5 izgalmas dokumentumfilm divatrajongóknak

2022.május.7.

Szeretjük a munkánkat, talán nem mondjuk és főleg nem írjuk le mindezt túl gyakran. Szeretjük, ha képben vagyunk az új trendeket illetően, szeretjük látni, hogy az egyik legkreatívabb területen, a divat világában mi történik. Rengeteg inspirációra, sőt tudásra lehet szert tenni.

De talán felesleges is éppen neked magyarázni mindezt, mert minden bizonnyal te is éppen olyan érdeklődő vagy, mint mi, hiszen ezért veszed meg a magazint hónapról hónapra. Ezért is gondoljuk, hogy téged is lenyűgöz, ha a divatvilág legnagyobb zsenijeinek munkamódszerét lesheted el, ha megnézheted, hogyan épült fel egy divatbirodalom, vagy miként készülnek a legnagyobb divatbemutatók. Olyan dokumentumfilmeket gyűjtöttünk össze, amik lenyűgöztek minket!

1. 7 Days Out

A sorozat nagy események előkészületeit mutatja be, hét nappal korábban csöppenünk bele a szervezés izgalmában. Az egyik leghíresebb epizód egyértelműen a Chanel 2018 tavasz-nyári haute couture show-ja előtt kezdődik. A divatvilág legimpozánsabb bemutatóit prezentáló legendás francia márka élén Karl Lagerfeld nemcsak a ruhák, de a körítés terén is csak a tökéletessel és a leginkább fényűzővel volt megelégedve. Két dolog teszi ezt a dokumentumfilmet lenyűgözővé; végre láthatjuk, hogy valójában hogyan készül egy luxusminőségű ruha, mennyi ember, mennyi munka és hozzáértés kell egy ilyen különleges kreációhoz. És persze ott van maga az agy, Karl Lagerfeld, a titokzatos zseni, aki nem sokkal a halála előtt egyszer még megengedte, hogy meglessük munka közben.

Elérhető a Netflixen

2. Laurent Allen-Caron: A titokzatos Lagefeld

Az elmúlt évtizedek egyértelműen legbefolyásosabb kreatív zsenije titokzatos, kiismerhetetlen volt. Hiába láttuk rengetegszer arról, hogy vezetőként, főnökként, vagy barátként, emberként milyen volt, arról alig tudunk valamit. Ez a könyv most betekintést nyújt a kulisszák mögé.

Kossuth, 3800 Ft

3. A Vogue divatszerkesztői

Aki divattal foglalkozik, annak a Vogue örök viszonyítás pont lesz. A magazin lassan 130 éves története nem csupán együtt haladt a divattal, és követte végig az egész modernkori divatipar kialakulását és felemelkedését, hanem aktívan alakította is azt. A világ stíluskönyve a Vogue, és a sokszor még a divatvilágon is túlnyúló befolyást biztosított a szerkesztőinek a magazin. Ez a dokumentumfilm remekül foglalja össze a magazin történetét, amiről igazi nagybetűs legendák mesélnek. Mi szinte lélegzet-visszafojtva néztük végig.

Elérhető az HBO Maxon

4. Nagyon Ralph

Hogyan lesz egy bronxi zsidó fiúból Amerika legnagyobb divattervezője? Ralph Lauren voltaképpen az amerikai álom egyszemélyes megtestesítője, szinte a semmiből jött, és mégis, neki sikerült. Kitartás, szorgalom és képzelőerő, szakmai alázat, és még több képzelőerő, ez a receptje, és tényleg bejött, létrehozott egy divatbirodalmat. Ebben a filmben nincsenek váratlan, meghökkentő fordulatok, nagy drámák mégis egy idő után azon kapjuk magunkat, hogy elkezdtük kedvelni, vagy még jobban kedvelni ezt az embert!

Elérhető az HBO Maxon

5. Jeremy Scott: The People's designer

Az egyik legőrültebb figurája a divatnak, aki egyszersmind a sztárok egyik legnagyobb kedvence. Feltűnő figura, aki feltűnő, gyakran polgárpukkasztó, de mindenesetre biztosan szórakoztató holmikat tervez. Ki gondolta volna, hogy egy isten háta mögötti farmról származik, és bizony kemény meg kellett küzdenie azért, hogy most dollármilliós bevételt produkáló divatcég kreatív fejeként bolondozzon? Egy vitathatatlanul izgalmas figura Jeremy Scott, így aztán nem kérdés, hogy a róla készült dokumentumfilm is az.

Elérhető a Netflixen

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját