A Bridgerton család bebizonyította: az ellentétek vonzzák egymást!

2022.április.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sóvárgó tekintettel, kutató ujjakkal fürkésztük a naptárat, mikor jön már el március 25-e. Mikor végre felragyogott ez a jelentőségteljes nap, tán úrihölgyhöz nem illően, mindenkit félretessékelve rohantunk haza, hogy begubózzunk budoárunkba. 26-án pedig megannyi karikás szemű hölgy ébredt fájó szívvel, de boldogan, mert kipörgette a Bridgerton család második évadát.

A Bridgerton család bebizonyította: az ellentétek vonzzák egymást!
Fotó: netflix

Kedves nyájas olvasó,

Feltehetően még emlékszel arra 2020-as napra, amikor először találkoztál a Bridgerton családdal a nagyhatalmú Netflix jóvoltából. Valószínűleg üdítőnek találtál egy 19. században játszódó sorozatot, amely a korhű történelmet és mai modern elemeket ötvözi. Elragadtatott figyelemmel kísérted a látványos, színes díszleteket, a pazar ruhákat, de még inkább: a Bridgerton család életét, közülük is a legidősebb lány, Daphne bemutatkozását a szezonban.

Sem az írónő, Julia Quinn, sem a készítők, Chris Van Dusen és Shonda Rhimes nem találtak fel újat, de képesek voltak rizsporos életet lehelni a romantikus, kosztümös dráma műfajába. Az első évadban megkaptuk a nagybetűs herceget, a megjátszott szerelemből igaz szerelemmé váló happy endet. Amíg a herceg és a hercegnő áloméletét éli vidéken, első közös gyermeküket nevelve, újabb szezon, és vele együtt a soron következő Bridgerton történet vette kezdetét…

A vikomt feleséget keres!

Igaz, nem kifejezetten soron következő, mivel már korábban meg kellett volna házasodnia, de a későn érő férfiak, már csak ilyenek! Mindenesetre Anthony Bridgerton meghozta a döntést: ha a fene fenét eszik is, de ő biz’ Isten talál egy feleséget, akinek meglehetősen sok kívánalomnak kell megfelelnie. Még szerencse, hogy az Indiából visszatérő Sharma család tálcán kínálja a szezon gyémántját a gyönyörű, fiatal, ugyancsak férjet kereső, minden kritériumnak megfelelő Edwina Sharma képében. A szerelmet nem, de potenciális anyaméhet, és engedelmesen hajbókoló feleséget kereső vikomtnak kész főnyeremény lenne, ha hagyná a testvére, Kate Sharma, akivel az első pillanattól kezdve szikrázik körülöttük a levegő.

Ám ez az a fajta a szikra, amely képes a mindent elsöprő szerelem hordóját berobbantani, de a szívemből gyűlöllek és pokolba kívánlakét is. Sőt, akár egyszerre a kettőt! Bizonyára ismerős ez számodra nyájas olvasó, mikor egyszerre szeretsz, ugyanakkor ki nem állhatsz valakit, és egy hajszál választja el a győztes érzelmet a másiktól.

Így adódott, hogy a kezdeti vonzódást sürgősen elfojtva, ellenséggé válva harcolt egymással Anthony és Kate, aki a legkevésbé sem óhajtotta egyetlen húgát feleségül adni az érzéketlen, számító, rideg vikomthoz. Civódásaik és szellemes szócsatáik sokakat megtéveszthettek, úgy tűnhetett, két teljesen ellentétes világ feszül egymásnak, és semmiben sem értenek egyet. De mi nők, híresek vagyunk megérzéseinkről, így láttuk a kósza, vággyal és csodálattal teli pillantásokat, az ártatlannak tűnő, de annál beszédesebb érintéseket, amelyből tudhattuk: valójában úgy vonzódnak egymáshoz, mint Sarolta királyné és a giccs.

Épp ettől volt olyan üdítő ez a nyolc rész, hogy nem vad és túlfűtött jelenetekben végződött minden találkozás, nem vonzotta a gravitáció örökösen az alsóneműt a földhöz. Megeshet, a drága olvasó is jobban értékelte az elnyújtott vágyódást, a visszafogott érzelmeket, ahogy nyilvánvalóan hömpölygött a szenvedély a két szerelmes között, akik tudták: tilosban járnak. Mégis, tűkön ülve vártad, mikor csattan már el az első csók, és meglehet, jobban vágytál rá, mint bármely más szereplő. Még fel is sejlett a múltból egy régi szerelem emléke, mikor úgy vágytál valakinek az érintésére, és érzéseid viszonzására, mint éhező a falat kenyérre, holott talán az is benne volt a pakliban: nem lehet a tiéd.

A szívnek nem lehet parancsolni

Újfent bebizonyosodott: érzéseink izomkötegének nem dirigálhatunk. Megpróbálhatunk, de abból sosem sül ki jó. Az ilyen felesleges erőfeszítések miatt találja magát az ember az oltár előtt, készülve elvenni valaki olyat, akit igazából nem is szeret. Nemhogy akkor, de most sem értékelik, ha a menyasszony vagy a vőlegény az esküvő napján gondolja meg magát, bár még mindig jobb sikálni a szégyenfoltot néhány éven keresztül, semmint egy életen át lenni olyan mellett, akit nem is szeretünk. Nem utolsósorban: így megvan az esélye annak, hogy kevesebbet szenved az oltárnál hagyott fél, és nem kell több éven át sínylődnie.

Hiába, nem tehetünk arról, kibe szeretünk bele. Mert bár ez csak egy „sorozat”, de történeteit a valóság szülte. Így van ez Anthony és Kate esetén, akik látszólag eltérő dolgokra vágynak, elméletileg soha nem jöhetnek ki jól egymással, ugyanis mindkét fél makacs, versenyző és irányító típus. Mégis épp ezt szeretik a másikban, és a felszín alatt sokkal több a közös bennük, mint bárki gondolná. Emiatt működhet az ellentétek vonzzák egymást szerelem.

Máskor pedig a bajos szív titkos gyűlésekre és találkákra viszi az embert, miként az Eloise Bridgertonnal is megesett, miközben Lady Whistledown után nyomozott. Azonfelül, hogy talált egy helyet, ahol végre szabadjára engedheti lázadó szellemét, valami egészen másra is rábukkant: szerelemre, aminek beteljesülése számára jóformán lehetetlen. Szinte biztosan számíthatunk arra, hogy az ő története sem halt hamvába, hanem sorra fog kerülni a következő évadokban.

Akárcsak egy harmadik gyötrődő szív históriája, hiszen egyre hangsúlyosabbá válik Penelope-szála is, akit továbbra is elemészt a vágy Colin Bridgerton iránt, de még mindig rettegve a csalódástól, nem képes kimondani az érzéseit.

Képesek vagyunk változni

Ha elrugaszkodunk attól a ténytől, hogy néhány ragyogó elme által összedobott sorozat iránt rajongunk, számolhatunk azzal a ténnyel: képesek vagyunk a fejlődésre. Dramaturgiailag ezt karakterfejlődésnek is hívhatnánk, de ne legyünk ilyen földhöz ragadtak! Higgyük el: léteznek olyan Anthony-k a világban, akik nem szégyellik megmutatni érzékeny oldalukat, gyengeségeiket, és kimerik mondani érzéseiket.

Ahogy a Colin-félék képesek hátat fordítani a múltnak, a régi szerelmüknek, és észrevenni azt, aki az itt és mostban tudná szeretni őket. Ezért sem olyan esélytelenek azok az Eloise-típusok, akik gondolni sem tudnak a szerelemre (jelen világban mondjuk a karrierjük miatt) majd a lehető legváratlanabb helyen, mégis rálelnek, amiért képesek kilépni a komfortzónájukból.

Ezek az emberek – illetve szereplők, ha úgy tetszik – szolgáltatják majd a következő szezon – vagyis évad – alapját, és várhatjuk gyöngyöző homlokkal, keserédes szájízzel a Bridgerton család folytatását.

E sorokkal búcsúzom, nyájas olvasó, hamarosan újra jelentkezem!

Szerző: Wadolowski-Balogh Orsolya

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák szabaduljon meg a múlttól, a Szűz külföldi munka felé kacsintgat

Napi horoszkóp: A Rák szabaduljon meg a múlttól, a Szűz külföldi munka felé kacsintgat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője