Leleplezzük a koreai nők titkos szépségrituáléját

2019.február.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A keleti kultúra már teljesen beitta magát a nyugati világba, legfőképp, ha a szépségápolást tekintjük.

Leleplezzük a koreai nők titkos szépségrituáléját
Fotó: istock

A koreai és japán trükkök minden európai nő kedvencévé váltak. Olvasd el az öt lépéses szépségrituálét, ami neked is megváltoztatja a bőrápolási szokásaid, a mi kedvenc termékeinkkel!

1. lépés: Tisztíts kétszer!

Ahogy az ismétlés is a tudás anyja, a tökéletes arcbőr tisztításának fontos lépése a felülvizsgálat. Ami szennyeződés az első lemosást követően az arcbőrön marad, azt a második kör biztosan leviszi. Létfontosságú tényező a bőr fiatalon tartását tekintve, hogy a sminket minden elalvás előtt eltávolítsd, így az arcod is lassabban öregszik.

RE-MOVE arctisztító gél MY CLARINS 6300 Ft/125 ml (50,40 Ft/1 ml)

2. lépés: A tonikot se hagyd ki!

Lehetőleg olyat válassz, amiben nincs alkohol, ez ugyanis kíméletesebb a bőrrel. Léteznek belőle már olyan típusúak is, melyek kifejezetten táplálják is az arcot. Azonban ne keverd össze a hidratálókkal, ezek ugyanis még ezen fontos lépés után következnek.

Aloe BHA hidratáló tonik BENTON 6440 Ft/200 ml (32,20 Ft/1 ml)

3. lépés: A rituálé esszenciája ebben rejlik

Bizony, az arcszérum vagy esszencia is kulcskozmetikum. Ha meggyőződtél róla, hogy teljesen tiszta az arcbőröd, vigyél fel egy réteget az arcbőrödre, az abszolút hidratáltság elérése érdekében. A szérumok sokkal több hatóanyagot tartalmaznak, mint nappali krém társaik, ezért szuper, ha alvás előtt teszed fel, így tud igazán a bőröd is dolgozni.

The Serum hialuronsavas komplex szérum kollagénnel L'AMIA NATURA 11950 Ft/20 ml, The Serum hialuronsavas komplex szérum vörösáfonya komplexszel L'AMIA NATURA 11950 Ft/20 ml

4. lépés: Hidratálás mesterfokon

Talán a rituálé legfontosabb állomásához értünk. Amit itt a bőrödre teszel, az mind mind beivódik és kifejti hatását a sejtekben. Fantasztikusan hangzik, igaz? Ügyelj arra, hogy a bőrödnek megfelelőt válassz. Ebben kikérheted szakértő véleményét is egy bőrdiagnosztika alkalmával.

Urban skin defence antioxidáns nappali arckrém NIVEA 1999 Ft/50 ml (39,98 Ft/1 ml), Urban skin defence antioxidáns éjszakai arckrém NIVEA 1999 Ft/50 ml (39,98 Ft/1 ml)

5. lépés: Napvédelem

Ezt a fantasztikus rituálét reggel és este is alkalmazhatod. Amennyiben még sok dolgod van kint napközben, mindenképp ügyelj a fényvédelemre, még akkor is, ha nem süt a nap. A káros UV sugarak így is elérhetik a bőröd, ami a korai öregedés jeleihez vezethet. Este természetesen nincs szükség erre a lépésre. Ezt helyettesítsd akár egy szuper szemmaszkkal vagy arcmaszkkal.

Bőrfiatalító lifting fátyolmaszk (1db) NEOGENCE 2490 Ft/40 ml

Ásványi fényvédő OMOROVICZA 32500 Ft/100 ml (325 Ft/1 ml)

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője