Megérkezett a Kutya hónap és azt üzeni, hallgass a megérzéseidre!

2021.október.12.

A Kutya az ősz utolsó hónapja, ezzel lezárul az ősz és egy új évszak, a tél energia kezdődik.

Megérkezett a Kutya hónap és azt üzeni, hallgass a megérzéseidre!
Fotó: Gettyimages.com

itt az ideje elengednünk azokat a dolgokat, melyek már nem szolgálják épülésünket. Engedjük el a rossz szokásainkhoz való ragaszkodást, egy ismerőst, aki nem támogat bennünket, egy tulajdonságunkat, mely már nem méltó hozzánk, hogy helyet adhassunk az újnak.

Kezdjünk el lelassulni, többet pihenni, ha meditálunk vagy jógázunk, kezdjük el meghosszabbítani azok idejét. Iktassunk be több kikapcsolódást, pihenjünk le korábban a megszokottnál.

Hozzuk ki a legtöbbet abból, amink van!

Általános jellemzők

Erős pszichés erőnk, kisugárzásunk lesz, megmagyarázhatatlanul kézben tudjuk majd tartani dolgainkat. Jó megérzéseink lehetnek, figyeljünk főleg a reggeli órákban, 8 körül érkező ötletekre, sugallatokra, intuíciókra! Rendíthetetlenség, bölcsesség, stabilitás (vagy annak keresése), megbízhatóság, alaposság, nyugalom, hallgatagság lesz jellemző ránk. Igényeljük majd a titkokat és jobban tudunk majd titkot tartani.

Előtérbe kerülhet a versengés, önmagunk megmérettetése. Próbáljuk meg kihasználni annak pozitív oldalát, mérettessük meg magunkat bátran, közben viszont legyünk megfontoltak, nyugodtak és magabiztosak, gondoljuk jól át dolgainkat.

Megnő művészeti érdeklődésünk, erősödik szépérzékünk, a harmóniára való igényünk előtérbe kerül. Szívesen leszünk a természetben, érdemes kirándulásokat szerveznünk, ebben a hónapban gyönyörű az erdő, a mező, nagyon fel tudunk töltődni a szabadban.

Többet merenghetünk régi dolgainkon, az elmúláson, a végső igazságon. Ha vannak ilyen jellegű gondolataink és még nem meditálunk, kezdjük el, a meditáción keresztül fognak megérkezni hozzánk a válaszok.

Munkánk

Kissé lelassulhatunk, komótosabbak lehetünk, amihez nagy kitartás és teljesítmény, nagy munkabírás társulhat. Ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Motiváltak leszünk arra, hogy a legjobbak legyünk, képesek is leszünk rá.

Nem szívesen kérünk majd segítséget, inkább egyedül akarjuk majd megoldani dolgainkat.

Kedvesek, barátságosak, emberközpontúak leszünk, de a privát dolgainkat nem szívesen osztjuk majd meg, zárkózottabbak, titkolózóbbak lehetünk.A megszokott, precíz dolgokat részesítjük előnyben, ez nem az újítások hónapja lesz.

Ugyanakkor erős versenyszellem, jó kommunikációs, kapcsolatteremtő és üzleti érzék fog jellemezni bennünket, jól megtaláljuk majd a hangot másokkal.

Kapcsolataink

Ebben a hónapban erősebben fogunk kötődni a másikhoz, jobban igényeljük majd a biztonságot. Az önbizalmunkat leginkább otthonunkból illetve párkapcsolatunkból merítjük. Ugyanakkor hűségesek, kitartók, társaságkedvelők, megbízhatók leszünk. Mi lehetünk a család támasza, a bázis, akire mindig lehet számítani.

Hajlamosak leszünk elkényelmesedni, a birtoklási vágyunk megerősödhet. Figyeljünk oda arra, hogy ebben a hónapban ne kötődjünk túl erősen senkihez és semmihez, ellenkező esetben elveszíthetjük. Amennyiben a túlságos ragaszkodás miatt kerül veszélybe kapcsolatunk, a megoldás ebben a hónapban az, hogy engedjük el. Ha így teszünk, nagyobb valószínűséggel tér majd vissza hozzánk.

Ha még nincs párkapcsolatunk, vigyáznunk kell, hogy csupán biztonságigényünk miatt felesleges kapcsolatba ne ugorjunk bele.

Ebben a hónapban kitartunk barátaink mellett, védeni fogjuk kapcsolatainkat. Ezért figyeljünk arra, hogy ne korlátozzuk túlságosan a másikat, adjuk meg neki a kellő szabadságot, hogy találkozhasson és együtt lehessen barátaival.

Lehetőségeink

Ebben a hónapban kicsiben megismétlődik a 2018. évünk. Emlékezzünk vissza az akkor történtekre, lássunk rá, összegezzünk és engedjük el belőle azt ami már nem erősít minket. Azért kapjuk vissza a 2018-as év energiáit rövid időre, hogy rálássunk és megértsük madártávlatból az akkor történteket.

Ebben a hónapban hogyha valamilyen problémába ütközünk és nem tudunk tovább haladni, változtatnunk kell majd a hozzáállásunkon, nézőpontunkon, terveinken ahhoz, hogy megoldódjon. A probléma ezúttal azért jelentkezik majd, hogy változtassunk. Októberben a jó munkához idő kell majd, de ha rászánjuk az időt, nagy sikereket érhetünk el! Fő feladatunk ebben a hónapban: ami van, abból hozzuk ki a legtöbbet!

Ez a hónap támogatja a pénzmozgásokat. Ezért fizessük be a számláinkat, rendezzük adósságainkat annak érdekében, hogy ne „felesleges” dolgokra menjen el pénzünk. Ha van valami amit eladnánk, most érdemes megpróbálkoznunk vele, az energiák támogatják majd. Naponta szánjunk 2-4 percet arra, hogy becsukjuk a szemünket és csak a légzésünkre figyelünk, ahogy be-és kiáramlik a levegő az orrunk nyílásain.

Ha így teszünk, nagyobb eséllyel kerüljük el a megfázással járó betegségeket.

Esetleges nehézségek

Ezúttal nagyon kell vigyáznunk szavaink erejére, mert képesek leszünk egymást percek alatt a földbe döngölni. Lehet egy hajlamunk arra, hogy belekövüljünk nézeteinkbe, erre legyünk tudatosak és próbáljunk meg rugalmasan gondolkodni.

Nehezebben fogunk tudni változtatni, ragaszkodni fogunk megszokásainkhoz, a gyökerekhez, régi dolgainkhoz, emiatt megrekedhetünk. Ha megrekedünk, a kulcsszó a változtatás: nézeteinken, hozzáállásunkon, terveinken.

Érzelmeinket nehezen fogjuk tudni kimutatni, kimondani, erre legyünk megértéssel a másik irányában is.

Előtérbe kerül a biztonságunk, az foglalkoztat majd minket, hogy hogyan tudjuk stabilizálni azt, ami megvan. Ezért fontos lesz figyelnünk arra, hogy csak a biztonságérzetért ne ugorjunk fejest kapcsolatokba.

Lehet olyan érzésünk, hogy mindenki versenyez, rivalizál velünk. Nyugodtan megmérettethetjük magunkat, de közben maradjunk megfontoltak, nyugodtak és magabiztosak.

Ez a hónap anyagi veszteséget hozhat, ezért inkább fizessük be számláinkat, rendezzük adósságainkat, hívjuk meg barátainkat kávézni, sütizni, így a pénzünk nem „felesleges dolgokra” fog elmenni.

Ha azt érzed, hogy nem tudsz valaki vagy valami nélkül élni, az élet lefejtheti rólad, megmutatva, hogy igenis tudsz… ezért nem szabad túlságosan senkihez és semmihez ragaszkodnod. Tehát ne ragaszkodj túlságosan - ha ilyen helyzetbe kerülsz - ebben a hónapban, a megoldást az elengedés hozza majd.

Lehet, hogy azt érezzük ebben a hónapban, hogy egyedül vagyunk az igazunkkal, és nem találjuk a megoldást, hogy a körülmények áldozatai vagyunk, sőt ezt még magunkkal is képesek leszünk elhitetni. Ezért aztán hajlamosak lehetünk kisebb hazugságokhoz folyamodni, amin könnyen rajtakaphatnak bennünket, emiatt pedig hatalmas nyomás lehet majd rajtunk. Ezért figyeljünk oda októberben arra, hogy ha ilyen érzésünk támad, mindig mondjuk meg az igazat, az szabaddá tesz bennünket!

Valamint ismerjük fel hogy nem vagyunk áldozatok, igenis van választási lehetőségünk, sorsunkról igenis dönthetünk! Ha ezt felismerjük, megnyugszunk majd. Ha nehezen megy a megnyugvás, kezdjük el minden nap néhány percben megfigyelni a légzésünket, ahogy ki és belélegzünk, az segíteni fog megtalálni középpontunkat.

Ez történik veled októberben a kínai asztrológia szerint:

Tigris

Ebben a hónapban a reflektorok rád irányulhatnak, kimagaslón tudsz majd teljesíteni. Képes leszel arra, hogy hatást gyakorolj mások életére, képes leszel megváltoztatni mások gondolkodását, hozzáállását. Elegancia, szépség lesz jellemző rád. Októberben előtérbe kerülhet számodra a spiritualitás, misztikus dolgok, vallás. Ha így lesz, bátran kezdj bele valamilyen spirituális út megismerésébe, ez lesz a legjobb idő arra.

Nyúl

Októberben elegancia, jó előadó- és meggyőző képesség lesz jellemző rád, bárkit meg tudsz változtatni, magad mellé tudsz majd állítani. Képes leszel az emberek életét is megváltoztatni. Jó lesz az előadó-képességed, lelkesítő, inspiráló lehetsz, hitet adhatsz másoknak. Viszont figyelj oda arra, hogy lehetsz lobbanékony, hirtelen, meggondolatlan is, túl akaratos, túl szenvedélyes, indulatos. Próbáld ezért ezt az erőt inkább inspirációra és lelkesítésre használni.

Sárkány

Október számodra kinyitja a dimenziókaput: egyrészt lehetőséged lesz felülről rálátni az egészre, érzed majd a teljességet. Másrészt bepillantást kaphatsz a szőnyeg alá besöpört sérelmekbe, a tudatalattiba. Ez a két dolog együtt olyan különleges érzékelést biztosít majd, mellyel képes leszel a látható világ mögötti láthatatlan világot „látni”, lesz egy extra plusz antennád sugallatok, megérzések formájában. Felülről látod majd a problémát, ráláthatsz a történések mögötti motivációra, érzed majd hogy a másik mit miért mond és azt is, hogy mi a megoldás a problémára. Hihetetlen intuitív csatorna ez, és amikor szükség lesz rá, ezek az információk jönni fognak ebben a hónapban számodra.

Kígyó

Ebben a hónapban lehetőséged lesz megmutatni, kinyilvánítani azt, amiben a legjobb vagy. Őszintébb lehetsz a szokásosnál, vigyázz szavaid súlyára. Mély elmélkedéseid lehetnek, bölcsességed mellé rápillantást kaphatsz a tudatalattihoz is. Nyugodtabb, stabilabb leszel, biztonságérzeted megnő. Októberben szükséged lehet egy kis kreativitásra és meditációra. Ha azt érzed, hogy kibillensz az egyensúlyból és még nem meditálsz, kezdd el, itt az idő!

Ebben a hónapban előléphetsz a háttérből, előtűnhetsz óriási teljesítményeddel. Nagy benyomást tudsz majd tenni másokra, képes leszel arra, hogy megváltoztasd mások gondolkodását, hozzáállását. Elegánsabban, szebben öltözhetsz majd ebben a hónapban, itt lesz az ideje. Előfordulhat, hogy ebben a hónapban elkezdesz valamilyen spirituális tanulmányt, egy új irányt. Ha érzed a késztetést, vágj bele nyugodtan!

Kecske

Októberben lehet olyan érzésed, hogy az otthonodban vagy a munkahelyeden nem érzed jól magad. Érezheted úgy, hogy feladod magad, olyan dolgokat kell csinálnod, amiket nem akarsz, hogy nem vagy boldog a kapcsolatban.

Ha ilyen érzésed van, a megoldás: állj ki magadért, ne sodródj tovább, vállald fel azokat a dolgokat, melyeket nem szeretsz. Ne lépj ki, ne szakíts, csak állj ki magadért! Gondolkodásod lelassulhat, komótosabb lehetsz, szívesebben ücsörögsz majd otthon.

Ebben a hónapban egyik oldalról valami letűnhet, véget érhet és valami új veheti át a helyét.

Előfordulhat, hogy hangsúlyosan elkezd érdekelni az elmúlás, a halál gondolata. Ez elindíthat egy olyan úton, ami a végső igazságot kutatja. Ha mindezek miatt erős félelem lesz úrrá rajtad, minden nap szánj 2-3 percet arra, hogy figyeld a légzésed, ez segíteni fog megtalálni a válaszokat. Ha még nem tetted, kezdj el meditálni! Menj ki a természetbe egyedül és figyeld, ahogy az ősz lassan télbe fordul át, merengj a természet változásán, az is segíteni fog a megértésben. Lehet egy tendenciád arra is, hogy annak érdekében hogy ne kerülj bajba, kisebb hazugságokba menekülj, amin viszont könnyen rajtakaphatnak. Belemehetsz olyan szituációkba, ahol nincs segítséged, ahol a körülmények áldozata vagy, egyedül maradsz és senki sem ért meg, nem tudod megvédeni magad és nincs lehetőséged változtatni, meg van kötve a kezed, netán veszítesz, mert a másik erősebb vagy befolyásosabb. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, fel kell ismerned, hogy szerencsétlenséged oka saját óvatlanságod. Rá kell jönnöd, hogy igenis van választásod, tudsz máshogy dönteni. Gondolkodj pozitívan és kerüld azokat a helyzeteket ebben a hónapban, ahol a másik fél nyilvánvalóan erősebb, kérj segítséget másoktól és dolgozz inkább csapatban, mert együtt növekszik az erőtök is.

Majom

Ez a hónap támogatni fog téged, lehetőséget kapsz arra, hogy valamiben kimagaslót teljesíts és ezért kiemelkedj, akár vezetői pozíció lehetősége is előkerülhet. Októberben te lehetsz a tisztesség és becsület példaképe, tanítómestere, ezért figyelj oda a szabályokra, azok betartására. Önzetlenséged, korrektséged előtérbe kerül és sokat fogsz tudni segíteni másoknak.

Kakas

Ebben a hónapban lehetőséged lesz előlépni a homályból, kimagaslóan tudsz teljesíteni, amiért ki is emelhetnek.

Figyelj oda arra, hogyha sérelem ér ebben a hónapban és szeretnéd fűnek-fának elsírni a bajod, ne tedd, mert minden kiderülhet, még olyan titkok is amiket nem akartál. Ha ez mégis megtörténne, fontos tudnod, hogy ez belőled indult ki. Ezért arra kell figyelned, hogy csak annyit mondj el másoknak, amennyi feltétlenül szükséges! Októberben az lesz a megoldás, hogy ha valamivel nem értesz egyet, elmondod az érintettnek. Előfordul, hogy elő kell hoznod olyan dolgokat is melyek a másiknak nem tetszenek, de figyelj arra, hogy csak annyit vegyél elő amennyit feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a megoldás létrejöjjön. Az is előfordulhat, hogy találsz valakit, akivel mindent meg tudsz beszélni. Hogyha vele kapcsolatban valamilyen sérelem ér, figyelj arra hogy ne kürtöld ki országnak-világnak, állj ki elé és neki mondd el a véleményedet.

Kutya

Ezt a hónapot megkapod ajándékba, nem jelentkeznek különösebben nehéz pillanatok. Kicsit lelassulsz, megpihensz, biztonságra törekszel majd még jobban, mint általában. Komótosabb lehetsz, nehezebben mozdulsz majd el otthonról, szívesen üldögélsz, merengsz, gondolkodsz majd spirituális dolgokon. Előtérbe kerülhet még jobban az egód, a szőnyeg alá besöpört sérelmek. A megszokottnál még jobban ráérezhetsz mások motivációjára, mozgatórugójára. A reggeli órákban nagyon jó sugallatok, ötletek, intuitív megérzések érkezhetnek, érdemes azokra figyelned és feljegyezned őket.

Disznó

Októberben te leszel a menedék, a biztonság. Ebben a hónapban nem csak társadra, de az otthonodra is a szokásosnál jobban tudsz majd vigyázni. Kiegyensúlyozottabb lehetsz, meglévő energiáidhoz megkapod az összes többit, jól gazdálkodhatsz ebben a hónapban az energiáiddal.

Patkány

Ez a hónap támogat majd téged a teendőidben. Kicsit lelassulhatsz, nyugodtabbá válhatsz, előtérbe kerül a biztonság gondolata, annak megtalálása. Gondolataid nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, megfontoltabbak lehetnek. A jövés-menések száma kicsit lecsökken, alapvetően egy nyugodtabb hónap elé nézel.

Bivaly

Gondolkodásod lelassulhat, komótosabb lehetsz, szívesebben maradsz otthon. Ez a hónap valami végét hozhatja, melynek helyét valami új veheti át. Előfordulhat, hogy hangsúlyosan elkezd érdekelni az elmúlás, a halál gondolata. Ez elindíthat egy olyan úton, ami a végső igazságot kutatja. Ha még nem tetted, kezdj el meditálni! Menj ki a természetbe egyedül és figyeld, ahogy az ősz télbe fordul át, merengj a természet változásán, az is segíteni fog a megértésben.

Lehet egy tendenciád arra is, hogy annak érdekében hogy ne kerülj bajba, kisebb hazugságokba menekülj, amin viszont könnyen rajtakaphatnak.

Belemehetsz olyan szituációkba, ahol nincs segítséged, ahol a körülmények áldozata vagy, egyedül maradsz és senki sem ért meg, nem tudod megvédeni magad és nincs lehetőséged változtatni, meg van kötve a kezed, netán veszítesz, mert a másik erősebb vagy befolyásosabb. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, fel kell ismerned, hogy szerencsétlenséged oka saját óvatlanságod. Rá kell jönnöd, hogy igenis van választásod, tudsz máshogy dönteni. Gondolkodj pozitívan és kerüld azokat a helyzeteket ebben a hónapban, ahol a másik fél nyilvánvalóan erősebb, kérj segítséget másoktól és dolgozz inkább csapatban, mert együtt növekszik az erőtök is.

Mely évek tartoznak az állatövi jegyekhez?

Patkány 1936 1948 1960 1972 1984 1996 2008 2020

Bivaly 1937 1949 1961 1973 1985 1997 2009 2021

Tigris 1938 1950 1962 1974 1986 1998 2010 2022

Nyúl 1939 1951 1963 1975 1987 1999 2011 2023

Sárkány 1940 1952 1964 1976 1988 2000 2012 2024

Kígyó 1941 1953 1965 1977 1989 2001 2013 2025

Ló 1942 1954 1966 1978 1990 2002 2014 2026

Kecske 1943 1955 1967 1979 1991 2003 2015 2027

Majom 1944 1956 1968 1980 1992 2004 2016 2028

Kakas 1945 1957 1969 1981 1993 2005 2017 2029

Kutya 1946 1958 1970 1982 1994 2006 2018 2030

Disznó 1947 1959 1971 1983 1995 2007 2019 2031

Csill

Ez is érdekelhet

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját