A Telihold a Vízöntő jegyébe lép, vagyis nem söpörheted tovább a szőnyeg alá a problémáidat

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be téged az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is megértsd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ezúttal abban segít eligazodni, mit hoz a Telihold a Vízöntő csillagjegyben.

Most végre felszínre kerülnek a megoldandó konfliktusok | Fotó: Image Source RF/ Pete Saloutos
Most végre felszínre kerülnek a megoldandó konfliktusok | Fotó: Image Source RF/ Pete Saloutos
Fotó: Gettyimages.com

Ma, augusztus 12-én ismét Teliholdra virradtunk – mire ezt a cikket olvasod már biztos, hogy elfoglalta méltó helyét a két égitest, ugyanis hajnali fél négykor volt egzakt a szembenállás. Annyira szép konfiguráció jött létre az égen, hogy muszáj nektek is megmutassam:

És nem csak szép, de marha pontos is, kezdjünk is bele az értelmezésébe lépésről lépésre.

Szimmetrikus fényszögek

Először induljunk ki a Teliholdból, ahol ugye a két fényadó szemben helyezkedik egymással, így mindig két ellentétes jegyet tudnak megvilágítani, ami bizony könnyen felszínre hozza a problémákat. Nagyjából olyan, mint amikor besüt a nap az ablakon és addig fel se tűnt, hogy az milyen koszos.

Az Oroszlán-Vízöntő tengely nagyon szól arról, hogy mit teszek magamért (Oroszlán) és mit a csoportért, a világért (Vízöntő)? Meddig mehetek el az önzőségben úgy, hogy azzal nem bántok másokat vagy a földet? Nem adok-e túlságosan mások véleményére (Oroszlán)? Nem hányok-e túlságosan fittyet arra mit gondolnak mások (Vízöntő)?

Melyik bolygó illik a csillagjegyedhez?

A rá merőlegesen elhelyezkedő tengely pedig a Holdcsomópont tengely, ami egy ideje a Bika – Skorpió minőségben andalog. A Hcs. mindig a bevállalt életfeladatunkat mutatja, részben ezért jöttünk a földre és itt is mindig arról van szó, hogy egy tengellyel dolgozunk. A Bika – Skorpió minőség pedig azt a kérdést feszegeti, hogy mennyire ragadunk bele a 3D világba? Mennyire látjuk, hogy az élet annyira nem ennyi? Nem csak eszünk, iszunk, szeretkezünk és meghalunk. Mi mind multidimenzionális fénylények vagyunk bármennyire hihetetlenül hangzik is. Az elmúlt évszázadban nagyot ment a tudomány tény és való, de nem toltuk túl ezt a racionális megközelítést? Az ateizmus épp úgy egy fanatikus vallássá fajult el, még ha ezt ők nem is látják belülről. Szóval ilyesmiről szól ez a tengely, amiben az életfeladat jelölői állnak és most jön a cseresznye a fagyiban, az egészre még az Uránusz is ráállt.

Az Uránusz a robbanásszerű változásokról szól, a villanásszerű megvilágosodásról, szóval mindenképp egy pörgős, erős, energia. És akkor ezek így négyen szépen alkotnak egy karma ketrecet, ami két szembenállásból és négy kvadrátból jön létre, tehát lényegében ez egy kereszt kvadrát, csak ha az egyik tengelyt a holdcsomópont adja benne, akkor azt karma ketrecnek szoktuk hívni, utalva a kikerülhetetlen eseményekre.

Szabad energiaáramlás

A kereszt kvadrátot a hagyományos asztrológia nagyon nehéznek tartja, ami tény és való, de nézzük mindennek a jó oldalát, legalább egy szimmetrikus fényszögképről van szó, ahol szabadon áramolhat az energia az egész képletben. Ez a fényszögkép tele van feszültséggel, viszont óriási fejlődési lehetőség is. Mivel minden bolygó fix minőségű jegyben áll, lehet érezni, hogy itt valami régi, begyöpösödött probléma fog felszínre bukkanni, valami olyan, amit a szőnyeg alá söprünk már Isten se tudja mióta. A sok kvadrát miatt ezt már nem tudjuk tovább megtenni és kénytelenek leszünk felvállalni a konfliktusokat, de gondoljunk közben arra, hogy utána milyen jó lesz.

Önmagában ez a négy kvadrát rendkívül erős lenne és megérne egy saját cikket, de az, hogy mindez kiegészül négy szemi kvadráttal, plusz még négy szeszki-kvadráttal, hát az szinte fantasztikus. (Ezek nem olyan lehengerlőek, mint egy rendes, kvadrát, de azért igen sok behívó feladatot tudnak a nyakunkba varrni, főleg tizenketten.) Az MC-IC tengely is, pont úgy helyezkedik el, hogy a sima négyszögből ilyen csodálatos elnyújtott csillag legyen. Szóval van összesen két szembenállásunk és tizenkét kvadrát energiánk. Biztos nem foglak titeket untatni azzal, hogy ezeket egyesével átvesszük, higgyétek csak el, hogy ilyen erőteljes energiák ritkán vannak.

Telihold lévén, most megvilágítódnak a problémák és majd a következő Újholdkor, tehát két hét múlva fognak igazán felszínre jönni. Szóval van két hetünk megoldani a megoldhatatlant és beleállni abba, amibe sose gondoltuk volna, hogy lesz bátorságunk. Az, hogy ez melyik életterületet fogja érinteni, annyira egyéni, hogy nem nagyon tudok ennél többet mondani, minthogy gondolkozzunk el, hol van a helyünk a világban, biztos a megfelelő életfeladat programot csináljuk-e, illetve nem lehetne-e esetleg, többet tennünk másokért, a környezetünkért, vagy a Földért magáért?

Ui.: Ha mindig is ott akartuk hagyni, amit dolgozunk, vagy régóta dédelgetett álmunk valami teljesen mást csinálni, akkor ez az utolsó felszólítás! Kezd el, tedd meg, hagyd ott, engedd el, mert különben para lesz.

Ádám és Lilith, avagy így zajlott a teremtés az asztrológusok szerint

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói