inspirálók leszünk, képesek leszünk meggyőzni és magunk mellé állítani környezetünket. Időzítsük tehát bátran májusra azokat a tárgyalásokat, beszélgetéseket, ahol megmutathatjuk önmagunkat, gondolatainkat, meggyőződésünket, mert könnyen követőkre, hasonló gondolkodású emberekre találhatunk! Bátran adjuk elő gondolatainkat, adjunk hangot ötleteinknek!

Lehetőségünk lesz megmutatni magunkat, ki tudunk lépni a homályból, ki tudunk majd emelkedni azon a területen, ami érdekel bennünket. Könnyen hatással lehetünk mások életére, képesek leszünk megváltoztatni mások gondolatait, életüket. Mutassunk tehát jó példát: mozogjunk, étkezzünk egészségesen, tartsunk énidőt, legyünk érdeklődőek és nyitottak.

Munkánk

Visszafogottak, de határozottak leszünk, erősségünk ezúttal az lesz, hogy úgy tudjuk elérni céljainkat, hogy nem ütközünk ellenállásba. Úgy tudunk majd rávenni másokat arra amit szeretnénk, hogy azt hiszik majd, ők akarták. Ez azért is fontos, mert kerülni fogjuk a konfrontációkat.

Kommunikációs képességünk felerősödik, ki fogjuk tudni vágni magunkat ha bajba kerülünk, igazi túlélők leszünk.

Könnyen alkalmazkodunk majd a gyors változásokhoz, miközben példát és irányt mutatunk majd környezetünknek. Szívesen vezetjük majd a minket követőket.

Könnyen ráhangolódunk majd a környezetünkre ezért figyelnünk kell arra, hogy érzékenységünkkel könnyen magunkra vehetjük mások problémáit. Erre legyünk tudatosak és ahelyett hogy együtt sajnálkoznánk a másikkal, segítsük őt bölcs meglátásokkal.

Amennyiben valakivel gondunk vagy félreértésünk van, fontos hogy ne gyűjtögessük sérelmeinket, tegyük szóvá azokat rögtön a megtörténtük után finoman és diplomatikusan. Így nem fog túlcsordulni a pohár, nem kell majd felégetnünk magunk körül mindent.

Jó elemzők leszünk, májusban érdemes elemezni az eddig történteket, jól tudunk majd összegezni és következtetéseket levonni. Tartsuk be az alapvető szabályokat, és alkalmazkodjunk a körülményekhez.

Mivel nagyon együttérzők leszünk, ha bajba kerülünk nyugodtan kérjünk segítséget egymástól, így gyors segítség érkezhet.

Előfordulhat, hogy ha valami nem sikerül egyből, levonjuk a következtetést hogy nekünk ez nem megy és feladjuk. Legyünk erre tudatosak és ne adjuk fel könnyen, hiszen májusban fontos lesz, hogy tanuljunk a hibáinkból, ez tud előre vinni minket.

Ezúttal ki kell törnünk a megszokott gondolkodásmódból. Nem kell a dolgokat túlkomplikálnunk, terv szerint dolgozzunk csak tovább.

Kapcsolataink

Májusban az egyensúlyra fogunk törekedni, szívesen békítünk majd ki másokat egymással.

Ez a hónap nem a konfliktusoké lesz, könnyen fogunk alkalmazkodni egymáshoz és diplomatikusan fogjuk tudni képviselni dolgainkat. Könnyen elfogadjuk majd egymás véleményét és közösen tudunk haladni céljaink felé. Odafigyeléssel fordulunk egymáshoz, figyelni fogjuk egymás rezdüléseit, gesztusait és szem előtt tartjuk azt, hogy jól érti-e a másik a mondanivalónkat.

Emiatt nem fogjuk egymást megbántani, figyelni fogjuk, nehogy ellenállást keltsünk a másikban.

A május nem az ismerkedésekről szól majd, ellenben szívesen leszünk barátainkkal, a hozzánk közel állókkal. Szervezzünk tehát összejöveteleket, üljünk be egy kávézóba és beszélgessünk egymással. Figyeljünk arra, hogy adjuk meg egymásnak a teret, ne fojtsuk meg a másikat birtoklási vágyunkkal, ugyanis májusban ez felerősödhet bennünk.

Párunk törődő és figyelmes lesz velünk, a tenyerén hordoz majd minket és önfeláldozó lesz velünk. Az érzéseiről ezúttal nehezen beszél, ne várjunk tehát óriási szerelmi vallomásokat tőle. Legyünk azonban tudatosak arra, hogy ne hagyjuk hogy a kedvünkért többet vállaljon a számára komfortosnál, mert egy idő után túlcsordulhat a pohár.

Lehetőségeink

Nagyon jó lesz diplomáciai érzékünk, mindenkire hatni tudunk majd okosan.

Utat tudunk mutatni, tanácsot tudunk majd adni azoknak akiknek körülöttünk szüksége van rá, saját életünkből merítve a példákat. Figyeljünk azonban arra, hogy saját utunk nem biztos hogy mindenki számára járható lesz. Hogyha tanácsot kérnek tőlünk, próbáljuk inkább megvilágítani az utat és segíteni nekik megtalálni a sajátjukat.

Májusban sokaknak szükségük lesz a mi segítségünkre, vezessük hát azokat akik útmutatást kérnek tőlünk, akik követni szeretnének bennünket. Árasszunk melegséget azok részére, akik hozzánk fordulnak segítségért.

Ha bajba kerülünk vagy segítségre lesz szükségünk, bátran mondjuk el minél többeknek körülöttünk a gondunkat, úgy gyorsabban érkezni fog a segítség, a megoldást hozó szó vagy mondat.

Lehetőség szerint tartsunk májtisztító kúrát, igyunk májtisztító teákat. Figyeljünk oda nyakunkra, gyakrabban végezzünk vállkörzést, főleg akkor, ha ülőmunkát végzünk.

Lehetséges nehézségeink

Befolyásolhatók leszünk, a békesség kedvéért hajlandóak leszünk mindenáron kompromisszumot kötni. Az is előfordulhat, hogy határozottabb véleménnyel találkozva felülírjuk gondolatainkat. Figyeljünk oda erre, hiszen az ilyen helyzetek azért fordulnak elő velünk, hogy megtanuljuk: nem kell mindenkinek megfelelnünk.

Könnyen tudjuk manipulálni egymást, erre legyünk tudatosak, ez nem a tiszta út céljaink eléréséhez.

Mivel maximálisan tudunk májusban alkalmazkodni másokhoz, figyelnünk kell arra is, hogy ne adjuk fel teljesen önmagunkat, ne függjünk túlságosan másoktól, ne áldozzuk fel magunkat azokért, akiknek mutatjuk az utat. Tudatosítanunk kell magunkban és egymásban, hogy saját szükségleteinkre is oda kell figyelnünk.

A konfliktusokban lesz egy tendenciánk arra, hogy elhúzódjunk a problémák elől amíg azok meg nem szűnnek, így inkább ne konfrontálódjunk, hanem próbáljuk meg okosan és diplomatikusan elérni amit szeretnénk, így könnyebben célhoz érhetünk. Májusban ezt támogatják az energiák.

Gondolkodásunkban kapkodók, változékonyak és türelmetlenek lehetünk, így azonban nehéz lesz kitartani és elérni céljainkat. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, álljunk meg egy percre, csukjuk be szemünket és lélegezzünk hétszer hosszan, ezzel lelassítjuk magunkat és gondolatainkat is. Nyugodt körülmények között pedig üljünk le és 2 percig figyeljük, ahogy az orrnyílásokon be és kifújjuk a levegőt.

Változékony lehet a hangulatunk, túl érzékenyek lehetünk a hozzánk közel állókkal, illetve sokáig tűrhetünk nekik, kerülve a konfrontálódást. Erre legyünk nagyon tudatosak májusban, hiszen ha sokáig tűrünk, végül megtelik a pohár és olyat tehetünk hirtelen, amit később megbánhatunk. Inkább mondjuk el egymásnak még időben ami bánt minket, beszéljük át a sérelmeket.

Dörzsölt, ravasz, bosszúálló hozzáállással is találkozhatunk májusban, ekkor tudatosítsuk magunkban: ha valakivel gondunk van, ne hagyjuk gyűlni sérelmeinket, álljunk elé és beszéljük meg azokat.

Utazások közbeni kellemetlen események előfordulhatnak, készüljünk elő tehát minden eshetőségre, mielőtt utazunk.

Megjelenhet az elárultság érzése: megbeszélsz valamit a barátoddal vagy pároddal, majd az utolsó pillanatban felrúgja a megbeszélteket és azt mondja, hogy nem is így egyeztetek meg. Ez érzelmileg túl erősen érinthet. Ha előfordul ilyen helyzet veled, ennek oka, hogy bár jól eltervezted a tevékenységed, nem biztos hogy jól is kommunikáltad le. Figyelj oda arra, hogy tisztán és egyértelműen kommunikálj!

Arra is figyeljünk, hogy egymás iránti szeretetünk és odafigyelésünk őszinte legyen és ne várjunk viszonzást, hiszen lesz egy tendenciánk arra, hogy a világ elárul bennünket… mi meg mindent odaadtunk és nem kaptunk cserébe semmit. Emiatt robbanékonyak és agresszívakká válhatunk.

Az is előfordulhat, hogy hajlamosak leszünk arra, hogy egy diskurzus induljon el a fejünkben, amelyben olyan előfeltevéseket gyártunk, melyeknek semmi racionális alapja nincs. Lehet üldözési mániánk is, hogy nekünk mindig mindenki csak ártani akar. Az élet igazságtalan és biztosan ezt meg azt gondolják rólunk. Ha belefutnánk ilyen érzésekbe, tudnunk kell, hogy a megoldás az lesz, hogy másoknak segítsünk, kezdjünk el tehát mások felé fordulni.

Cinikusak lehetünk, hajlamosak leszünk arra, hogy mindenben a rosszat lássuk, extrém módon lehetünk negatívak. Készüljünk fel arra, hogy bármennyire is segíteni szeretnénk a másikon, nehéz dolgunk lesz a másik pesszimista hozzáállása miatt. Próbáljuk meg tehát megmutatni neki az élet napos oldalát.

Előfordulhat hogy értéktelennek érezzük magunkat, paranoiás és kisebbrendűségi komplexussal is találkozhatunk. Bátorítsuk tehát egymást és ragadjunk meg minden alkalmat arra, hogy dicsérjük a másikat májusban, szükségünk lesz rá.

Ezúttal külső körülmények hatására fogunk belevágni olyan dolgokba, melyekről azt gondoljuk hogy nekünk nem sikerülhetnek, és a végén mi magunk fogunk meglepődni a végeredményen. Segítségre, nyomásra lesz szükségünk ahhoz, hogy megmutassuk tehetségünket. Hallgassunk a környezetünkre, ha arra bátorít bennünket, hogy induljunk el!

Legyünk bölcsek, kreatívak, rugalmasak, mutassunk utat a hozzánk fordulóknak, legyünk követendő példa!

Gyönyörű májust kívánok!

Csill

Ez is érdekelhet

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex