10 film, amit minden lánynak látnia kell legalább egyszer az életben

Van olyan barátnőd, akivel hosszú évek óta, jóban-rosszban kitartotok egymás mellett? Ha igen, azért, ha nem, azért tudod bizonyára, mennyire komplex és érzékeny kapcsolat jöhet létre két nő között. Ezek a barátságok őszinték és szenvedélyesek, viszont éppen emiatt nagyon sérülékenyek is sokszor.

Íme 10 film, ami segít megérteni, hogyan működünk mi, nők:

Thelma és Louise személyisége ég és föld, azonban ennek ellenére is tökéletes partnerei egymásnak: a vagány Louise rábírja Thelmát, hogy ruccanjanak ki egy hétvégére, hagyja hátul idiót pasiját, és szórakozzanak egyet. Azonban a buli túl jól sikerül: a két barátnő hamarosan Bonnie és Bonnie módjára menekül a rendőrség elől.

Roz és Lil kislánykoruk óta elválaszthatatlan barátnők – olyannyira, hogy a környezetükben már az is felmerült, talán leszbikus a két nő. A két kislány felnőttként is megőrzi a viszonyt, és fiatal fiaikkal élvezik a tengerparti élet és a strandolás örömeit. Azonban egyszer csak váratlan fordulat következik be: Roz és Lil beleszeretnek egymás fiaiba, és minden a feje tetejére áll.

Pauline és Juliet az iskolában barátkoznak össze, és egy különleges, képzeletbeli világba menekülnek a mindennapi családi problémák elől. Saját regényt írnak, ami először izgalmas, később azonban veszélyes projekté fajul: a fiatal lányok hamar elvesztik a realitásérzéküket, és nem tudják megkülönböztetni a képzelt világot saját életüktől.

Evelyn, a túlsúlyos, beteg háziasszony úgy tűnik, magányra van ítélve: férje elhanyagolja, nagynénje pedig folyamatosan piszkálja, egyetlen barátnője a kórházban megismert Ninny lesz. A kedves idős hölgy elmeséli Evelynnek az életét, fiatalkori viszontagságait, két kislány, Idgie és Ruth történetét. A két lány együtt vezetett egy kisvendéglőt, ahol a legfőbb specialitás a sült, zöld paradicsom volt.

A négy elválaszthatatlan barátnő most először tölti külön a nyarat, és amikor rálelnek egy különleges farmerre, ami mindegyikükön tökéletesen áll, úgy döntenek, egymás között cserélgetik majd a ruhadarabot egész nyáron. Mindenki egy hétig hordja a farmert, így hiába a kilóméteres távolságok, a lányok mégis közel érezhetik magukat egymáshoz. Azonban mégsem minden zökkenőmentes, és lehetséges, hogy a nadrág csalódást okoz.

Az Észvesztő gyakorlatilag a Száll a kakukk fészkére női változata. A tizenhét éves, szorongásokkal küzdő Susanna bekerül a pszichiátriai osztályra, ahol egy csapat fiatal lány között találja magát. Susanna nem szorult volna orvosi kezelésre, a többi nő azonban valóban beteg: így barátkozik össze egy egészséges, és egy csapat mentális zavarral küzdő fiatal nő.

Szarka és Barbi, a két fiatal lány úgy dönt, európai kalandra indulnak, hátha a nyár folyamán megtalálják a boldogságukat. Azonban rögtön az út elején elveszítik a pénzüket, és mivel nem mernek a szüleiktől kérni, őrült munkákat vállalnak el. A két lány durvábbnál durvább kalandokba kerül, és olykor még a barátságukat is kockára teszik.

Holly és Marina tűzbe tennék a kezüket egymásért: gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok, és eltérő személyiségeik mindig is kiegészítették egymást. Azonban úgy tűnik, ez mégsem minden: amikor mindkét lát ugyanarra a férfira vet szemet, felhőtlen barátságuk hirtelen rivalizálássá alakul át. Vajon melyik győz? Egy pasi, vagy a barátság?

A The Runaways volt Amerika első, befutott, csak lányokból álló rockbandája, és ezt a valós történetet dolgozta fel a film. Két tinédzser lány, Joan Jett és Sandy West rockzenekart alapít, és egy híres producer segítségét kérik, hogy híressé válhassanak. A lányok hamar beefutnak, és 16 évesen kiadják első albumukat, azonban rengeteg kalanddal kell még szembenézniük.

Ez is érdekelhet

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex