Mi a hatása az ezer éve nem látott bolygóegyüttállásnak az életedre?

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ma lerántja a leplet arról, hogy milyen hatással van az ezer éve nem látott bolygóegyüttállás az életünkre.

Ez a hatása a bolygóegyüttállásnak | Fotó: m-gucci/ Getty Images
Ez a hatása a bolygóegyüttállásnak | Fotó: m-gucci/ Getty Images
Fotó: Gettyimages.com

Már hetek óta éjjel nappal arról írnak a nagy portálok asztrológia témában, hogy június második felében, 17 és 28 között látható lesz az összes bolygó az égen és ez hűűű de ritka esemény. Egyébként tényleg nagyon ritka, mert utoljára ezer éve volt ilyen és legközelebb is majd ötszáz év múlva lesz.

Mit jelent ez a mi életünkben?

Sajnos el kell, hogy keserítsek mindenkit, ugyanis semmit. A világon semmi különleges nincs benne. Vegyük például az Újholdat, ami egy nagyon erőteljes esemény minden hónapban és mit látunk belőle? Semmit! Hiszen a Nap és a Hold ilyenkor együtt áll, azaz jegy és fok pontosan ugyanott helyezkedik el, ezért teljesen eltakarják egymást. A Hold nem tudja visszaverni a Nap fényét, hiszen az ott sunyít a háta mögött.

Ha ebből a jelenségből indulunk ki, akkor rögtön le lehet vonni azt a logikus következtetést, hogy ha minden bolygó látszik az égen, akkor bizony senki nem áll együtt senkivel. Ettől persze éppen más fényszög kapcsolat lehetne közöttük és nem mondom, hogy nincsen, de ennyi kapcsolódást bármelyik másik nap is fellelhetünk az ősbolygók között. (Ősbolygó ilyenkor a Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz ugyanis ezek a szabad szemmel látható égitestek, nem akadunk fent ilyesmin, hogy a Hold vagy a Nap nem bolygó.)

Hogyan működik a Karma?

Még sok helyen láttam írva azt a hangzatos szöveget, hogy ráadásul(!) a Hold végigragyogja az összes látható planétát. Hmm igen, ebbe valóban nem tudok belekötni, hiszen ez az áldott jó Hold így cselekszik minden egyes hó-nap-ban. A Hold 29 és fél nap alatt teszi meg a teljes zodiákust, azaz járja be az összes jegy összes fokát, ami azt jelenti ugyebár, hogy bárhol is álljon egy égitest, a Hold egyszer biztos, hogy át fog haladni rajta. Szóval ez megint csak annyira különleges, hogy minden hónapban megtörténik.

Ettől persze izgalmas lehet kémlelni az eget és felfedezni, melyik kis távoli pont is a Vénusz például, igazán nem szerettem volna senkit se eltántorítani, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez inkább látványos, de nem különösebben erőteljes esemény.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját