18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Szexnaptár: ha fontos a kapcsolatod, akkor itt az ideje, hogy bevezesd

2019.október.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A hosszabb ideje együtt lévő pároknál nagyon gyakori, hogy a szexuális életük drámaian lecsökken. Teljesen természetes folyamat, hogy a kezdeti tűzijáték után a szexuális aktivitás kissé alábbhagy, nem minden párnál következik ez be, de általában ez a jellemző.

Szexnaptár: ha fontos a kapcsolatod, akkor itt az ideje, hogy bevezesd
Fotó: Shutterstock

Ez természetes folyamat, amit mind a két fél elfogadhat, persze ez magával hoz olyan problémákat, ami okozhat zavarokat. Ha például a páros egyik fele jól el van havi egy hancúrozással, miközben a másikuk továbbra is hetente többször kívánná a szexet, abból konfliktusok származhatnak. Ilyenkor mindig az a fél viseli nehezebben a dolgot, akinek a libidója magasabb, a pároknak meg kell találniuk az arany középutat, mert a szexuális élet egészsége a párkapcsolat alapja, ahol ez a dolog nem működik, annak a kapcsolatnak nincs túl fényes jövője, valaki szenvedni fog benne.

Előfordulhat az is, hogy a napi dolgok, a stressz, a tennivalók közepette éppen a szex lesz mindig elhanyagolva. Este hullafáradtan minden pár könnyebben törődik bele, hogy jó majd inkább holnap. A holnap persze aztán sose, vagy csak nagy-nagy késéssel érkezik el. Jó ez? Nem, ez nagyon rossz, ha mindig beletörődünk, hogy most fáradtak vagyunk, most a kedvenc sorozatunkat, vagy a meccset akarjuk nézni, akkor egy idő után elveszik valami, amire egyenként és közösen is szükségünk van. Elsőre biztosan nem hangzik a legromantikusabban, hogy közösen jelöljétek be a naptárban, hogy mely napokon és pontosan mikor fogtok szeretkezni, de hidd el, hogy később hálás leszel azért, hogy szexnaptárt kezdtetek vezetni, mert boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatotok. De miért, és hogyan csináld?

Mennyi legyen a szex?

Nagyon fontos, hogy ne vállaljátok túl magatokat, ha eddig havonta egyszer bújtatok ágyba, akkor a heti három betervezett aktus több, mint merész. Ez végül nem boldogabb és kiegyensúlyozottabb kapcsolathoz, hanem még több szorongáshoz vezet majd. Legyetek reálisak! Ha eddig havi egy szex volt, akkor a kéthetente egy pásztoróra is előrelépés elsőre, és az valószínűleg tartható is. Ha működik, akkor később újabb napokat vehettek fel, de csak kis lépésekben haladjatok. Van elérendő cél? Nincs. Az, hogy mindketten boldogabbak legyetek, igazából, hogy havi egy, vagy heti hét alkalommal vagytok elégedettek a szexuális életetekkel csak rajtatok múlik, persze ezt muszáj lesz megbeszélnetek. Különböző kutatások egyébként arra jutottak, hogy azok a párok a legkiegyensúlyozottabbak és elégedettebbek, aki hetente egyszer biztosan szexelnek, lehet, hogy veletek nem így van, de ha valamit becélozhattok, akkor ezt talán kipróbálás szintjén például igen.

Mikor időzítsétek?

Értelemszerűen itt is reális időpontot kell találnotok. Hiába szimpatikus a péntek délután három óra, ha tutibiztos, hogy dolgozni fogtok. Ha te este túl fáradtnak érzed magad, a párod viszont reggel nincs magánál, akkor próbálkozzatok olyan időpontokkal, amelyekben mind a ketten viszonylag aktívnak érzitek magatokat. Lehet, hogy a szombat délután 4 óra nem tűnik elsőre bizsergetőnek, de ha mindkettőtöknek általában szabad, akkor miért ne szeretkezhetnétek akkor!? Ami a fontos, ha beírtok valamit a naptárban, akkor mindig annak van prioritása, ha a csütörtök este fél 9 és 10 közötti idősávot befoglaltátok a szexre, akkor 8:30-kor dobjátok le a textilt, és jöhet a menet! Ne akkor akarjatok még egy filmet megnézni, vagy, ha elmentek forró csokit inni a barátnőkkel, akkor nyolckor mondjátok, hogy sajnos, haza kell érnem, és uzsgyi. Egyébként, ha te reggel kívánnád, a párod pedig este, akkor egyezzetek meg abban, hogy egyszer reggelre, egyszer estére tervezitek a hancúrt. Az idősávot is jelöljétek ki, ne csak a napot, és legalább másfél órával számoljatok, mindjárt el is mondjuk, hogy miért!

Ez a 6 leggyakoribb szexuális probléma a párkapcsolatban [https://www.glamour.hu/g-szex/ez-a-6-leggyakoribb-szexualis-problema-a-parkapcsolatban/6g0tpq8]

Ez a 6 leggyakoribb szexuális probléma a párkapcsolatban

Eljött az idő, de nincs kedvetek, mi legyen?

Ideális esetben, ha tudjátok, hogy szerdán még vacsi előtt szeretkezni fogtok, akkor már kedden egész nap arról fantáziáltok, hogy milyen lesz, és alig fogjátok várni, hogy lepörögjön a szerdai nap. Ideális esetben. Fel kell készülni arra is, hogy szexhez üt az óra, és valahogy sehogy sem vagytok hangulatban. Nos, ezért fontos, hogy ne fél órára tervezzetek, ha tudjátok, hogy másfél óra erre van szánva a napból, a hétből, akkor nem kell kapkodnotok. Ha nem is estek egymásnak azonnal, és nincs is ehhez kedvetek, akkor is eltölthettek intimitásban mondjuk csak egymás simogatásával másfél órát. Ebből fél óra múlva még szex is lehet, de ha nem is lesz, az intimitásban töltött idő majdnem annyit fog jelenteni, mint a szex. Ne stresszeljetek, ha túl direkt a dolog, és nem érzitek, hogy a naptári beosztásnak megfelelően kellően hangulatba is tudtok kerülni, akkor legyetek rugalmasak, és ha nem lesz szex, akkor se adjátok fel, hogy közösen, intimitásban eltöltsétek a kitűzött időt. Sokat segít persze a dolgon, ha előre készültök, akár különleges fehérneművel, bizsergető illatgyertyával, vagy bármivel, ami hangulatba hoz. Vegyétek komolyan, hogy ezt az időt ketten töltitek, intimitásban, a cél a szex, de ha nincs, az se lesz baj, a lényeg, hogy a szexnaptár-módszer ne okozzon több feszültséget.

És most ettől jobb lesz?

Igen, értjük, hogy mire gondolsz. Oké, gyakoribb lesz a szex, de ettől még nem lesz egy csapásra jobb is. Mondjuk, ha nem csupán a mennyiséggel, hanem a minőséggel is baj van, akkor a gyakoribb ágyba bújás csak több lehetőséget tud biztosítani arra, hogy élvezetesebb is legyen a szex. Ha korábban nem érezted jól magad a szeretkezéseitek alkalmával, akkor most megteremthetitek az időt és az alkalmat arra, hogy a minőségen is dolgozzatok. Ez persze kommunikáció nélkül nem fog menni. Ha a szexnaptár megteremti a lehetőséget, akkor használjátok fel kísérletezésre a kijelölt időpontokat, szerezzetek be játékszereket, próbáljatok ki új dolgokat, figyeljetek egymásra, és hagyjatok időt arra, hogy kitaláljátok, megmutassátok egymásnak, hogy mi esik jól, mitől lesz orgazmusod. A mennyiségnek csak akkor van értelme, ha minőséggel is együtt jár. Az viszont biztos, hogy anélkül, hogy ne próbálkoznátok, fejlődés nem lesz, úgyhogy a szexnaptártól azt nem várhatod el, hogy jobb legyen tőle a szex, de azt igen, hogy megteremtse az alkalmat, hogy jobb lehessen.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője