7 különleges könyvajándék karácsonyra

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokszor elmondtuk már, hogy a könyv talán a legjobb ajándék, persze hiába határozzuk el, hogy az ismerőseinket, barátainkat egy jó könyvvel ajándékozzuk meg, a választás nem egyszerű.

A GLAMOUR decemberi lapszámához csomagolt karácsonyi ajándékmellékletünkben sokféle könyvet mutattunk be, igyekeztünk minden korosztálynak megfelelő olvasnivalót ajánlani a friss kiadványok közül. Most azonban arra gondoltunk, hogy olyan köteteket mutatunk neked, amelyek igazán különleges meglepetések lesznek, és a megajándékozottak könyvespolcának legbecsesebb darabjai lesznek.

Aki ismeri a New York-i művészeti kiadó könyveit, az tudja, hogy nagyon magas minőséget képviselnek, és élvezet kézbe venni a kiadványaikat. A Birds című kötet még a nagyszerű könyvek között is igazi kincs. Az ornitológia művészete alcímet viselő kötet a londoni Natural History Museum elképesztő gyűjteményére támaszkodva mutatja, hogy a fényképezés előtti korszakban hogyan ábrázolták a madarakat a szakkönyvek.

Birds, Rizzoli

Ez a kötet nemcsak azok számára igazi különlegesség, akik szeretik a természetet, esetleg szabadidejükben esetleg amatőr ornitológusok, hanem azok is le lesznek nyűgözve tőle, akik szeretnek gyönyörködni régi rajzokban, grafikákban. A Birds keményborítós új kiadása talán az év egyik legszebb kiadványa.
(Rendelhető az Amazon.com, vagy az amazon.de oldalakról, az ára 45 dollár, kb. 12 ezer forint)

Idén ősszel jelent meg a Kieselbach Galéria gondozásában ez az igazán egyedülálló album, ami a magyar new wave, a ´80-as évek hazai underground zenekarainak koncertplakátjaiból ad bőséges válogatást. A 600-nál is több plakátot bemutató kötetben egy igazán izgalmas kor alkalmazott művészetét ismerhetjük meg.

Pokoli aranykor, Kieselbach

A tűrt és kevéssé tűrt zenekarok, és amatőr művészek, vagy éppen kevéssé tűrt alkotók találkozásából egy igazán izgalmas stílus született. A korszak undergroundja nemcsak zeneileg, de vizuálisan is új irányt mutatott, ezt dokumentálja ez a lenyűgöző kötet, ami időtálló befektetés lesz.
(Megvásárolható a Kieselbach Galériában, és az Írók boltjában is 9500 forintos áron)

Természetesen a világ egyik legismertebb művészeti kiadója is készült az idei karácsonyi szezonra, szokás szerint a Taschen rengeteg új címmel jelentkezett. Most is több divat témájú könyv jelent meg, mi a modern divatillusztráció legnagyobb sztárjait bemutató kötetet ajánljuk a figyelmedbe. Egy ideig úgy tűnt, hogy a divatillusztráció a digitális korban hanyatlásnak indul majd, de nem így lett, sőt.

Taschen

Ma már egyre többet látni a magazinokban, sőt az internetes felületeken is fotók helyett kézzel készült illusztrációkat. A reneszánszát élő műfaj legnagyobb nemzetközi sztárjait mutatja be ez a kötet, és egyben be is bizonyítja, hogy miért is lett újra népszerű.
(Rendelhető az Amazon.com, vagy az amazon.de oldalról és a taschen.com oldalról is, ára 14,99 euró, nagyjából 4700 forint)

Olvastad már? 10 érv, hogy elhidd, nem katasztrófa szingliként a karácsony

A könyvet természetesen senkinek nem kell bemutatni, ez a kiadás azonban igazi különlegesség, hiszen a többszörös díjnyertes illusztrátor, Jim Key készítette a rajzokat hozzá.

Harry Potter, Animus

A pazar kiállítású sorozat annyira gyönyörű és unikális, hogy biztosan minden rajongó örömmel látná a könyvespolcán. Akár olyanoknak is örök élmény lehet, akik még csak most ismerkednek a mesével, de azoknak is, akik betéve tudják az egészet. Érdemes a grafikus oldalát is megnézni, mert rengeteg apróságot árul el a kötetek illusztrálásáról.
(Megtalálod a nagyobb könyváruházakban, 7980 Ft)

A magyar film 2016-ban ünnepelte a 85. születésnapját, ez a különleges kötet pedig arra vállalkozik, hogy bemutassa, hogy mi csábította a korabeli magyar nézőket a mozikba. Egy filmrajongó számára hatalmas kincs lehet ez az album, hiszen az első bő tíz év 360 filmre rugó termését 500-nál is több plakáttal mutatja be. Nem maradt fenn minden film moziplakátja, viszont jó néhánynak több változat is ismert.

Filmplakát

A szép és látványos könyvben a plakátokat izgalmas tanulmányok kísérik, amelyek rávilágítanak a magyar sztárrendszer működésére, és a hazai hangosfilm korai szakaszának fontos fordulataira.
(Megvásárolható az Országos Széchényi Könyvtár boltjában, illetve rendelhető a nagyobb online könyvesboltokból, 10 000 forint)

Lassan három éve láthatta a nagyközönség az Alföldi Róbert gyűjteményéből rendezett kiállítást a Mai Manóban. A színész-rendezőről azóta tudjuk, hogy fotókat gyűjt, és nem akármilyen gyűjteményt szerzett be az évek során. A magyar neoavantgárd fotóművészet legjelesebb művei képezik ennek a válogatásnak a gerincét. Alföldi tökéletes ízléssel hozta létre ezt a gyűjteményt, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ez ebből rendezett kiállítást azóta is sokan emlegetik.

A múlt szabadsága, Mai Manó

Szerencsére a tárlathoz kapcsolódó könyv, amely 300 fotót mutat be ebből a gyűjteményből még elérhető, igaz már csak nagyon limitált példányszámban, éppen ezért lehet hatalmas kincs, ha még most lecsap rá valaki. Aki érdeklődik a fotózás iránt, különösen a hazai művészek iránt, az imádni fogja ezt az ajándékot.
(Megvásárolható a Mai Manó Ház könyvesboltjában, 7990 Ft)

Szintén azok számára tökéletes ajándék, akik érdeklődnek a fotóművészet iránt. Korniss Péter a kortárs fotográfia egyik legfontosabb szerzője, aki hosszú évtizedek óta foglalkozik a hagyományos paraszti kultúra, a falu eltűnésével, illetve a vendégmunkás léttel.

Korniss Péter: Folyamatos emlékezet

Idén a fotóiból egy átfogó kiállítást rendeztek és ennek a lenyomata ez a 263 oldalas album, ami egy igencsak elgondolkodtató utazásra hív a magyar közelmúltba. Nagyon értékes könyv.
(Megvásárolható a Magyar Nemzeti Galéria ajándékboltjában, vagy az Írók boltjában, ára 7800 Ft)

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kovács Patrícia: „A slow fashion számomra azt jelenti, hogy visszataláltam önmagamhoz”

Kovács Patrícia: „A slow fashion számomra azt jelenti, hogy visszataláltam önmagamhoz”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)