A Skorpió a legkevésbé kedvelt csillagjegy, de milyen valójában?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Ismerd meg szerzőnk segítségével az egyik leggyakrabban félreértett csillagjegy, a Skorpió jellemzőit!

Rendkívül csábító a Skorpió titokzatossága és mélysége, az, hogy zsigerileg érezzük, hogy átlát rajtunk
Rendkívül csábító a Skorpió titokzatossága és mélysége, valamint az, hogy zsigerileg érezzük, hogy átlát rajtunk
Fotó: Aniko Aliyeva

Biztosan észrevetted már, hogy minden hónapban körbejárjuk az aktuális csillagjegyet, és részleteiben beszéljük meg a jó és rossz tulajdonságait egyaránt. Mindig fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az asztrológia egy folyamatábra, így akkor fogjuk tökéletesen érteni a Skorpiót, ha pontosan tudjuk, miről szólt előtte a Mérleg. Ha a múlt hónapban esetleg lemaradtál, most röviden összefoglalom a teljesség kedvéért.

Az objektivitásról, a pártatlanságról, a diplomatikus kommunikációról, a szépségről és pont ezekből fakadóan kicsit a félszegségről is. Nem tudsz mindig egyszerre kedves lenni és őszinte, vagy ha érzelmileg bevonódtál egy szituációba, akkor biztosan minden leszel, csak pártatlan nem. Épp ezért a Mérleg levegős jegy, hűvös, távolságtartó (lévén az egyetlen tárgy az állatövön), még ha ő szeret is magára máshogy tekinteni. Ebben a csillagjegyben túl sokszor maradunk a felszínen. Olyan, mintha búvárkodni szeretnénk, de csak egy kis vízipipát merünk bevállalni, rendesen már nem merünk alámerülni, pedig mindenki tudja, hogy a csodálatos dolgokat ott lent lehet megtalálni.

Nem fél a mélységtől

Na ezt a különbséget kell megjegyezni, ha meg szeretnénk érteni a Skorpiót. Elege lett a léleknek abból, hogy a Mérlegben mindenből kimaradt, inkább a felszínen evickélt, ahelyett, hogy a mélyére ásott volna a dolgoknak. A Skorpió nem fél a mélységtől, megveti a felszínességet és mindent maximum gázon szeret csinálni. Könnyen ki is találhatjuk, mik a kedvenc témái: spiritualitás, szexualitás, halál, pszichológia, hatalom. Ha megnézzük, mi a közös ezekben a témákban, akkor az, hogy egy életen át lehet velük foglalkozni, és nem csak annyi, hogy elvégzünk egy hétvégi workshopot, majd betesszük a fiókba. Mindegyikben egy életen át lehet feljebb menni, és ez az, ami a Skorpiót vonzza.

Ők a leggyönyörűbbek az aszcendensük alapján

Ők a leggyönyörűbbek az aszcendensük alapján

Az átalakulás mestere

A halál talán meglepő lehet annak, akinek semmilyen érdekeltsége nincs ebben a jegyben, pedig végtelenül lenyűgöző, ahogy a Skorpiók hozzá tudnak állni. Egyszerűen elfogadják a létezését és egyenrangúvá emelik a születés csodájával. Hiszen nincs egyik a másik nélkül, a jegy jelképe is sokszor a főnixmadár, aki hamvaiból éled újjá egy sokkal magasabb minőségben. A Skorpió pontosan tudja, hogy meg kell halni ahhoz, hogy újjászülethessünk, és ezt képes akár minden héten produkálni. A legtranszformatívabb jegy, aki a pokolba száll minden egyes alkalommal, ha azt a személyiségfejlődése úgy kívánja, és teljesen levedli hozzá a régi bőrét, pont úgy, mint maga az állat. Nagyon érti azt a mondatot, hogy csak annyira szárnyalhatunk a magasba, amennyire mélyre zuhantunk előtte.

Milyen alacsony és magas megélésben?

Bár alapvetően rejtegeti az érzelmeit, ne akarjuk tudni, mi játszódik le benne mindeközben. Ez az első jegy, ahol nagyon nagy a kontraszt az alacsony és a magas megélése között. Itt aztán jól kijön, milyen tudatszinten vagyunk egyébként. Egy jól megélt Skorpió fantasztikus karakter, aki mint mágnes vonzza az embereket. Csábító a titokzatossága, a mélysége, az, hogy zsigerileg érezzük, hogy átlát rajtunk. Nagyon manipulatív karakterek tudnak lenni, a szó legjobb értelmében. Ugyanis amennyire képesek transzformálódni, azt ugyanúgy másokra is át tudják ragasztani.

Kiváló pszichológusok, terapeuták vagy oknyomozó újságírók válhatnak belőlük, mivel imádnak titkokat a felszínre hozni, és ehhez minden képességük meg is van. Zsigerileg értenek az ezoteriához és a szexualitás is a kisujjukban van. Hiszen könnyen ráhangolódnak arra, mire vágyik a partnerük, és egyetlen másodpercet sem sajnálnak az idejükből, hogy ezt biztosítsák számára. Más kérdés, hogy az árát is meg kell ám fizetni, a Skorpiónál semmi sincs ingyen, mindent behajt rajtunk, de a legtöbbször örömmel „fizeti ki” az ember, hiszen még erre is bárkit remekül rá tudnak venni.

Gondolhattuk volna, hogy ezek a legmegbízhatatlanabb csillagjegyek

Gondolhattuk volna, hogy ezek a legmegbízhatatlanabb csillagjegyek

Egy alacsonyan megélt Skorpió a végtelenségig bosszúálló, minden egyes kis sérelmét dédelgeti magában, és semmit nem hajlandó elengedni vagy elfelejteni. Nem egy egyenes jellem, ha egy Kosnak baja van velünk, ő odajön és kardot ránt. A Skorpió inkább kivár. Ha ez tíz év, akkor tíz év. Szerinte a bosszú úgy a legjobb, ha hidegen tálalják. Számító – pontosan tudja, nekünk hol fáj majd a legjobban, és oda is szúr. Az a fajta manipulatív karakter, aki csak azért játszadozik velünk, mert élvezi.

Ezek a tulajdonságai azok, amik miatt nem egy kedvelt csillagjegy, de mi ettől függetlenül ne általánosítsunk. Ugyanis vannak nagyon magas minőségű Skorpiók is, akik mellett fantasztikus átalakulásban lehet részünk, egyszerűen figyelni kell arra, hogy kit engedünk be az életünkbe, de ez nem csak ennél a jegynél igaz. Szóval, ha bármilyen érdekeltségünk van ebben az energetikában, akkor figyeljünk rá, hogy tanuljuk meg elengedni a sérelmeinket és mindig tiszta legyen a szándékunk, ha közelítünk valakihez.

Még több asztrológia:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A tudomány bebizonyította, hogy ez az apróság éveket ad az életedhez

A tudomány bebizonyította, hogy ez az apróság éveket ad az életedhez

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd nyáron is tündököljön (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd nyáron is tündököljön (x)