Imádja a sportot? Adj neki sportkönyvet karácsonyra

2019.december.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Valójában a sportimádók az egyik leghálásabb az ajándékozás szempontjából. Elég ismerni, hogy melyik csapartért, melyik versenyzőért, vagy milyen sportágakért rajong valaki, és azonnal rengeteg lehetséges ötlet merülhet fel bennünk, hogy mivel is lepjük meg sportimádó ismerősünket.

Imádja a sportot? Adj neki sportkönyvet karácsonyra
Fotó: Photo by Taylor Rooney on Unsplash

A mezek, sálak egyéb relikviák mellett érdemes a könyvesboltokban is nézelődni, hiszen nagyon sok és érdekes sportkönyv közül lehet válogatni. Szinte mindenki találhat benne olyasmit, amivel biztosan örömet tud szerezni karácsonykor.

Most mutatunk néhány friss könyvet, ami tuti siker lehet, ha olyan embernek ajándékozzuk, aki érdeklődik az adott téma, sport, csapat vagy versenyző iránt.

Brad Gilbert-Steve Jamison: Csúnyán nyerni


A könyv alcíme: Mentális hadviselés a teniszben, innen is, no meg a borítóról is tisztán látszik, hogy a tenisz iránt érdeklődőket szólítja meg a könyv. A Csúnyán nyerni azonban a teniszvilágon kívül is klasszikussá vált, mégpedig azért, mert nagyon érthetően magyarázza el, hogy a siker nem azon múlik, hogy kinek milyen erős a szervája, hanem sokkal inkább azon, hogy mentálisan sikerül-e valakinek az ellenfelé fölé kerekednie. Ez a könyv bemutatja, hogy milyen gondolkodás vezethet a sikerhez. A tenisz világában alapműnek számít ma már.
Scolar, 3999 Ft

Michael Cox: Daráló

Az angol foci szerelmesei számára jó hír, hogy a legnagyobb angol szakírók fontos könyvei ma már eljutnak a magyar olvasókhoz is. Jelentős szerző Cox is, aki ebben a könyvében nagyon szórakoztatóan és informatívan tárja fel, hogy a Premier League megalakulásával egy időben hogyan kezdett teljesen megváltozni a világ legrégebbi futballkultúrájának a felfogása a játékról, és a "rúgd és fuss" mentalitás, hogyan alakult át mára teljesen. Mindazok, akik órákig képesek beszélni egy meccsről sokat tanulhatnak ebből a könyvből.
Jaffa, 4999 Ft

Wéber Gábor: Forma-1 a 21. században

Az ismert autóversenyző és televíziós szakkommentátor arra vállalkozott, hogy az évtizedek óta szerzett tapasztalatait megossza az olvasókkal. A szerző arra a kérdésre keresi a választ, hogy az autók közötti látszólag apró eltérések a Forma-1-ben, hogyan eredményezhetik mégis azt, hogy egyesek csapatok és versenyzők a többiek fölé nőjenek. Wéber Gábor a boxutcák mélyére vezeti az olvasókat, hogy feltáruljon előttünk, hogy milyen pici eltérésekből születnek futamgyőzelmek, világbajnoki címek.
Agenc, 5990 Ft

Dénes Tamás, Dlusztus Imre: Meggypiros mezben - A magyar labdarúgó-válogatott játékosai 1902-2019

Hiánypótló, és teljesen egyedi vállalkozás a két szerző részéről, hogy egy valóságos lexikont hoztak létre, amelyből a kezdetektől egészen a máig megismerhetjük az összes, mind az 1001 magyar válogatott mezben valaha szereplő focistát. A 720 oldalas műben minden játékos életrajzát, pályafutását megismerhetjük, ahogy a 941 magyar válogatott mérkőzés krónikáját is megkapjuk. Nem kérdés, hogy minden futballszerető számára értékes kincs lehet ez a nem akármilyen könyv.
Nemzeti Érték, 14 190 Ft

Koós Levente: Egész pályás letámadás - A Fradi és az állambiztonság 1945-1970 között

Szinte minden családban akad valaki, aki a Fradinak szurkol, és tudjuk, hogy általában őket aztán tényleg szenvedélyesen érdekli a csapatuk. A Besúgnak blog szerzője most egy igazi csemegével állt elő a számukra, hiszen betekintést enged egy olyan világba, amit eddig senki nem láthatott. Miért érdekelte a szocializmus időszakában az államot a Fradi, mit jelentettek a szurkolókról, játékosokról az ügynökök. Koós Levente könyve Fradi-szurkolók számára éppenúgy érdekes lehet, mint azok számára, akiket érdekel a közmúltunk története.
Inverz Média, 4290 FT

Tamás Rita: Ne pánikolj, sportolj

Nem klasszikus sportkönyv a neves újságírónő könyve, akivel már a Glamourban is találkozhattatok korábban. Tamás Rita hosszú évekig élt pánikbetegként, és sok-sok kihívás elé állította az élet, azonban a sport segített neki megküzdeni a nehézségekkel, és segített megtalálni számára az egyensúlyt. Az élettörténete eleve inspiráló, de ebből a kötetből nem csupán a sztoriját ismerhetjük meg, hogy gyakorlatokkal, étrendekkel ad tanácsot az olvasóinak.
Jaffa, 3999 Ft

9 könyvajándék, amit imádni fognak a történelmet kedvelők

9 könyvajándék, amit imádni fognak a történelmet kedvelők

Jonathan Wilson: A Barcelona-örökség - Avagy Guardiola, Mourinho és a harc a futball lelkéért

Ha már nagy futball-szakírókról tettünk említést, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül Jonathan Wilsont, aki talán a legismertebb ebben a műfajban. Ezt a könyvét nem csupán Barcelona szurkolók forgathatják érdeklődéssel, hanem azok is, akik kíváncsiak arra, hogy a katalán csapat játékfelfogása és tradíciója hogyan befolyásolja a jelenkor futballját nem csupán Spanyolországban, hanem a világ bármely pontján, ahol olyan edzők dolgoznak, akik ebből az iskolából kerültek ki.
Jaffa, 3999 Ft

Roberto Matteoni: Luka Modric - Enyém a pálya

Tavaly az év játékosa lett a világbajnoki ezüstérmes horvát focista, aki önéletrajzi könyvében elmeséli a háború sújtotta faluból a Real Madridig vezető útját. A sztárjátékos rengeteget mesél a fociról, és arról, hogy miként jutott túl a karrierjének nehéz pontjain, de természetesen nem csupán a sportról van szó, Modric mesél a családjáról is, így a világhírű focista mögött megpillanthatjuk az embert is.
Szenzár - Helikon, 4499 Ft

Enzo Ferrari: Rettenetes örömeim

Az autóversenyzés egyik legnagyobb zsenijének az önéletrajza a hatvanas években látott napvilágot, de a rengeteg érdekes és fanyar anekdotát felvonultató kissé feledésbe merült az elmúlt évtizedek során. Pedig a Ferrari csillagának azóta sem áldozott le, sőt az olasz autógyár népszerűsége csak nőtt. Az alapító önéletrajza egyben a legenda születésének is a története, Enzo Ferrari könyve izgalmas fejezete az autósportnak, megmutatja, hogy az álmokból hogyan lehet valóság.
Gabo, 3990 Ft


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője