9 új női hang, aki 2020 nagy felfedezettje lehet

2020.január.27.

Alig egy éve, amikor bemutattuk Billie Eilish-t az olvasóinknak, akkor még tényleg kevesen mertek volna fogadni arra, hogy az akkor alig 17 éves énekesnő valósággal letarolja a zenei ipart, és 2020-ban egy csapásra ötszörös Grammy-díjas előadónak mondhatja majd magát.

9 új női hang, aki 2020 nagy felfedezettje lehet
Fotó: Getty Images

Billie sikere nem volt borítékolható, de volt valami körülötte, amiből látszott, hogy tényleg nagyot szólhat. Tehetséges előadókból szerencsére sosincs hiány, és bizony most is van jó néhány ígéretes énekesnő, formáció, akik bizony sokra vihetik. Imádjuk fürkészni az új tehetségeket, úgyhogy össze is szedtük, hogy 2020-ban kik azok, akikre érdemes figyelni. Lehet, hogy nem közülük kerül ki majd az új Billie Eilish, vagy Rihanna, de garantáltan izgalmas jelenségek, és jó zenét csinálnak műfajtól függetlenül.

Baby Rose

Baby Rose - Jasmine Rose Wilson
Fotó: Getty Images

A 25 éves Jasmine Rose Wilson tavaly adta ki a debütáló lemezét, To Myself címmel, és bizony a zenei szaksajtó elég jó véleménnyel volt róla. Az R&B előadóval kapcsolatban természetesen azonnal röpködtek a nagy jelzők, sokan a legendás Nina Simone-hoz hasonlították. Az biztos, hogy Baby Rose az egyik legkülönlegesebb hang mostanában, és a lemezén bőve akadnak emlékezetes momentumok. Az elképesztően telt, karakteres és meleg hangja fantasztikusan érvényesül a dalaiban, de talán az első albuma óta megjelent új dala mutatja meg a legjobban, hogy elképesztő lehetőségek vannak még benne, amelyek akár már idén meghozhatják számára a nagy áttörést:

Jensen McRae

Jensen Mcrae
Fotó: Getty Images

Ugyan a 22 éves énekesnőnek egyetlen dala jelent meg eddig, de az nagyon betalált. A White Boy egy buli élményeiből született, amelyben Jensen elmeséli, hogyan milyen kirekesztettnek érezte magát a származása miatt. A dalt hallgatva talán a zseniális Tracy Chapman ugrik be legelőször, és a 22 éves lánynak még ilyen magával ragadó balladák vannak a tarsolyában, akkor nem is érdemtelen az összehasonlítás, mindenesetre 2020-ra újabb dalokat ígért, és mi biztosan meg fogjuk hallgatni azokat is:

Girl In Red

Girl In Red
Fotó: Profimedia

Ha valakire mernénk fogadni, akkor az mindenképpen a hamarosan 21. életévét betöltő norvég lány. Marie Ulven Ringheim egészen különleges előadó, akinek elképesztő érzéke van a dalszerzéshez, eléggé alternatív és eléggé popos is ahhoz, hogy nagyon sok embert meg tudjon szólítani. A nyíltan leszbikus lány elképesztő szerelmes dalokat ír, a We Fell In Love In October, a Watch You Sleep és az I Wanna Be Your Girlfriend csodálatos számok, a Bad Idea! pedig egy tökéletes popsláger, ami mi másról szólna, mint a bonyolult szerelemről:

Sinead O Brien

Az Idles sikere nyomán kétségkívül lett egy igencsak nagy hulláma annak a post-punk zenének, amiben a hagyományos ének helyett sokkal inkább kántálás, szövegmondás van. Az olyan zenekarok, mint a Dry Cleaning, vagy a Do Nothing mellet az egyik legizgalmasabb ebből a mezőnyből az ír költő-előadó Sinead O Brien, aki kellemesen fogyasztható, de izgalmasan lüktető zenére helyenként egészen dallamosan mondja az elgondolkodtató szövegeit. Továbbra sem tudjuk megfejteni ennek a zenének a hatását, de nagyon rá lehet kapni, alig várjuk Sinead első albumát:

Celeste

Celeste
Fotó: Getty Images

A BBC, a Vogue, az NME az Independent magazinok, és még rajtuk kívül mások is, a 2020-as radaruk legelőkelőbb helyére tették a soul énekesnőt, akit hasonlítottak már bizony sok előadóhoz, de valahogy Amy Winehouse neve például sokszor felmerül vele kapcsolatban. Eddig valahogy egy kicsit mindenki hiányolta az igazi popos lendületet a zenéjéből, erre Celeste előállt 2020 első napjaiban a Stop This Flame című dalával, ami azonnal elragad, és az énekesnő az idén érkező lemezére csupa ilyen lendületes és élvezhető dalt ígért, nem csoda, hogy előre is nagy durranásnak tartják:

Zhavia Ward

Fotó: Getty Images

A 18 éves Los Angelesi lány tehetségéről korábban már írtunk, de egyszerűen még mindig nem tudunk betelni a hangjával. A lány Zayn Malikkal énekelte az Aladdin főcímdalát, de érdemes beszélni a fiatal énekesnő 17 című albumjáról is. Az r`n`b zenész szerintünk hamarosan biztosan nagy sztár lesz, addig is érdemes belehallgatni a számaiba.

070 Shake

Fotó: Getty Images

Danielle Balbuena, avagy művésznevén 070 Shake egy 22 éves amerikai hip hop énekes. Ha Kanye West rajongó vagy, akkor lehetséges, hogy hallottál már a lányról, ugyanis a rapper Ye albumán a ő is közreműködött. Az énekesnő Pusha T-vel is dolgozott már, és nemrégiben megjelent új albuma is, amelyről 2 szám hatalmas slágernek ígérkezik. A jövőben Daniella még több közreműködésre készül, amit már alig várunk, ugyanis egy nagyon tehetséges fiatal lányról van szó.

Doja Cat

Fotó: Getty Images

Amalaratna Zandile Dlamini, akinek az előadóneve Doja Cat az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott a TikTok nevű közösségi oldalon. A 24 éves sztár Say So című számára milliók készítettek videót, de nem ez volt az első alkalom, hogy ezen a platformon vált híressé egy dal. Lil Nas X és Billy Ray Cyrus közös száma szintén a TikTokon vált ismertté. Úgy gondoljuk, hogy ebben a lányban sokkal több van ennél, éppen ezért érdemes a többi számát is meghallgatni.

TOKiMONSTA

Fotó: Profimedia

Jennifer Lee egy igazán egyedi előadóművésznek tekinthető, aki producerként és DJ-ként is tevékenykedik. Számos híres előadóval dolgozott már együtt, akikkel kartölte szuper számokat hoztak létre. Bár sokan még nem ismerik a nevét, a sztárt Grammy díjra is jelölték már. Az elektronikus hip-hop műfaj hazánkban nem elterjedt, pedig egy igenis érdekes stílusról van szó.

Ez is érdekelhet

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói