Új sorozat: Hogyan fogunk...? - Biztonságos lesz a szállásod a járvány után?

2020.május.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az újfajta koronavírus-járvány az egész világon ember milliárdjainak az életét forgatta fel. Hosszú hetekre, hónapokra állt le az élet, minden, amit korábban természetesnek vettünk hirtelen elérhetetlenné vált. A bezártság idején átértékelődött nagyon sok minden, és szinte biztos, hogy a járvány okozta felfordulás sok változást fog hozni az életünkbe, még akkor is, ha a veszélyhelyzet után elméletileg minden visszatérhetne a régi kerékvágásba. Azonban éppen a régi kerékvágásról derült ki az elmúlt időszakban, hogy a kényelme ellenére, lehet, hogy itt az ideje letérni róla. Új sorozatunkban arra keressük a választ egy-egy téma szakértőjével, hogy milyen változásokra készülhetünk fel a járvány után.

A járvány után is fontos, hogy világot láss, megismerj más kultúrákat, ha csak rövid időre is, de úgy élj, mint a helyiek, mert így lehet a legtöbb dolgot megismerni. Megkérdeztük az Airbnb-t, mire számítsunk a jövőben?

Az Airbnb.hu egy megbízható közösségi piactér, ahol nemcsak kiadhatod a saját lakásod, fölösleges szobád utazóknak, hanem számtalan különleges szálláshely között válogathatsz az egész világon. Igen ám, de mire készülnek a járvány után? Egy nagyon részletes takarítási protokollt dolgoznak ki egy amerikai ex-sebész, dr. Vivel Murthy segítségével és más, higiéniára specializálódott cég, mint például az Ecolab bevonásával. Ebben a májusban induló, vendéglátóknak létrehozott rendszerben lesz képzés, és a tudás elismerésére is lesz lehetőség. Egyébként az eddigi statisztikájuk alapján az Airbnb szállásokon megszállók 94 százaléka teljesen elégedett a tisztasággal, tehát van mire alapozni, a vendéglátók eddig is nagyon fontosnak tartották a higiéniát, mert az értékelésekben is azonnal megjelent, ha nem volt minden makulátlan.

Emellett bevezetnek egy Booking buffer nevű funkciót is, ami szerint a két vendég közt el kell teljen 24 óra, hogy a levegőben maradt részecskék ne jelentsenek veszélyt, és kötelező lesz a maszk és a kesztyű viselése mind a vendéglátóknak, mind a takarítást végzőknek. Greg Greeley, az Aibnb Homes elnöke szerint azonban továbbra is vonzó lesz lakásokat kivenni utazás közben. Az otthonaink a menedékeinkké váltak a járvány alatt. Az utazás jövője is
támaszkodhat erre az új komfortzónára. A privát szféra, a tömeg elkerülése fontos része lesz az utazásainknak, és annak, hogy az otthontól távoli otthonunkat élvezzük. Közösségünket vezető szakemberek segítik, hogy a bennünket fémjelző vendégszeretet mellett a megfelelő higiéniai elvárások is maximálisan teljesüljenek. Az utazók és vendéglátók együtt érik el azt, hogy tiszta, biztonságos otthonokat élvezzenek és adjanak át a vendégeiknek.

Ahol a legtöbb utazó meg akar szállni az Airbnb statisztikái szerint:

1. Santa Catarina, Brazília:

Teljesen privát tengerparti paradicsom, ahol grillezhettek, élvezhetitek a tenger látványát, sőt, a vendéglátó szörfdeszkákat, csónakot is a vendégei rendelkezésére bocsájt, így közelről, de egy parton lévő nyugágyból is lehet gyönyörködni a delfinek úszásában. 2019-ben ez lett a legtöbb Airbnb felhasználó által kívánságlistára tett otthon.

2. Hector Cave House, Szantorini, Görögország:

Eredetileg borospince volt ez a sziklába vájt lakás. Teljesen funkcionális a belső elrendezése, és a hely szíve minden bizonnyal a terasz, ahol egész sokan elfértek, élvezhetitek a napsütést, és bámulhatjátok az Égei-tengert. 2018-ban ez a csodás nyaraló lett a legtöbb Airbnb felhasználó kedvence.

5 dolog, ami pozitív változást hozhat az életünkbe a koronavírus-járvány után

5 dolog, ami pozitív változást hozhat az életünkbe a koronavírus-járvány után

3. White Breeze Apartman, Phuket, Thaiföld

Akik ebben a villában szálltak meg, megtalálták a paradicsomot. A hegy oldalában található, privát medencével bíró szálláson tökéletes lehet a kikapcsolódás. 2017-ben ez a hely került fel a legtöbb Airbnb-felhasználó kívánságlistájára.

Az Airbnb-sztori

A weboldal neve az airbed angol kifejezésből ered, ami felfújható ágyat jelent. Sokan jártunk már külföldön élő haveroknál, rokonoknál, ahol sokkal otthonosabban éreztük magunkat, mintha máshol laktunk volna és történetesen a nappaliban lett helyünk egy felfújható ágyon. Ez a kedves, mindannyiunknak ismerős szituáció ihlette a weboldalt, amit három San Fransiscóban élő férfi, Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk és Brian Chesky alapított, saját élethelyzettől ihletetten. Történt ugyanis, hogy egy nagyobb lakásban laktak, ám az egyik szobából váratlanul kiköltözött a bérlő, így hirtelen nehezen tudták kifizetni a megnövekedett bérleti költséget. A plusz szobát elkezdték hát utazóknak kiadni, és ígyelindítottak egy új trendet, ami forradalmasította a nyaralásainkat.

Hogyan működik?

Nemcsak lakást, de szobát, házat is kivehetsz, és akár a webről, akár a mobiltelefonos applikációdról (Iphone és Android) intézheted a foglalást, a pénzutalást. Utóbbi nagyon biztonságos, mert mindaddig az Airbnb-nél van az összeg letétben, amíg el nem hagytad a szállást. Ha nem reklamálsz, akkor 24 óra múltán megkapja a pénzt a szállás kiadója. A szuper keresőrendszer segítségével pillanatok alatt a pénztárcádra, az utazók számára és az utazás időpontjára szabhatod a lehetőségeidet. A weboldal teljesen interaktív, így elolvashatod az utazók véleményét, tippjeit is, és te is leírhatod, mit gondolsz és mit ajánlasz. Azt is látod majd, mit béreltek ki a barátaid, illetve hogy mi van a kívánságlistájukon. Amellett, hogy sokkal kényelmesebb, jobb így utazni,
környezetbarát módon azt használod, ami nem kizárólag arra épült, hogy a nyaralásodon megszállhass benne, és közben a gazdaságot is segíted, mert a helyi lakosok, önkormányzatok plusz bevételhez jutnak. Még akár barátságok is születhetnek az utazásaid során. Kalandra fel!

Fotó: Courtesy of Airbnb

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője