Az év divatfilmje: a House of Gucci előzetese igazi divatorgia álolasz akcentussal

2021.július.31.

Talán nem túlzás állítani, hogy az egyik legjobban várt filmje ennek az évnek számunkra biztosan a Gucci-gyilkosságot feldolgozó House of Gucci című thriller, ami nem akármilyen sztárparádét hoz el majd a moziba. A most megjelent előzetes csak még inkább felcsigázta a kíváncsiságunkat, ugyanakkor persze felmerült egy kínos kérdés is.

 Lady Gaga a House of Gucci című thrillerben Patrizia Reggiani szerepében
Lady Gaga a House of Gucci című thrillerben Patrizia Reggiani szerepében

Kezdjük ott, hogy a Gucci-film már nagyon régóta terítéken volt, de úgy tűnt, hogy ez is egy olyan projekt lesz, amiről csak beszélnek és beszélnek, de végül sosem valósul meg. A 83 éves rendezőguru, Ridley Scott nem kevesebb, mint 15 éve foglalkozik a filmtervvel, amely már többször is eljutott a szereposztási fázisig. Az egyik legismertebb variáció szerint a férje meggyilkolását megrendelő Patrizia Reggiani szerepében Angelina Jolie-t láthattuk volna, míg a tragikus sorsú Maurizio Guccit nem más, mint Leonardo DiCaprio alakította volna.

Az évek teltek, de a filmet újra és újra elhalasztották, a projekt azonban révbe ért, és Lady Gaga és Adam Driver főszereplése mellett valóságos sztárdömping lesz a filmben, Jeremy Irons, Al Pacino mellett a teljesen felismerhetetlenné maszkírozott Jared Leto is szerepet kapott. Leto egyébként a jelenleg a Gucci élén regnáló kreatív guru, Alessandro Michele egyik legkedvesebb sztárja, de nem ő az egyetlen, akinek komoly kapcsolata van az olasz divatházzal, hiszen Salma Hayek a férje a márka jelenlegi tulajdonosa.

A filmet a Gucci jelenlegi vezetése teljes mellszélességgel támogatja, egyébként is a világ egyik legsikeresebb márkája jelenleg a Gucci, de ezzel a sztáresővel, és ezzel a véresen valóságos, rémisztő, de közben szenvedélyesen olasz sztorival még tovább lehet emelni a tétet. A Gucci felkínálta az archívumát, és ikonikus helyszínekre is bejuthatott a stáb, a ruhák pedig természetesen kifogástalanul jól szabottak és korhűek lesznek a filmben.

Minden idők legstílusosabb filmjei

Természetesen egy ekkora volumenű projektnek ellenlábasa is jócskán akad. A 2016-ban a börtönbüntetését letöltő Patrizia Reggiani első sorban Lady Gagát kritizálta, méghozzá azért, mert egyáltalán nem kereste őt a szerep kapcsán. Ugyanakkor a Gucci-család sem lelkesedik a filmért. Patrizia Gucci, az elhunyt Maurizio unokahúga, a család nevében tiltakozott az ellen, hogy a film kiárusítja a családjuk történetét, és olyan dolgokból csinálnak filmet, ami vagy a család saját magánügyének tekinthető, vagy egyenesen kitaláció. A család a teljes film megismeréséig vár azzal, hogy jogi útra tereljék-e a kifogásaikat.

A film előzetese mindenesetre most megérkezett, és az már most látszik, hogy Ridley Scott nem fukarkodott semmivel. A látvány, a színészek, a ruhák, a hangulat mind azonnal berántják az embert, már a kétperces előzetes során is. Egy valami furcsa számunkra egy kissé, hogy vajon mi szükség volt rá, hogy az eredetileg amúgy olaszul beszélő karakterek álolasz akcentussal szólaljanak meg. Ez biztosan plusz erőfeszítést igényelt a szereplőktől, de ha belegondolunk, semmi értelme nem volt ezzel kínozni őket.

Ennek ellenére a House of Gucci minden bizonnyal az év egyik legjobban várt filmje lesz, divatrajongóknak egészen biztosan!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói