10 óriási sláger, amit eredetileg más énekesnőnek írtak

2017.március.13.

A legmenőbb popdalok esetében már az első taktus felcsendülésekor beúszik lelki szemeink elé a videoklip, és legszebb álmunkból felébresztve is rá tudnánk vágni, ki az előadó, hiszen a sláger teljesen összeforrt az előadó karakterével. A Toxic elválaszthatatlan Britney-től, ahogy az Umbrella is Rihannától – legalábbis látszólag. Azonban a keserű igazság az, hogy a legtöbb popszám több előadó kezén is végigmegy, míg eljut a végső tulajdonosig, így az énekesnő a legtöbb esetben nem azonos a szöveg írójával. Most összegyűjtöttünk 10 slágert, amiknél kevésen múlt, hogy nem más másik híresség neve alatt váltak ismertté.

Britney Spears a Toxic klipjében
Britney Spears a Toxic klipjében

Bizony, a híres Toxic, aminek a Grammy-díját is köszönheti az énekesnő, majdnem Kylie Minogue-nál kötött ki először. Nem csodálkoznánk, ha Kylie-t érzékenyen érintené az elszalasztott nagy siker, azonban ő optimistán gondol Britney sikerére: "Nem voltam mérges, amiért ez összejött Britney-nek. Olyan ez, mint egy hal, ami elúszik. El kellett fogadnom" – mondta Kylie.

Selena Gomez
Selena Gomez

Nem véletlen, hogy Selena slágerében felfedezhetünk egy kis Rihanna-hangulatot, ugyanis ez a szám eredetileg a barbadosi énekesnőt illette volna meg. Riri egyébként nem csak ezt a dalt sirathatja; az övé lett volna Miley Cyrus – We Can't Stop-ja, Sia - Chandeliere, és – most kapaszkodj meg – Ed Sheeran - Shape of You-ja is!

Rihanna Umbrella
Rihanna Umbrella

Azért szerencsére Rihanna sem vesztesként jött ki minden körből, hiszen debütáló slágerét, a híres S.O.S-t ő vette át Christina Milian-től! Sőt, a másik megaslágere sem az ő dala lett volna eredetileg, csakhogy Britney Spears nem érezte elég erős visszatérő dalnak az Umbrellát, RiRiből pedig szupersztárt csinált.

A Don't Cha címe teljesen összeforrt a The Pussycat Dolls lánycsapatával, holott majdnem Paris Hilton lemezén kötött ki a dal. "Hallottam a számot, de nem abban a verzióban, amit mindannyian megismertünk és megszerettünk. Ha ezt is ismertem volna, biztosan ráugrok a lehetőségre". – árulta el Paris.

A dal, ami hozzásegítette Whitney-t a legjobb női videóért járó díjhoz, eredetileg Janet Jackson kezében volt!

Lady Gaga Just Dance
Lady Gaga Just Dance

Lady Gaga híres parti-dala majdnem Nicole Scherzinger neve alatt robbant be a köztudatba Rihanna We Found Love-jával egyetemben, azonban Nicole végül mindkét dalt elutasította – Gaga és Riri legnagyobb szerencséjére.

Britney Spears a Baby One More Time klipjében
Britney Spears a Baby One More Time klipjében

Bizony, kevésen múlt, hogy ismerhetjük a Britney védjegyének számító középiskolás videóklipet, ugyanis a Baby one more time című dalt a TLC-nek is felajánlották. Ezúton is adjunk hálát az égnek, amiért visszautasították a lehetőséget.

Jennifer Lopez Let´s get Loud klipje
Jennifer Lopez Let´s get Loud klipje

A Let's get loud eredeti szerzője Gloria Estefan, aki végül elállt a daltól, mert úgy érezte, az túlzottan hasonlít a korábban írt számaihoz. Így került az J-Lo kezébe, akinek meg is hozta a várt sikert!

Beyoncé Pretty Hurts
Beyoncé Pretty Hurts

A szívtépő dal több állomáson is átment, míg eljutott Beyoncé-hez: először Sia-tól vándorolt Katy Perry-hez, majd Rihannához került, végül azonban Beyoncé csapott le rá véglegesen.

Lady Gaga Telephone klip
Lady Gaga Telephone klip

Gaga híres slágerét Brintey is felvette már egyszer 2008-as, Circus című albumához, azonban végül mégsem tette rá a lemezre, így átadva a stafétát Gagának.

Ez is érdekelhet

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke