Kicsit flúgos, de imádnivaló: Emily Browning

2014.március.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A 25 éves Emily nyolc évesen kezdte karrierjét építeni, aminek mára meglett az eredménye: meghódította Hollywoodot. Jelenleg a Pompeji című filmben láthatjuk őt Kit Harrington szerelmeként. A színésznő bájával, sokszínű tehetségével mindenkit lenyűgöz.

Emily Browning
Fotó: Rexfeatures

Született: 1988. december 7.

Család
A melbourne-i színésznő Andrew és Shelley Browning lányaként látta meg a napvilágot. Két öccse van, Nicholas és Matthew. Emily mindig is nagyon érdeklődött a művészetek iránt, különösen az angol irodalom és a fényképezés nyűgözte le. Elmondása szerint nem tud ellenállni a divatos, egyedi tárgyaknak.

A művészetek iránt érdeklődő szépség tipikus romantikus lélek. Nagyon hosszú kapcsolatban állt Max Turnerrel, a viszonylag ismeretlen modellel és zenésszel. Majd 2011-ben Max Ironsszal hozták hírbe, de állítólag 2012-ben szakítottak.

Karrier
Színésznői pályafutása elég korán kezdődött, alig volt nyolc éves korában. Így emlékezett vissza karrierje kezdetére: "A szüleim nagyon aggódtak, amikor elkezdtem színésznőként dolgozni, de nem akartak róla lebeszélni. Rengeteg jó tanáccsal láttak el, az egyik legfontosabb az volt, hogy ne aggódjak amiatt, amit mások mondanak rólam, a lényeg, hogy mindig önmagam maradjak. És valljuk be, ez nem könnyű, ha valaki a nyilvánosság előtt éli le az életét" – emlékezett vissza Emily.

Eleinte iskolai színdarabokban játszott, első filmes szerepét A mennydörgés visszhangja című filmben kapta meg Judy Davis oldalán. Hamar a legkeresettebb gyermekszínészek egyikévé vált Ausztráliában. 2002-ben ő alakította Kate szerepét a Szellemhajó című filmben, és ugyan ebben az évben elnyerte első filmes díját, az Ausztrál intézet kitüntetését.

2004-ben a Lemony Snicket: A balszerencse áradása című könyvadaptációban Violet szerepében tűnt fel, és olyan sikeres színészek oldalán játszhatott, mint amilyen Jim Carrey.

2006-ban még az Evermore Light Surrounding You című videoklipjében is feltűnt.

A 2009-es év fordulópontot jelentett Browning számára, megkapta első amerikai főszerepét a Hívatlan vendég című thrillerben. A produkció segítségével Emily egy fontos dologra is ráeszmélt: "Miután a film elkészült, rá kellett jönnöm, totálisan feminista vagyok, és hogy ez az ügy mennyire fontos. Korábban azt gondoltam, hogy mindannyian egyenlők vagyunk, de ez egyáltalán nincs így. Az egyik barátom felhívta rá a figyelmemet, hogy egyedül nevelte fel őt az anyukája, és ő maga is feministának gondolja magát, hiszen átélt olyan dolgokat, amiket sokan elképzelni sem tudnak. Ez arra ösztönzött, hogy végiggondoljam a dolgaim és örültem, hogy nem voltak önző megnyilvánulásaim" – magyarázta a fiatal színésznő.

Az Alkonyat-filmek forgatásait megelőzően olyan pletykák keringtek Emily Browningról, miszerint jelentkezett Bella Swan szerepére, de a valóságban csak az írónő, Stephenie Meyer képzeletbeli listáján szerepelt, mint lehetséges főszereplő.

Ugyanebben az évben megkapta Baby Doll szerepét a lenyűgöző Álomháború című sci-fiben miután Amanda Seyfriedet kirúgták bizonyos konfliktusokra hivatkozva.

A következő években több kisebb-nagyobb szerepben felbukkant, míg végül idén a Pompejinek alakítja női főhősét a Trónok harcából ismert, roppant szexi Kit Harington oldalán.

Divat
Mióta Browning visszatért a filmezéshez, az MTV csak "feltörekvő stílusikonként" tekint rá, és a Vogue valamint a W magazinok is felfigyeltek szépségére. Sose állt messzire tőle a divat világa, ugyanis eredetileg tervezőnek készült, ám rá kellett jönnie, hogy a színészkedés az ő világa. Akár vissza is térhetne eredeti tervéhez, de elmondása szerint "sose akart olyan valaki lenni, aki a nevét adja valamihez csak mert híres és kihasználja ismeretségét".

Az általa hordott furcsa ruhák néha meghazudtolják korát, imádja a vintázs és retro cuccokat, de néha túlzásokba is esik a fodros zoknijaival. A néha kissé flúgosak is mondható lány igazán oda tudja magát tenni, ha a vörös szőnyegről van szó!

A divattervezésre most már csak mint hobbira tekint. Így nyilatkozott a divatról, illetve saját stílusáról: "Ez egyike azon dolgoknak, amit szívesen csinálok az egyetemen. Már gondolkoztam rajta, hogy valamelyik divattervezőt megkérdezem, lehetek-e nála gyakornok. Jelenleg egy átmeneti időszakomat élem, és mindenfélét akarok - persze abban a pillanatban, később már nem. Tetszik az az ötlet, hogy még több filmet forgatok, szeretem kiborítani az embereket a furcsa cuccaimmal, amiket felveszek: azt is hízelgésnek fogtam fel, amikor a legrosszabbul öltözöttek listáján szerepeltem. De mindenképp jó lenne olyan hírnevet elérni, mint Chloe Sevigny " – árulta el Emily Browning.

Kattints a galériára és tekintsd meg Emily Browning legjobb vörös szőnyeges szettjeit, illetve néhány magazinos szereplését:

Érdekességek
Imádja a mogyorókrémet. Van egy Jack és egy Luna nevű cicája, illetve egy Roxy nevre keresztelt kutyája. Imádja az angol irodalmat és a pszichológiát. Dragon Ball Z rajongó.

Miért szeretjük?

Az elragadóan aranyos kinézete mellé ugyanolyan kedves személyiség is párosul, ráadásul a nagyon egyedi stílusával megspékelve azonnal a legjobb barátnőnknek fogadnánk. Emellett rettentően tehetséges: remek színésznő, a musical világában is megállj a helyét, nem véletlen, hogy fiatal kora ellenére már rengeteg jelentős filmben kapott főszerepet, és karrierje folyamatosan felfelé ível. Kíváncsian várjuk, mi lesz a következő filmje, illetve projektje.

Kicsit flúgos, de imádnivaló: Emily Browning Az ausztrál színésznő cukiságával és egyedi stílusával hívta fel magára Hollywood figyelmét.


Galéria

Bezárás
2021.06.29.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)