8 sztár, akik Leonardo DiCaprio után az Oscar nagy vesztesei immár

2018.március.3.

Idén 90. alkalommal értékelik az elmúlt év legjobb filmjeit és filmeseit Hollywoodban. Az Oscar-gálán 4 kategóriában díjazzák a legjobb színészi alakításokat, március 4-én kiderül, ki viheti haza a legjobb női és férfi főszereplőnek, valamint a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjat. 2014-ban elárasztották az internetet a Leonardo DiCaprio csalódott arcáról készült mémek, mikor nem kapta meg a díjat a Wall Street farkasában játszott főszerepéért, melyet generációnk talán sosem felejt el. És bár a színész vágya azóta teljesült, és 2016-ban négy jelölés után végre megkapta a jól megérdemelt szobrot, sokan maradtak, akik még mindig várnak a kitüntetésre. Íme azok a színészek, akiket legtöbbször jelöltek Oscar-díjra, mégsem kapták meg azt eddig.

Glenn Close a Veszedelmes viszonyokban
Fotó: Rexfeatures

A listát a Golden Globe- és Emmy-díjas színésznő, Glenn Close vezeti, akit nem kevesebb, mint hatszor jelöltek Oscarra. Először 1983-ban a Garp szerint a világ című filmben, majd a rákövetkező két évben A nagy borzongásban és az Őstehetségben játszott mellékszerepéért tartották elismerésre érdemesnek. 1988-ban a Végzetes vonzerő, 1989-ben a Veszedelmes viszonyok, végül 2012-ben az Albert Nobbs című alkotásban játszott főszerepéért jelölték, de egyik alakítása sem hozta meg számára a győzelmet.

Láttad már? Leonardo DiCaprio Oscarjának mémlavinája szupervicces

Amy Adams
Fotó: Getty Images

Öt jelöléssel követi őt a gyönyörű Amy Adams, akinek első áttörő alakítása a 2005-ös Junebug című filmben jelentette számára első Oscar-jelölését. 2008-ban a Kételyben Maryl Steep mellett tett alakításáért, 2010-ben A harcos, majd 2012-ben a The master című filmben játszott mellékszerepéért jelölték. 2013-ban az Amerikai botrányban Sydney Prosser bőrébe bújt, és ekkor kapott először jelölést a legjobb női főszereplő kategóriában, de talán nem utoljára.

Többen vannak már, akik négy Oscar-jelöléssel várják a következő nagy lehetőséget.

Ed Harris
Fotó: Getty Images

Ed Harrist Amy Adamshez hasonlóan egyszer jelölték főszerepért, a 2001-es Pollock című filmben ő alakította a világhírű amerikai festőt, Jackson Pollockot. Mellékszereplőként 1996-ban az Apollo 13-ban, 1999-ben a Truman Showban és 2003-ban Az Órák című filmben találták kiemelkedőnek, de a szobrocskát eddig nem sikerült elnyernie.

Annette Bening az Amerikai szépségben
Fotó: Rexfeatures

Annette Bening legjobb mellékszereplői alakítása A svindlerek című 1990-es filmben volt, de sem ez, sem a három főszerepéért járó jelölése nem hozta el számára az áhított Oscart. 2000-ben az Amerikai szépségben, 2005-ben a Csodálatos Júliában, végül 2011-ben A gyerekek jól vannak című vígjátékban nyújtott egyedülálló alakítást. Utóbbi alakításáért viszont egy másik aranyat sikerült besöpörnie, ugyanis ő kapta a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat.

Láttad már? Csodálatos ruhák, felejthetetlen filmes kosztümök - az Oscar és a jelemeztervezők

Ethan Hawke
Fotó: Getty Images

Ethan Hawkot eddig kétszer tartották érdemesnek a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscarra, a 2002-es Kiképzésben és a 2014-es Srácokban való szerepléséért. De Hawk nem csak színészként, hanem rendezőként és forgatókönyvíróként is ismert, így az ő érdeme, hogy a Mielőtt lemegy a nap című romantikus filmet és folytatását, a Mielőtt éjfélt üt az órát is jelölték a legjobban adaptált forgatókönyv kategóriában. De arra, hogy a Dolby Theatre-ben kihúzzák a nevét a borítékból, továbbra is várnia kell.

Michelle Williams
Fotó: Getty Images

Michelle Williams számára az áttörést a 2005-ös Túl a barátságon című dráma hozta el, de Oscar-díjjal sem az itt, sem a 2017-es Régi városban betöltött szerepéért nem kapott. Legjobb színésznő kategóriában kétszer jelölték, a 2010-es Blue Valentine-ért és a 2012-es Egy hét Marilynnel című alkotásért, de a Wiliamsnek egyelőre be kell érnie a Marilyn Monroe alakításáért kapott Golden Globe-díjjal.

Johnny Depp
Fotó: Getty Images

Johnny Depp és Tom Cruise három-három jelölése még mindig kiemelkedő, de számos művész akad még, akiknek egyelőre csupán álom az Oscarral közös fénykép. Az idei jelöltek között szerepelnek olyan nagy nevek, melyek többször elnyerték már a díjat, de olyanok is, akiknek ez lenne az első alkalom. Hazai idő szerint március 5-én hajnali kettő órakor együtt izgulhatunk a legjobbakért.

Ez is érdekelhet

Sienna Miller a legstílusosabb sztár a teniszmeccseken

Sienna Miller a legstílusosabb sztár a teniszmeccseken

G-Életstílus

5 reggeli rutin, ami segít, hogy egész nap jobban érezd magad

5 reggeli rutin, ami segít, hogy egész nap jobban érezd magad

Monitor

John Malkovich Budapesten lép fel októberben

John Malkovich Budapesten lép fel októberben