Az anyaság segített neki új kapukat kinyitni a karrierjében

2022. november 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Galambos-Parti Regina több, mint tizenhárom éve dolgozik a turizmus területén. Az elmúlt években számtalan szálloda marketing kommunikációjáért felelt. Korábban az Aria Hotel Budapest csapatát erősítette, pár éve pedig elindította @bakancslistamagyaroszág Instagram-oldalát, emellett több turisztikai és gasztronómiai hely kommunikációs tevékenységét végzi.

Regina kisfia születése után sem szerette volna a karrierét feladni, mert egyet álmodni és egy teljesen új irányban próbálta ki magát. Elindította saját Instagram-oldalát, ezzel is támogatva és inspirációt adva azoknak, akik hazai vizeken szeretnének különleges helyeket felfedezni. Az ő története ékes példája annak, hogy anyaság után sem szabad lemondani a karrierünkről.

Kellett néhány év mire rájött a marketing lesz ő útja

„Visegrádon, egy szállodában indult a karrierem, először gyakornokként, majd spa menedzserként kezdtem, aztán beleástam magamat a turisztikai marketing kommunikáció sűrűjébe. Utólag már tudom, mindig is vonzott a marketing, viszont amikor elindultam ezen a pályán még nem ismertem fel azonnal ezt a tényt. Az évek alatt több mentorom is volt, akik inspiráltak, segítették, hogy egyre több sikerélményem legyen. Két és fél éve született meg a kisfiam, szerettem volna megélni az anyaság minden percét, de bevallom, nem akartam a karrieremet sem mellőzni. Úgy érzem a kettővel vagyok teljes, sokan nem merik kimondani maguknak és felvállalni ezt a felismerést, az elején én esetemben is volt némi vívódás ezzel kapcsolatban.”- meséli. A szülés után nem tudott teljes állásban visszamenni a szállodába, olyan tevékenységet keresett, amit a kisfia mindennapi gondozása mellett is menedzselhet.

Új kapuk nyíltak ki a közösségimédia-oldalának köszönhetően

Korábban gyakran tapasztalta, hogy a szállodában tartózkodó vendégek nem feltétlenül a klasszikus, turistahelyszínek felfedezésére vágynak, gyakran kértek tőle tippet, merre induljanak. Még jóval a szülés előtt született meg a fejében a Bakancslista Magyarország közösségimédia-oldal, ahol számtalan régió pazar helyszínei, éttermei és egyéb különlegességeinek felfedezésében segít eligazodni az érdeklődőknek. Regina nagyon büszke rá, hogy hamar felfigyeltek rá, az oldal indulása után fél évvel már megkeresték az első komolyabb együttműködéssel, azóta pedig számtalan sikerélmény bizonyítja, hogy jó úton halad. Szerinte a családja támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg az álma. „Az ötlet hamarabb kipattant a fejemből, elkezdtem előre összegyűjteni az információkat, majd az indulás előtt több hónapra előre gyártottam a tartalmat, a minőség és az értékteremtés volt a fő motivációm. A Bakancslistának köszönhetően új kapuk nyíltak ki az életemben, új embereket ismerhettem meg, ez nagyban segítette, hogy mára több gasztronómiában tevékenykedő egység kommunikációjáért feleljek. Ez az életforma teljesen más berendezkedést igényel, mint egy klasszikus alkalmazotti státus. A siker esetében nagyon sok múlik azon, mennyire vagy jó az időmenedzselésben, képes vagy akár több lépéssel előre gondolkodni és a nehezebb időszakokban mennyire tudsz ezeken a kihívásokon átlendülni és nyitott vagy mások véleményét kikérni. Szerencsére mindig voltak körülöttem mentorok, akik támogatták az elképzeléseimet, biztos voltam benne, hogy egyszer én is szeretnék másokat hasonlóan segíteni.”

Mindig van egy újabb terv, ami motivációt ad

Tavaly óta immár mentorszerepben is kipróbálhatja magát, a Protégé Mentorprogram olyan turizmus szakon tanuló egyetemistákat támogat, akik a vendéglátás, szállodaipar és a turizmushoz kapcsolódó területeken képzelik el a jövőjüket. Féléves mentorprogramra pályázhatnak a jelentkezők, a kiválasztottak a mentorok segítségével építhetik közösen a karrierjüket. „Az én esetemben több év kellett, hogy a spa menedzserként rájöjjek, marketinggel szeretnék foglalkozni. Ez a program lehetővé teszi, hogy a segítségünkkel hamarabb megtalálják azt a területet, amiben úgy érzik igazán ki tudnak teljesedni. A covid-járvány egyik pozitív hozadéka, aki elszánt és szeretne a turisztikában vagy a vendéglátásban dolgozni, nem lépcsőfokról lépcsőfokra haladhat felfelé a szakmai ranglétrán, akár egy ugrással érheti el az álomkarriert, ugyanis tárt karokkal várják a fiatalokat a jobbnál jobb helyek, de ehhez meg kell találni azt a területet, ami igazán érdekli őket.” A szerteágazó és sokszínű feladatok mellett, igyekszik anyaként is helytállni, minden szabadidejét a kisfiával és a férjével tölteni. Szerinte a szabadúszó lét egyik legnagyobb előnye, hogy magunk osztjuk be az időnket, de tény az is, hogy nem mindenkinek való ez az életforma. Regina esetében ez nem volt kérdés, az első perctől megszerette, hogy a saját maga menedzseli az idejét, ő osztja be magának mikor és mennyi feladatot tud vállalni. Nem csodálkozunk azon, hogy mindig van a fejében egy következő terv. Férjével most egy újabb nagy fejszébe vágták a fejüket. Jövő tavasszal készülnek el a zebegényi vendégházaik, ahol csodás szállásokkal szeretnék különlegessé varázsolni a náluk megszálló vendégek élményét. „Ez most egy újabb kihívás és egy teljesen új terület az életemben, ahol mindent fel kell térképezni, és nap, mint nap meg kell küzdeni a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásaival.” Szerencsére nem abból a fából faragták, aki hamar feladja és inkább kihátrál egy-egy nehezebb helyzetből. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a vállalkozása is hasonlóan sikeres ívet fog bejárni.

Szöveg: Csáti Melinda

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ki fizet, ha késik a repülőnk? Napi egy kávé árából kijön az utasbiztosítás

Ki fizet, ha késik a repülőnk? Napi egy kávé árából kijön az utasbiztosítás

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)