10 film, amiről sosem gondoltad volna, de igaz történeten alapulnak

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ismered az érzést, mikor megnézel egy überfélelmetes horrorfilmet, majd azzal nyugtatod magad az álmatlan éjszakákon, hogy úgyis csak a rendező agyából pattant ki a sztori? Nos, most itt az ideje, hogy sokkot kapj, ugyanis rengeteg híres filmalkotás alapul igaz történeten!

Íme a 10 legmegdöbbentőbb sztori, ami nem csupán kitaláció:

1. 127 óra

A hegymászó Aron Ralston emberfeletti küldetésre vállalkozik, amikor útnak indul Utahban, és rövid időn belül szörnyű baleset éri: beszorul egy szikladarab és a kanyon fala közé. Ralston öt napot tölt el ott, és bárhogyan próbál, nem tud kiszabadulni. Végül rájön, hogy egyetlen módon menekülhet meg az éhhaláltól: ha levágja a karját.

2. A lehetetlen

Egy ötfős család nyaralni indul Thaiföldre karácsonykor, és kezdetben minden rendben megy, önfeledten ajándékozzák egymást, mand a medencében úszkálnak. Azonban egy teljesen váratlan pillanatban őrült cunami önti el a partot, és mindent elpusztít, amit ér - látszólag. Egy csoda folytán néhányan megmenekülnek, és próbálják megtalálni eltűnt rokonaikat a szörnyű katasztrófában. A történetet a 2004-es természeti csapás, és egy spanyol túlélő család története inspirálta.

Ezt láttad már? Sajnos csak egy felesleges ismétlés lett az új Karib-tenger kalózai

3. Szkafander és pillangó

Az Elle szerkesztője, Jean-Dominique Bauby agyvérzés kap, aminek hatására 20 napra kómába kerül, majd mikor felébred, kiderül, hogy teljesen lebénult a teste. Bauby agya azonban nem sérült meg, és mozgásképtelensége mellett ugyanúgy gondolkozik, mint korábban. A szerkesztő úgy dönt, könyvet ír a tapasztalatairól, még pedig úgy, hogy pislogással kiválasztja a megfelelő betűket az ábécéből, ápolója pedig legépeli a mondatokat.

4. Kapj el, ha tudsz

Leonardo DiCaprio híres filmje Frank Abagnale sztoriját dolgozta fel, és bármilyen hihetetlen is, a történet igaz! A fiatal srác valóban egy profi szélhámos volt, aki pilótának és orvosnak is beállt - értsd, valóban vezetett gépet és kezelt emebreket! -, hogy minél több csekket hamisíthasson, és gyarapíthassa a vagyonát. És ez még semmi: Frank tényleg kétszer is megszökött a rendőri őrizetből!

5. A zongorista

Igaz, nem biográfiai filmről beszélünk, de Roman Polanski alkotása egy zongoraművész, Wladyslaw Szpilman történetét vette alapul, amikor elkészítette a filmet. Wladyslawnak a varsói gettóban él, miközben a nácik az oroszokkal harcolnak. Polanksi nemcsak a zongorista, de saját személyes történetéből is merített: a rendező a krakkói gettóból menekült el gyermekként, miután meghalt az édesanyja.

Nézd meg ezt is! Kritika: Ritka rossz film lett A kör

6. Út a vadonba

Christopher McCandless kiválóan teljesít mind a tanulmányai, mind a sportolás területén, azonban nem szereti azt a maximalista, pénzcentrikus életformát, amit a családja ráerőltetett. Diploma után jótékony célra ajánlja fel a pénzét, megmaradt részét pedig elégeti, majd stoppolni kezd Alaszka irányába, hogy a vadonban élje le hátralevő életét. Sean Penn kutatott a megmaradt iratokban, és így készítette el az Út a vadonba című filmet.

7. Hét év Tibetben

1944-ben egy osztrák hegymászócsapat túrára indult a brit megszállás alatt álló Indiába, azonban elfogták, majd internálótáborba zárták őket. A csapat Tibetbe menekült, ahol összesen hét évet töltött, és ez idő alatt teljességgel belemélyedtek az ország életformájába és kultúrájába. És ami a legelképesztőbb: a főszereplő, Harrer valóban összebarátkozott a dalai lámával.

8. A Wall Street farkasa

Jordan Belfort pályája elején még becsületes üzletemberként dolgozott, azonban az amerikai forgatag beszippantotta, és már fiatalon a csúcsra került. Azonban ennyi pénz és siker mellett már nehéz ellenállni a korrupció és a tisztességtelenség eszközeinek, ha egyszer még tovább gyarapíthatod a vagyonod vele. Jordan egyre többet akar, és már nem retten vissza az illegális eszközöktől sem.

9. Zodiákus

A Zodiákus néven ismertté vált hidegvérű sorozatgyilkos Észak-Kaliforniában gyűjtötte áldozatait. A bűnöző az újságokban hagyott üzeneteket a rendőrségnek és az embereknek Zodiákus néven, azonban a nyomozók nem tudták elfogni a gyilkost. A bűncselekményekre a mai napig nem derült fény, hiába tette fel sok rendőr az egész életét az esetek megfejtésére.

10. Démonok között

Talán ez a legszörnyűbb mind közül, de a rettegett horrorsztori igaz! Ed és Lorraine Warren a paranormális esetek két kutatója jegyezte fel a farmon élő család történetét, akiknek a házában démoni teremtmények laktak, és a családtagokat terrorizálták. A gonosz lassacskán mindenki életét pokollá tette, és még a szakértők hatására sem akart távozni a házból. És hogy tovább fokozzuk a rettegesét, a második rész is ugyanúgy igaz történeten alapul, sőt a a Warren házaspár egy múzeumot is kialakított, ahol néhányat megtalálni a karrierjük során kutatott megszállott tárgyak közül.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője