2016 legjobban várt albumai - CSAK CSAJOK

2016.január.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

De, ha 2015 izgalmas év volt zeneileg, akkor mit mondjunk 2016-ról!? Az új esztendő rengeteg nagyon izgalmas és régen várt csemegével fog kényeztetni minket. Rögtön az év elején David Bowie jelentkezik új albummal, ami tekintve, hogy a legutóbbi The Next Day című lemeze túlzás nélkül egy hihetetlen életmű egyik legjobb darabja lett, így aztán a Blackstar igencsak erős indítása lesz az évnek. Persze, meg kell említenünk, hogy új koronggal jelentkezik Kanye West, aki lehet szeretni, vagy nem szeretni egyéb dolgai miatt, de az biztos, hogy rossz lemezt még aligha készített, a Swish biztosan 2016 egyik legnagyobb dobása lesz.

Tove Lo
Fotó: Northfoto

Igaz, olyan zenekarok adnak ki új lemezt, mint a Radioahead, hosszú csend után várhatóan a Red Hot Chili Peppers, az első számú stadionrock bandává előlépő Kings of Leon, vagy az indie hullámot egyik elindító The Strokes. Úgy hírlik az 1975 mellett a Vampire Weekend, és az Animal Collective, sőt a The xx is vadiúj anyaggal jelentkezik idén. A hip-hop, rap színtér is hemzseg izgalmasnak ígérkező albumokkal, visszatér a legendás De La Soul, Frank Ocean és Drake, valamint Wiz Khalifa, sőt talán Puff Daddy (valamelyik tetszőleges álnevén) versenyre kell, hogy Kanye West nyomába szegődjön. Ez azonban még mind semmi, mert a csajok is készülődnek! Összeszedtük 2016 általánunk 15 legjobban várt albumát női előadóktól:

Tove Lo

Ebba Tove Elsa Nilsson, azaz Tove Lo a pop svéd reménysége idén dobbanthat igazán nagyot. A 2014-es Queen of the Clouds című debütáló lemeze máris feltűnést keltett, ráadásul Katy Perry turnéján ő melegítette be a közönséget, így aztán egyre többen kezdik megismerni a pikáns előadásairól híres énekesnőt, aki elképesztően jó dalokat ír. Új lemezével könnyen lehet, hogy szintet lép, mi figyelünk rá!

Alice Glass

Alice Glass
Fotó: Northfoto

Miután 2014-ben kivált a zenei szaksajtó egyik abszolút kedvenc zenekarából Crystal Castles-ből, a kanadai énekesnő tavaly szólókarrierbe kezdett. Az idei év vízválasztó lesz, hiszen az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb együtteséből önálló útra lépő Alice Glass-tól mindenki nagyon sokat vár, például mi is.

Iggy Azalea - Digital Distortion

Az ausztrál rapper cseppet sem szokványos pályafutás is fontos mérföldkőhöz érkezik 2016-ban. A második lemezéve bizonyítania kell, hogy felveszi a versenyt a legnagyobb női hip-hop sztárokkal. A szőkeségnek igazán nincs könnyű dolga, de van annyira kemény csaj, hogy végül meggyőzzön mindenkit, hogy helye van ezen a placcon.

Sia - This Is Acting

Az ausztrál énekesnő első kislemeze az új albumról máris megmutatta, hogy nem kell aggódnunk, az Alive az a fajta sláger, ami naggyá tette a 40 éves szőkeséget. A This Is Acting minden bizonnyal egy újabb szívbemarkoló és felemelő zenei utazás lesz, kihagyhatatlannak tűnő lemez!

PJ Harvey

PJ Harvey
Fotó: Northfoto

Éppen öt éve jelent meg az angol poszt-punk énekesnő legutóbbi lemeze, a Let England Shake, ami talán eddigi pályafutásának egyik csúcspontja. A nagy műre jól rá is pihent, hiszen eddig még soha nem telt el ilyen hosszú idő két albuma között. Polly Jean tavaly január óta félig nyilvánosan készítette az új lemezét egy speciális stúdióban. Akik már hallottak belőle részleteket, azt állítják, újabb kiérlelt és nagyszabású lemezre van kilátás.

M.I.A. - Matahdatah

Az egyik legkülönlegesebb hip-hop előadó minden újabb lemezével képes valami telejesen újat mondani erről a műfajról. Most is egy különleges lemezre van kilátás, hiszen az indiai és a nyugat-afrikai zene jelentette az dalok fő inspirációját. M.I.A. mindig is az utazásaiból merített zenei ihletet, és az élményeiből gyúrta össze a saját tökéletesen egyedi, és varázslatosan izgalmas zenei világát.

Santigold - 99c

Santigold
Fotó: Northfoto

Ami Angliában M.I.A., az Amerikában Santigold, a két előadó ráadásul szinte ugyanannyi idős, talán nem véletlen, hogy mindekettőjüknek igencsak sajátos elképzelésük van az elektronikus zenéről. Santigold bármikor képes nagyon váratlant húzni, úgyhogy joggal várhatjuk, hogy az új lemezzel megint izgalmas új távlatok nyílnak meg a zenéjében.

Lorde

Hihetetlen, de az új-zélandi popsztár még mindig csak 19 éves, és már három év eltelt azóta, hogy a Royals-szal letarolta a világot. Már hosszú ideje ígérgeti, hogy új lemezzel jelentkezik, amivel ígérete szerint nem azon az úton fog továbbmenni, mint amit sokan várnak tőle. Hogy merre veszi Lorde az irányt, mi sem tudjuk, de az már biztosra vehető, hogy idén végre megtudjuk, hogy mire készült ilyen sokáig a szomorú pop tinibálványa.

Rihanna - Anti

Rihanna
Fotó: Northfoto

A barbadosi üdvöske eredetileg 2015 végére tervezett új lemeze egy nagyszabású szponzori szerződés miatt csúszik egy kicsit. Mindenesetre nehéz elképzelni, hogy csalódás lesz az album, hiszen olyan slágerek már biztosan lesznek rajta, mint a FourFiveSeconds, vagy a Bitch Better Have My Money, de biztosra vehetjük, hogy lesz még újabb sláger is várva várt lemezen.

Ariana Grande - Moonlight

Újabb cuki tinisztár, aki immár nagylány lett. Ariana már eddig is bizonyította, hogy felesleges Selena Gomezhez hasonlítani, mert bár hasonló a pályafutásuk, de immár Grande kisasszony is megtalálta a saját egyéni hangját, az új albumától még ennél is többet várhatunk, például azt, hogy immár végleg katapultál a pop világsztárjainak szűk táborába.

Lady Gaga

Lady Gaga
Fotó: Northfoto

Az ArtPop után érdekes kitérőt tett az extravagáns popsztár, és állítólag a Tony Bennettel közös munka hatással lesz Gaga idei újabb lemezére is. Tudjuk jól, hogy, ha valaki, ő biztosan nem fél valami merész váltással előállni. Akárhogy is lesz, az biztos, hogy az év második felére ígért új albuma az év egyik legfontosabb zenei eseménye lesz 2016-nak!

Katy Perry

Katy Perry
Fotó: Northfoto

Alighogy befejzte a világ legjobban jövedelmező turnéját, Katy Perry máris új albumon dolgozik, amit várhatóan még 2016-ban piacra fog dobni. Mivel az utóbbi években nagyon megbízható és magas színvonalon szállította a tökéletes popslágereket, mi lennénk a legjobban meglepődve, ha az év végi slágerlistákon Katy Perry nem szerepelne pár dallal. Reméljük, azért a következő turnéjával, már hozzánk is ellátogat!

Sky Ferreira - Masochism

Sky Ferreira
Fotó: Northfoto

Az új Madonnaként beharangozott Sky Ferreira egy zseniális debütáló lemezzel tette le a névjegyét 2013-ban. Nagy rejtély, hogy a Night Time, My Time hogyan nem emelte a szőke énekesnőt a legnagyobbak közé. A még az előzőnél is erősebbnek ígérekző Masochism szerintünk az év egyik legnagyobb meglepetése lehet.

Gwen Stefani

Hol pop istennőként, hol vagány rocksztárként bukkan fel Gwen Stefani. Utoljára 10 éve jelentkezett szólóalbummal, de most túl egy fájdalamas szakításon új lemezzel fog jelentkezni. Annyi energia és lendület van benne, hogy 46 évesen is arra számíthatunk, hogy simán képes lesz lesöpörni a fiatalokat. Kíváncsian várjuk, hogy tényleg sikerül-e számára a nagy visszatérés.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője